Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Janka

Wysypka na twarzy niemowlaka

Polecane posty

Gość gość
witam moj syn ma prawie 5 mc czesto wyskakuje mu wysypka a dokladniej czerwona plama na koncu prawego policzka zaraz przy uszku .Jest tylko z 1 str czy to reakca alergiczno pokarmowa wprowadzamy teraz nowe produkty..doradzi mi ktos

Gość Mama Alanka S
moj synek miesieczny od 2 tyg rowniez ma problem z krostkami. sa czerwone, drobno rozsiane na policzkach, karku, i uszkach teraz tez zauwazylam na klatce piersiowej. poczatkowo myslalam ze to potowki i bylo ich malo lecz z dnia na dzien ich przybywalo. niektore sa ropne zaczerwienione a inne tylko zaczerwienione. pojawialy sie gdy bylo cieplo, wiec staralam sie go ubierac zgodnie do pogody. w upaly spal w cienkich bodach na krotki rekawek lecz to nic nie dalo krostek przybywalo . po przeczytaniu wielu wypowiedzi zwatpilam ze to potowki. krostki w wyzszej temperaturze pojawialy sie, robily sie czerwone doslawnie na calej twarzy a gdy temperatura opadala krostki stawaly sie mniej widoczne, - tradzik dzieciecy . sporzywam duzo nabialu zwlaczsza mleka i to rowniez moze byc przyczyna - skaza bialkowa. mam problem z rozroznieniem tych krostek. jutro wybieram sie do dermatologa moze on cos poradzi.

Gość gość
Przede wszystkim należy się skonsultować z lekarzem. Jeżeli wysypka ma podłoże alergiczne i uda się wyodrębnić alergen to można łatwo z nim walczyć. Gorzej jeśli nie jesteśmy w stanie znaleźć alergenu. Wtedy musimy skupić się na łagodzeniu objawów i zapobieganiu objawom. Tak też było z moją córeczką. Na szczęście jej pomagał krem EctoSkin i w miarę łatwo można było pokonać objawy alergii.

Gość Judyś
smaruje kremem eloderm. Ladnie zlagodzil wszelkie rumienie, krostki.