Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aaasikkkk

studia-pielęgniarstwo

Polecane posty

Gość a co to za studia
jestes po nich zwykla pielegniarka , robisz to co inne tyle ze masz papier...bez sensu...

Gość Fuerte
Dziewczyno a co Ty masochistka jesteś?:)Jak już stać Cię na studia to tylko nie pielęgniarstwo :) Po nich dalej będziesz wynosić kupy za przysłowiowe 5 groszy No chyba ze jesteś panna Nightingale to życzę powodzenia;)

do "a co to za studia" chociaz powinno być "nie stać mnie na nick":P Teraz wszystkie pielęgniarki musza miec 'papier' jak to nazywasz

Gość studentka pielęgniarstwa
Jestem na III roku pielęgniarstwa, co chciałabyś wiedzieć o tym kierunku?

Gość tre34
nauki jest dużo, musisz umieć dokładnie calą anatomię czowieka napewno w przyszłości bedzie duze zapotrzebowanie na pielęgniarki, a dlaczego chcesz iść na pielęgniarstwo

Gość tre34
j a nie studiuje , tylko moja znajoma już skonczyla proponuje zrobic bardziej opłacalny zawod

Gość studentka pielęgniarstwa
Na śląskim Uniwersytecie Medycznym, nauki mnóstwo, praktyk też, w ciągu roku i w wakacje, na II roku np az 9 tygodni praktyk wakacyjnych. Te studia są naprawdę dla wytrzymałych psychicznie i fizycznie osób, takich które mają powołanie do tego zawodu. Gdybym wiedziała jak to wszystko wygląda to pewnie bym sie na nie nie zdecydowała. Tyle nauki i ciężkiej pracy i te komentarze typu: "Studiujesz pielęgniarstwo? Podanie basenu to aż taka filozofia?" Przykładowe przedmioty na studiach: anatomia (zgroza), biochemia, fizjologia, parazytologia, chirurgia, interna, ginekologia, neurologia, psychiatria, psychologia, pedagogika, socjologia, opieka paliatywna, rehabilitacja, ratownictwo medyczne, anestezjologia........ Nie chcę Cię zniechęcać ale lepiej żebyś była świadoma na co sie ewentualnie piszesz, niż gdybyś późnej miała rezygnować ze studiów w trakcie i stracić rok czy więcej.