Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eduardaaaa

niedocukrzenie hipoglikemia - 14 mg

Polecane posty

Gość eduardaaaa

Witam wszystkich. Chciałabym się dowiedzieć czy jest możliwy spadek cukru do 14 mg% tylko jednorazowo. Ja tego nie pamiętam bo byłam nieprzytomna ale ponoć taki wynik wyszedł ratownikom z pogotowia które zostało wezwane. Podano mi glukozę i cukier skoczył do 140 mg%.Po przewiezieniu mnie do szpitala poziom był cały czas w normie. Miałam wykonane badania i wszyskie wyniki mam dobre. Lekarz który mnie prowadził powiedział że to jest niemozliwe by poziom cukru spadł tylko jednorazowo i to aż tak bardzo. Stwierdził że musiała zaistnieć pomyłka w oznaczeniuTylko skad ta utrata przytomności?Czy ktoś miał kiedyś coś podobnego? Zaznaczam że nigdy nie chorowałam na cukrzycę.

Gość nie musiałas chorowac
na cukrzyce,poprostu zaistniały jakies zaburzenia,moze niedożywienie,głodówka???

Gość eduardaaaa
Właśnie chodzi o to ze cały dzień wygldał tak jak zawsze, jeśc jadłam normalnie a nawet więcej bo byłam na urodzinach.

Gość eduardaaaa
No właśnie jest tak jak piszesz. Porobili badania a że wyniki wyszły dobre to stwierdzili błąd w oznaczeniu i sprawę olali.Ale tak na pewno nie było. W domu cukier badali mi dwa razy bo sami niedowierzali że może być taki niski i dwa razy wyszedł ten sam wynik - 14. Dopiero po podaniu glukozy podniósł się do 140.A skąś ta utrata przytomności musiała być.Boję się tego że takie coś może się znowu powtórzyć jeżeli coś jest nie tak a oni tego nie wykryli.

Gość natalew
witam, jak sie okazuje mozliwe jest zeby cukier tak mocno spadl, bo ja dzis tez taki mam, oprucz zawrotow i tego ze czuje sie jak we snie nic sie nie dzieje. no ale ja zawsze mialam niski poiom, norma to 75