Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W70

cytologia III grupa

Polecane posty

JOLIK - widziałam Twoj post na innym forum (endometrioza sos) o co chodzi w tej otosklerozie ( nigdy nie słyszałam o czyms takim )..... Szkoda że masz takie problemy bo niestety leczenie hormonalne w naszym przypadku jest konieczne ja jestem 1,5 roku na tabsach anty (wprawdzie znaszę je super ) kiedys niedawno wspomniałam lekarzowi o odstawieniu tabletek powiedział mi że nie ma takiej opcji jeżeli odstawie tabletki do pół roku trafię znowu pod nóż . JOLIK czy słyszałas o lekach takich jak zoladex i dipheleryna to nie są hormony są to leki z grupy analogów w leczeniu endometriozy są najlepsze można je brac max pół roku ,podaje się je w cięższych przypadkach endo ..... Ja miałam 6 cm torbiel i skierowanie na kolejną operację zmieniłam gina nowy lekarz przepisał mi zoladex po 4 zastrzykach torbiel się prawie całkowicie wchłonęła , jestem teraz prawie 2 lata po leczeniu zoladexem moje endo jest uspione ,wreszcie jest dobrze . Jak długo chorujesz na endo ..... czy masz dzieci bo pewnie wiesz że ta choroba prowadzi do bezpłodnosci .

A co proponuje lekarz w związku z tym że nie mozesz brac hormonów ????? Musi byc jakies wyjscie . Tylko nie daj się zostawic bez leczenia bo endometrioza powróci i to bardzo szybko , ja miałam nawrót endo już w pól roku po operacji pomimo tego że byłam leczona Danazolem - jest to najgorszy lek , który powoduje wielkie skutki uboczne i zero efektów w leczeniu .

Witaj MAŁAOO ! JOlik jest bardzo zapracowana i musisz być cierpliwa Ona na pewno się odezwie!ale może póżniej !!!pozdrawiam i milej pogawędki życzę!

MAŁA OOO!!! Przykro mi bardzo , ale Jolik ciężko pracuje i nie za bardzo ma czas tutaj zaglądać , ale póżnym wieczorem odezwie się !pozdrawiam !!! Ja dzisiaj jestem na środkach uspakających i nie zabardzo mogę dzisiaj funkcjonować !jutro na pewno będzie inaczej i obiecuję odezwać się ,pozdro!!!! Mam cichą nadzieje ze i jutro W70 do nas dołączy!!!!miłego dnia !

Już jestem!Otoskleroza to zwapnienie kosteczek słuchowych obiawia się szumami usznymi i postępującej głuchoty.Za to odpowiedzialne sa jakieś hormony ,żadnych anty nie mogę brać. endo mam od niedawna tzn jak zobaczyłam guzka to od razu poleciałam do gina miałam to szczęscie że był na wierzchu.po usunięciu przepisał mi anty powiedziałam że nie mogę ale on nic nie wie o otoskler, do sierpnia mam je brac robił mi jeszcze raz cytol. po zabiegu więc teraz też czekam na wynik .mam 3 baby więc gdyby bezpłodość to wiesz,(chociaż mam czasami chęć na bobaska ,tylko czasy nie te )To forum Endo własnie maiałam Ci polecić mi narazie nikt nie odpisuję pewnie nikt z czymś takim sie nie spotkał.

Więc bierzesz hormony , czy nie ( jesli tak to co bierzesz ) ???????? Co to za lekarz że nie słyszał o otosklerozie ! może poszukaj kogos lepszego , bo wiesz w naszej chorobie niewiele można zrobic samemu własciwa terapia jest domeną lekarza ,dlatego bardzo ważne jest aby leczył nas ktos kto się naprawdę na tym zna ( jest tylu lekarzy którzy nie wiedzą jak leczyc endo , wiem z własnego doswiadczenia , najchętniej by nas tylko operowali co jakis czas ).

przepisał mi regulor a na nich pisze w ulotce nie brać przy otosklerozie,mówiłam mu to on stwierdził że wszystkie hormonalne podobnie działają ,masz rację chyba zmienię gina.

.Nie wiem Alda ale to znalazłam na temat otosklerozy ,więc chyba nie powinnam zażywać leków hormon.\" Zaburzenia metaboliczne, toksyczne, naczyniowe czy mechaniczne są uważane za prawdopodobne czynniki etiopatogenetyczne, podobnie jak czynniki hormonalne, ponieważ kobiety częściej chorują na otosklerozę, a ciąża i leki hormonalne wywołuja lub nasilają jej objawy. ..\"

Gość w70
Do Alda Jestem wróciłam ze szpitala, robili mi jakies badanie pod mikroskopem i wyszlo ze szyjak macicy bez zmian natomiast jest cos w kanale szyjki, pobrali wycinek. Pozdrawiam

W70 ! no witaj dziewczyno!ale dobrze się czujesz ??? Jolik tak mi lekarka powiedziala nawet spytała o Twój wiek , a Ty zrobisz tak jak uważasz i tyle !no nie ???pozdro!!!

Gość w70
Czuje sie dobrze, ale koszmar dopiero bedzie cały tydzień musze czekac na wyniki

W70 !jak się masz ??? Ps.Już wiem kto mnie tak prześladował na postach i nigdy bym się po tej osobie niespodziewałaym czegoś takiego !!! POZDRAWIAM WAS DZIEWCZYNY - MAŁĄOO- OCZYWIŚCIE TEŻ!!! NO JOLIK OCZYWIŚCIE ŻE TEŻ POZDRAWIAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!

alda - o co chodzi z tym przesladowaniem ? . Dziewczyny czekam 11 dzien na wynik histo - pat , czy wiecie jak to jeszcze może długo potrwac , coraz bardziej się boję !

MAŁAOO ! cześć -cofnij sie i jak zaczełam tu kontaktować sie W70 to sie to zaczeło! A co do wyników to u nas czeka się do 3 tyg.pozdro!!! CO MA BYĆ TO I TAK BĘDZIE!!!miłego weekendu!!!pozdro!

Pozdrawiam i czekam na komentarze , ! Jolik ! a co z Tobą????

Pozdrawiam wszystkie cierpiące dziewczyny i miłego weekendu życzę !!!

Gość w70
czekam ciagle na wynik, powiedz jesli bedzie zły to co dalej robia

W70 !czeka się na taki wynik ok.3 tyg.i nie zakładaj że bedzie zle, pożyjemy zobaczymy !!!pozdro!

W70 ! no co robią - pobieraja wycinki i czeka sie na nie ok.3 tyg. a na Twoje przepraszam ok.10 dni.Oni jak Ci to przez mikroskop oglądali to już by cos nie tak zauważyli no i czy im powiedzialas jak sie tego nabawilas ??????????????????

Gość w70
Alda Mam znajomą która pracuje w labolatorium, dziś lekarz juz opisał mój wynik, zadzwoniła do mnie. Jest wszystko dobrze, nie ma żadnych zmian. Wynik podobno rewelacyjny. Jak ja sie ciesze, dzis z tej okazji wypilam dwa piwa i jestem prawie pijana. Alda ale jak ty sie czujesz?

W70 !!!!GRATULUJĘ iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiI ja sie dobrze czuję , bo Ty sie dziewczyno kochana dobrze wreszcie się czujesz ,pozdrawiam !!!

Hejka!!! Przepraszam że wtrące dlatego nie wolno się denerwować bo to i tak nie pomoże tylko nerwy się psuje.Cieszę się z WAmi z dobrego wyniku

Gość w70
Bedę śledzić forum, chce pomagać kobietaq czekajacym na wynik. Narodziłam sie po raz drugi.