Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kickic

WAZNE prosze o rade

Polecane posty

Gość kickic

w rodzinie mamy alkoholiczke z nieletnim dzieckiem i mezem za granica.jest juz zgloszona na przymusowe bo ma dziecko.troche sie przestaszyla ........teraz znalazla sposob -znika z domu na 7-10dni(raz ja z domu policja zgarnela bo nie chodzila na trapie).maly u dziadkow sie chowa lub w domu gdzie mieszkaja razem z jej matka.a teraz.......dostali mieszkanie i ona bedzie sama z synem!!!co najlepiej zrobic?martwie sie o dziecko .ma do niego prawa rodzicielskie wiec..... boje sie ,ze cos zlego sie stanie macie jakies rady?mi zalezy juz tylko na dziecku i nie boje sie co ona o mnie pomysli.musze ratowac to dziecko (10lat).nie mam pojecia co powinnam zrobic obecnie nie ma jej 8 dzien wypija 2 butelki wodki dziennie.............

Gość kickic
co to niby ma byc???

Gość ot i napisałem
Ciężko jest doradzać w takiej sprawie bo jakbyś nie postąpiła to zawsze ktoś może zostać pokrzywdzony. Może ta osoba ma jakieś problemy, spróbuj z nią porozmawiać, lubi nadużywać alkoholu ale to jednak mata i jakieś rodzicielskie odczucia ma może zrozumie

Gość kickic
pytalam -co to ma byc bo jakies bezsensowne cuda pojawily sie pod moim tekstem .😡 juz ich nie ma :)

Gość certyer
Zgłaszasz to do opieki społecznej i oni sprawdzaja jak matka ma sie do dziecka czy nim sie zajmuje ...też mam to w rodzinie

Gość kickic
z nia sie nie da rozmawiac.jest albo pijana albo nie ma jej w domu...... tylko krzyczy na wszystkich,nic nie dociera do niej.. staszna choroba!

Gość kickic
opieka wie!!!stad to przymusowe AA.tyle ,ze jej nigdy nie ma w domu i nawet jak wizytuja to nie udowodnia ,ze matka pijana bo dziecko z babcia a jej nie ma!!!

Gość certyer
No to mówie Ci do opieki zgłaszaj że chleje a dziecko u dziadków.Moja ciotka chleje mój chrześniak sam w domu opieka sie dowiedziała mały poszedł do pogotowia opiekuńczego (na 2 miesiące ) Dali jej szanse na leczenie oddali dzieciaka a ta dalej zapijaczona. Sąsiedzi zgłaszali do opieki że dziecko dalej bez opieki z pijaną matką i w końcu zabrali jej prawa

Gość skrytka
postaraj się żeby wziąść małego do siebie jako rodzina zastępcza. Mały będzie mógł matkę widywać a jeśli tak się stanie że matka zrozumie i pić przestanie zawsze będzie mogła go wziąść spowrotem. Na małego będziesz dostawać pieniądze. Opieka pomaga i płaci ponad 500zł miesięcznie. Szkoda chłopaka żeby się zmarnował przy takiej mamie. Może porozmawiać z matką żeby się zgodziła na rodzinę zastępczą..

Gość certyer
Toż to proste jak opieka wie.Idziesz do nich mówisz że matki nie ma bo wybyła nie opiekuje sie dzieckiem i wystarczy że opieka przyjdzie i zobaczy że dzieciak z dziadkami siedzi i założy postępowanie przeciwko matce bo nie ma z nią kontaktu

Gość certyer
wziąć do siebie to wielkie wyzwanie ....mój chrześniak jest w takiej sytuacji ale nie wezme ....mam córke i planuje kolejne dziecko ...pieniądze nieważne tylko zobowiązanie to nie telenowela a prawdziwe życie

Gość kickic
myslalam zeby go wziac.ale maly ma ojca.......za granica 60% czasu w roku.oboje maja prawa.sama dziecka nie odda bo zapijaczony leb nie ma resztek rozumu.musieli by odebrac jej prawa ale ojcu za co ,ze taka praca?kurcze musze jutro zebrac rodzinke i cos ustalic.wkurza mnie te ich rozpaczliwe drazenie tematu a tak naprawde nie maja odwagi nic zrobic!