Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość C-C

Okres podczas ciąży...

Polecane posty

Gość C-C

Cz jest możliwość aby podczas ciąży wciąż występował okres. Podobno zdażają się przypadki, że okres utrzymuje się do 4 miesiąca. Trudno mi w to uwierzyć ale może ktoś się z czymś takim zetknął??

A ja zacytuję w tym temacie samą siebie, bo niedawno odpowiadałam na podobny post. 01:01 Przypadkowy przechodzień Okres podczas ciąży. I skąd się biorą takie plotki. Raz że w ciąży mogą wystąpić plamienia ale ponoć są bardzo rzadko więc skąd tyle tych kobiet w ciąży z okresem. Powiem wam jak częściowo powstają takie ploty, bo się z tym 2 razy spotkałam u mnie. Otóż jedna z moich koleżanek dowiedziała się o ciąży w 3 miesiącu a druga w 4 miesiącu. Takie przypadki są możliwe. Ta pierwsza jak się spytałam jej jak to możliwe ze nie zauważyła to powiedziała że ma normalne cykle od 33 nawet do 50 dni czasem i jeszcze brała wtedy antybiotyki, bo nie wiedziała o ciąży. Natomiast druga właśnie rzuciła tabletki antykoncepcyjne dostała jeden okres a potem przez 4 miesiące nic, to się do lekarza wybrała. A jakie plotki krążyły wśród znajomych, którzy nie wiedzieli o tych faktach: oczywiście to że dziewczyny były w ciąży i miały okres do 3, 4 miesiąca, no bo przecież kobieta przeciętnie w ciągu tych 3 miesięcy powinna mieć trzy 28-dniowe cykle zakończone miesiączką i nie ma bata żeby tego nie zauważyć. I potem koleżanka, koleżance powie że jej koleżanka jej koleżanki była w 3 miesiącu ciąży i nie wiedziała nic bo miała okres. A nikt nie bierze pod uwagę tego, że kobiety mają nieregularne cykle albo bardzo długie i po prostu nie wie. i oto całe sedno sprawy.

Zgadzam się. To nie okres tylko plamienie w ciąży świadczące o tym, że coś jest nie tak. ŻADEN OKREŚ KOBIETY :)