Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość p_ola

co łaska? ile płacicie za ślub?

Polecane posty

No ja mówiłam że naszemu księdzu do normalności daleko:-D Przygotowanie liturgiczne czyli mówił nam cały przebieg mszy, wybieraliśmy sobie teksty czytań (wzięliśmy hymn do miłości i jeszcze jakiś inny), mówił nam: a teraz się przeżegnacie, potem wstaniecie, podejdziecie tu, tu i tu, teraz usiądziecie, itd:) I tak wszystko mi się wymieszało w trakcie ślubu:-D

Chyba już wolałabym mieć takie spotkanie chyba jak pójdę do księdza z tymi zapowiedziami to zapytam się go wprost o to

My daliśmy 400zl (ksiądz nie był pocieszony - chyba liczył na więcej), 100zł za kwiatki dla zakonnicy i 100zł organiście (oni sami powiedzieli ile chcą bo ich o to spytałam).

no to z was szczęsciary, bo u mnie cennik tragiczny :S zapowiedzi 200zł ślub 1000zł kościelny 200zł organista 500zł Kwitay to musze zamawiać w kwiaciarni bo nikt się tym ni zajmuje w parafii, chciała 3 wazony na ołtarz i alejkę wysokich wzdłuż ławek taka przyjemność z żywych 1500zł MASAKRA

Gość ellap
800 zł zapłaciliśmy. Wszystkie sprawy załatwialiśmy z osobą świecką w kancelarii. Tu wliczony jest organista i wystrój Kościoła. Nasz ślub będzie w świętej Lpice (Mazury) więc kościół będzie pięknie wystojony w sierpniu w kwiaty, bo to czas odpustu :) Poza tym ciężko nam było tam wolny termin znależć.

Gość maxymalnie wkuty
ostatnio dowiedziałem się że ksiądz życzy sobie "co łaska" ok. 1000zł, kościelny nie schodzi poniżej 100zł (za samo otwarcie kościoła) a co do organisty - jeszcze nie wiadomo. To jest ewidentne ździerstwo !!!! Potem się dziwią że ludzie nie biorą ślubów kościelnych. Znacie może jakieś metody żeby nieco przystopować zapędy finansowe księży? Myślełem, żeby poprosić go o podpisanie pokwitowania z wpisaną kwotą i sugestią że to przez niego podana kwota a nie mój datek dobrowolny.

Gość zdegustowana000
Dlaczego tak oburzacie się cenami ślubu? Odpowiedzcie same sobie ile płacicie za sukienkę, orkiestrę, fotografa, wódkę, restaurację, wynajęcie samochodu, kwiaty, itp. a jaki procent tej sumy stanowią opłaty za ślub w kościele. Gdy już zrobicie to podumowanie - to odpowiedzcie same sobie - co w tym całym zamieszaniu jest najważniejsze - cała otoczka czy właśnie ślub. Pozdrawiam.

u nas słowa co łaska nawet nei uslyszelismy powiedział "Dla was z ulgą za to ze się w koncu zdecydowaliscie no to tak 1000zł" wmurowało mnie myslalam ze powie co łaska i powiem mu ze nei mamy zbyt duzo i czy ok 700zł wystarczy ale nawet nie mialam okazji :O niby 700zł a 1000zł to "tylko" 3 stowy roznicy ale dla nas to nawet te 300zł to duzo