Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W70

cytologia III grupa

Polecane posty

aga37 ! Jak się czujesz dziewczyno???????????pozdrawiam!!!

Gość w70
do Alda Witaj. Bardzo zmartwiłas mnie ta trzecia grupą, a miałas juz spokój, o co chodzi z tymi organami, ktoś zrobił ci krzywdę?

W70 !ale ze mnie gapa już wiem o co Ci chodzilo ale ten kto mnie przesladuje miałby z tego dobry ubaw gdybym Ci opisała dokładniej !pozdro!!!

Gość w70
Alda Jakie leki ci lekrz przepisał, jak sie czujesz?

W70 Witaj ! BETADINE i po niej 3 razy w tygodniu NYSTATYNA i się pokazać !!!Jestem załamana , ale dziwne bo nic mnie nie boli , ale wysiadłam ps>>>>nie.Po tym powtórka wymazu i zobaczymy.pozdro!!!A co u Ciebie i czemu Aga sie nie odzywa????dzięki!!!!

Gość w70
alda Nie załamuj sie przeciez obie wiemy ze to jeszcze nie rak, jesli bedziemy sie leczyć wszystko bedzie dobrze, bardzo duzo kobiet zyje z III grupą. Nie wiem czemu aga sie nie odzywa, możliwe że jeszcze lezy w szpitalu. Ja jade w środe do szpitala i nie wiem co beda mi robić. Pewnie najpierw badania a potem zadecydują. Mnie ciagle boli brzuch, krzyż, biodra, ale mam tez stan zapalny, stad te bole. Bedzie dobrze.

Ja aż tak bardzo się nie załamuję tylko nierozumiem skąd i dlaczego ja!znam kobiety które co rusz zmieniają partnera, przy okazji się umyja i na nic nie narzekakają , a ja od szpitala do szpitala .Od gina do gina itd.leczę sie i dbam o higienę już do przesady, a ciągle pobieraja wycinki i ciągle jest bez zmian IIIgr.już mnie szlak trafia!idzie lato- o wejściu do wody nie ma o czym marzyć no i na samej plazy też trzeba uważac!ILEŻ MOŻNA!POZDRO!

Gość w70
Jejku masz racje ja uwielbiam lezeć na plazy i pływać. Faktycznie w tym roku moge o tym zapomnieć. Koszmar. Ale najaważniejsze żeby wyzdrowiec.

Witaj po obiadku !!! O kalach możemy zapomnieć , nawet niewskazana jest kąpiel w wannie z takimi infekcjami , bo gdy ją bardziej leczymy tym bardziej wyjaławiamy pochwę itd.Ja jestem bardzo z tym ostrożna i unikam miejsc publicznych tj. toalet czy kąpielisk.Ciekawe dlaczego Aga milczy , albo jest taka slaba , albo przydażyło jej się coś przykrego!a szkoda by bylo na samo lato !no nie???pozdro!

Witajcie dziewczyny ! Jak się czujecie i co u Was słychać???pozdrawiam !

Gość w70
Ada nadal sie nie odzywa a ja juz chodze zestresowana jutro jade na badania. A co u ciebie?

Witaj!!! Nie stresuj się bo to Ci nie pmoże ale tylko zaszkodzi , co ma być to i tak będzie, ja myślę że Ona jest zbyt słaba i obolała aby usiąść do komputera- ja też tak mialam . Inne panie zaraz po zabiegu wstały z łóżka , a ja nawet nogą nie mogłam ruszyć itd.mijmy nadzieję że się odezwie i Cie pocieszy > A co u mnie - czopki działają , zabrudziłam sobie bieliznę i pościel , ale to nic , gorzej byłoby z pójściem na plażę bo muszę nosić podpaski , cały czas nocny czopek wycieka itd. W70 przypomnij po co Ty tam się wybierasz ???pozdro!czekam !

Gość w70
Jutro jestem umówiona na badania oprócz cytologii na ktorej wyszła mi trzecia grupa nie robiłam jeszcze innych badań. Jutro mają mi robić jakies mikroskopijne badanie i wtedy bede wiedziała co mi jest, kazdy mnie pociesza że to od tej zardzewiałej spirali wdał sie stan zapalny i pewnie polecza mnie czopkami, i na tym sie skończy, ale ja myślę inaczej. Chyba wszystkie kobiety z III grupą maja zabiegi.

Ja rok temu miałam III gr cytologi ,kazano powtórzyc badanie ponownie wyszła III wtedy lekarz przepisał mi czopki albothyl po leczeniu kolejna cytologia wyszła ok czyli II . A teraz przezywam dramat maam cytologię IV jestem po pobraniu wycinków do badania histo -pat , czekam już tydzien nie jem nie spię jestem wykonczona ! CZy będzie dobrze , mam 2 malych dzieci i nie chcę umierac .

No witam Was dziewczyny !!! Po 1 - Ty rzeczywiście masz IIIgr. po tej feralnej wkładce!i tego jak na razie się trzymaj< jeżeli będą Ci robić jakieś badania to się zgódż , bo się w jakiś sposób uspokoisz!!!odezwij się jak tylko wrócisz-proszę i nie martw się na zapas!pomyśl że zawsze może być lepiej a nie gorzej !pozdro!!!! A Ty koleżanko ! czytalam Cie na forum, przykro mi bardzo ale naprawdę widzę to czarno!jeżeli możesz a możesz to tak jak Ci już radziłam odbierz wyniki i do najlepszego specjalisty !!!pozdrawiam i błagam zrób tak nie czekaj na CUD !!!życzę powodzenia i czekam co postanowiłaś!przecież jakąś rodzinę to Ty masz ?????

Gość w70
Mała OO Nie pleć bzdur że umrzesz, to nie możliwe przy IV grupie jeszcze sie nie umiera, dziewczyno opamietaj sie, gdy ja dowiedziałam sie że mam III grupe tez nie przespałam kilka nocy i schudłam w ciadu tygonia 4 kg. Duzu czytałam na ten temat i rozmawiałam z lekarzami III, IV grupa wiadomo podejrzenie ale to nie rak. Napewno ciebie i mnie czeka jakis zabieg ale to jeszcze nic strasznego. Co lekarze mówią? jak beda dalej ci leczyc?

Gość w70
Do Alda Napewno się odezwe jesli jutro mnie nie zatrzymają i wróce do domu napisze, jesli nie odezwe się przez kilka dni tz że leze w szpitalu. Alda ty tez sie trzymaj, ciesze sie ze czujesz sie lepiej. pozdrawiam

Jeszcze raz życzę powodzenia i myślami będę z Tobą !pozdro!!!

Jeszcze jedno ! nie zgadzaj się na znieczulenie do kręgosłupa tylko ogólne tzn. narkoze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W związku z tym ze od 3 lat choruję na kobiecą chorobę o nazwie endometrioza ( mam nadzieję że orientujecie sie o co chodzi w tym schorzeniu ) lekarz daje 70 % na to że wynik wyjdzie ok i nie będzie komórek nowotworowych tylko stan zapalny spowodowany zaawansowanym stopniem mojej choroby . Jesli wyniki wyjdą ok , to bedę miała wymrażanie a jesli wyniki będą niedobre to nawet nie wiem co mnie czeka ... lekarz mi nie powiedział a ja byłam tak przerażona że nawet go nie pytałam ............ i narazie nie chcę wiedziec .

MAŁA OO Trzeba tak było od razu !!!BĘDZIE DOBRZE !!!trzymaj sie dzielnie i zajmij sie dziećmi !przyjdzie czs, będzie rada!jak możesz to napisz z jakiego mniej więcej regionu polski pochodzisz ?????

jestem z podkarpacia . Już 2 raz przezywam taką sytuację i czekam na wynik (rak czy nie rak) . 3 lata temu stwierdzono u mnie torbiel na jajniku 6cm , było podejrzenie raka jajnika badanie markera Ca 125 norma od o-35 a moj wynik wynosił 69 . Natychmaistowa operacja i 4 tygodniowe oczekiwanie na wynik histo-pat . Wtedy się udało diagnoza brzmiała endometrioza a czy teraz się uda ??????????? Czy to nie zadużo jak na jedną osobę ???? Mam koleżanki które olewają wizyty u ginekologów nie były po kilka lat , a ja odwiedzam gina regularnie co 3 miesiące i ciągle cos jest nie tak . Mam już dosc .

O kurcze to tak samo jak ja i moje znajome co niewiedzą że taki lekrz jest -moja droga , torbiele lubią się odnawiać! na 100% Mam taką propozycję !!!jeżeli już masz dwójkę dzieci to daj sobie to wszystko usunąć i wreszcie zaznasz spokoju i wreszcie wszyscy odpoczniecie od tego świństwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ALDA - mam 32 lata i III St endometriozy jestem na leczeniu hormonalnym prawie 1,5 roku moja choroba jest w remisji ( uspiona ) wszystko jest narazie ok . Moj lekarz nawet nie chce słyszec o usuwaniu wszystkiego od 2 lat jest ok . tylko teraz ta cytologia , nie wiem co mam myslec nie wiem na czy stoję , muszę czekac na wyniki .

MALA OO !!! wysyłam Ci koleżankę z podobnym zchorzeniem , może Ci cos doradzi - mam nadzieje ze tak jesteście w podobnym wieku !pozdrawiam !!!

MAŁA !!!będzie - mamy pewien problem !ona jest troche zagoniona , ale się na pewno odezwie !pozdro!!!!

cześć jestem od Aldy sama borykam się od jakiegoś czasu z endo.MAŁA OO bardzo rzadko ale to bardzo rzadko endo ulega zrakowieniu. U nas jest tak że co jakiś czas mamy gorsze wyniki ja jestem po zabiegu wycięcia torbieli miałam go na sromie i szybciutko go wycieli bo by rósłi by był większy problem (miał ok 0,5cm),teraz mam brać jakiś czas hormony ale nie bardzo mogę bomam otosklerozę i tam hormony są zabronione.WspomiałaŚ O WYCIĘCIU WSZYSTKIEGO TEŻ O TYM MYŚLAŁAM ,ALE PÓKI CO NIE RÓB TEGO !!!

JOLIK DZIĘKUJE CI BARDZO ! ZE STARASZ SIE TAK JAK JA BEZINTERESOWNIE POMAGAĆ I WSPIERAĆ !!!!!!!! NIE MOGE SIE USPOKOIĆ PO TYM CO PRZECZYTALAM I NIE MOGĘ WEJŚC NA POCZTĘ JEST JAKAS AWARIA,ALE IDE TAM OK.11 ,OO TO zajrzę !!!pozdro!!!