Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syla...=

pomóżcie!

Polecane posty

Gość syla...=

witam. napiszę o przykrej sprawie tzn.o rodzicach, są alkoholikami patrząc na to zawsze do oczu pchają mi się łzy potem płacze jak małe dziecko zdarza się że myślę nawet o śmierci bo to mogło by być dobre wyjście. Gdy rodzice piją nienawidzę ich a gdy jest normalnie mogłabym dać wszystko. Każdy dzień jest dla mnie męka ;( już nie potrafię się śmiać robię to czasami pod przymusem. Czy zawsze tak jest?? co mam robić by bylo dobrze?? tylko nie mówcie że mam powtarzac ze bedzie dobrze bo to nie pomaga ;(

Gość kasiaaia
tu mozesz znalezc tylko wskazowki, rade znajdziesz u terapeutow. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Bez terapi mozesz sobie nie poradzic, a z terapia owszem

hej ja wiem cos na ten temat Ile masz lat? Moja mama na szczescie juz nie pije mozna powiedziec dzieki mojej ciezkiej walce. Nie masz nikogo w rodzinie kto by ci pomogl?

hej ja wiem cos na ten temat Ile masz lat? Moja mama na szczescie juz nie pije mozna powiedziec dzieki mojej ciezkiej walce. Nie masz nikogo w rodzinie kto by ci pomogl?

Gość syla...=
mam 18 lat. rodzina wszyscy pomagali aż w końcu poszliśmy z bratem do poradni żeby wzięli mamę na leczenie a oni od roku nic nie robią

ja mame wyleczylam sama dopiero jak calkiem sobie zniszczyla zycie i byla uzalezniona finansowo i zyciowo ode mnie wtedy bez leczenia po prostu nie kupowalam jej alkoholu i mialam to w dupie ze jej sie chce pic bo wiedzialam ze gorszego stanu jak pijanstwo nie ma

a rozmawialas z rodzicami na ten temat? ze masz dosyc, ze nie chcesz tak zyc? ze oni ciebie niszcza?

Gość syla...=
ja chyba nie wierze już w cud ;( a moja mama jest po zawale ma rozrusznik i tak bardzo mi jej szkoda ze tak marnuje sobie zdrowie

Gość syla...=
wiedzą o tym jak są trzeźwi to im powtarzam i proszę żeby nie pili ale to nic nie daje płaczem tez nie zyskam nic

wiedz jedno, ze nie mozesz marnowac sobie zycia przez nich. Wiem jak jest trudno, jak czasem nie chce sie zyc. Ucz sie, zyj wlasnym zyciem i staraj sie walczyc. Pojdz moze do poradni i pogadaj z kims. Mi poradnia malo pomogla, jeden facet powiedzial nie walcz za wszelka cene bo ty sie zniszczysz a oni beda zyc i pic i beda miec ciebie gdzies

Gość syla...=
kiedyś też w poradni nam nie pomogli powiedzieli "że będą pić i zdechną" staram sie jakoś żyć swoim życiem ale to jest silniejsze ode mnie. Gdy pomyśle o mamie to żołądek mnie boli i sie trzęsę a np.do psychologa bym nie poszła bo bym chyba tylko płakała i nie chciałabym rozmawiać o tym z kimś

wiesz ja tez bylam u psychologa W naszym kraju niby jest pomoc ale jej NIE MA trzeba walczyc samemu, w szkole nikt ci nie pomoze , w poradniach tez nie bo ci powiedza ze oni musza sami chciec ty nie mozesz sie starac za nich. Nie wiem co ci poradzic bo ja walczylam zawsze sama, mi rodzina nawet nie chciala pomoc. Teraz mam 21 lat i czasem sie czuje jak wrak czlowieka. Ale uchodze za dusze towarzystwa bo umiem grac ze jest ok ze sobie radze

Gość syla...=
jakąś ścieme trzeba pocis ze jest wszystko ok tez tak robie. Dziękuje bardzo za pomoc ;*