Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Princess in red

17 lat- wciąż problemy z cerą, TRĄDZIK, WĄGRY

Polecane posty

Gość Princess in red
a czego w takim razie używacie? Czym myjecie buźkę?

Gość van der natka
krem brevoxyl w aptece za ok 20 zl zmniejsza pory i eliminuje wagry polecam

Gość kłopoty z trądzikiem
nie znikają ot tak, a opowiadanie o dermatologu i tabletkach hormonalnych, to bzdury. Organizm do działania hormonów się przyzwyczaja i po jakimś czasie stan skóry znowu się pogarsza, a jak przestaniesz je brać (bo chyba nie będziesz brała do końca życia??????) to następuje kataklizm i magasyfy po prostu:O O ile to trądzik hormonalny, bo przyczyn może być mnóstwo. I nie masz aż 17 lat, tylko dopiero 17 lat. Osoby, które borykały się z trądzikiem, leczyły go i u dermatologa i hormonalnie, mają potem z nim problemy i przez 30tką:O I wiem, o czym mówię.

Gość Princess in red
kurcze to co robić? na leki od dermatologa to juz nawet kasy nie mam, z reszta nic a nic nie pomaga; a hormonow nie chce brać

Gość danique
marylkaaaaaa ma rację trzeba dbać o oczyszczenie cery żeby nie dawać trądzikowi oraz wągrom się rozwijać, utrzymanie czystej cery to podstawa i wtedy wychodzi już znacznie mniej niespodzianek, niemniej jednak początkowo czasem trzeba tez podleczyć trądzik a potem profilaktyka, mi dermatolog przepisał żel skinoren i bardzo ładnie poprawił mi stan skóry teraz dbam tylko żeby skóra była czysta i żeby nie maziać jej paluchami ;) i jest w miarę ok

Gość nie z tej bajki Sisi
to okropne ;( w ogóle dojrzewqanie jest okropne!

Gość Princess in red
czy kiedyś będę miała ładną gładką buzię?

Kochana...ja mam 24 lata i jeszcze mi się zdarzają pryszcze, także nie potrzebnie robisz taki alarm, w Twoim wieku to absolutnie normalnie ;) rób sobie raz w tygodniu parówki z suszonego kwiatu dziurawca i szałwi, a potem od razu jakaś maska oczyszczająca, np. rozpuszczone w ciepłym mleku drożdże - mi to baaaardzo pomagało :)

Gość Princess in red
Ja juz sobie z tym nie radzę :( Ludzie... myśl jednak, że mam problemy z nadmiarem testosteronu (bujne owłosienie) co mam robić?

Gość siedzieć i płakać

Gość POeer
Dieta , dieta i jeszcze raz dieta .Moze jakis pseudo producent nie zdrowej zywnosci podawac sie za kogos z tradzikiem i twierdzic ze dieta nie pomaga ale i tak mam to w dupie. Mam 17 lat jestm chlopcem w przeszlosci mialem trądzik teraz od kąd nie jem slodyczy , chrupek , czekolady , nie pije alkocholu , nie pale , nie jem nic zwiazanego z melkiem , nie pije napojow , sokow , mleka , nie jem masla , ziemniakow , nic smazonego i nie uzywaj cukru ani ostrych przypraw no i nie jem majonezu , ketchupu i kebabow a ni pizzy i innych fastfoodow to moja cera jest praktycznie bez pryszczy .Czasami na klacie mam jak jem ciastka! Jedynie co jem to owoce tylko banany i jablka ! Kiwi , mandarynka , winogrona i sliwki szkodzą!! Pije tylko wody mineralne , jem kasze jeczmienną bowiem ryzu i ziemniakow nie wolno . Staram sie jesc tylko kurczaka gotowanego no ale jak mama zrobi schabowe to nie odmowie chodz nie wolno nic smazonego!!! Nie jem zadnych pączkow , chleba bialego bo jem razowy , bulek nie wolno jesc itp! Unikac wszelkich jedzen w konserwach i pakowanych!! Nic nie jesc co posiada w skladzie syrop glukozowo-fruktozowy lub cos w podobie!!! NIe dotykac rekoma twarzy!! Myc czesto rece samą wodą!! Nie uzywac mydla!! Wycierac twarz papierem toaletowym , jeden kawalek - jeden kawalek twarzy!! NIe spac na policzkach , mozna na plecach lub na ręce !!!! Jak swedzi to nie drapac!!!! Na noc polecam masc bezacne smarowac i z rana splukiwac . Kupic krem do mycia twarzy bez zawartosci mydla!! I Tonik nawilzajacy bez zawartosci alkocholu ! Jezeli to wsyzstko spelniesz przez 3 miesiace to gwarantuje ci ze pozbedziesz sie problemu !!!

Gość oejcik
Męczyłam się z krostami ponad 4 lata, w sumie już od początku gimnazjum, więc będzie 5 lat. Jakiś czas temu koleżanka poleciła mi świetną maść Curiosin. Naprawdę polecam! Moja skóra całkowicie się odmieniła, az byłam w szoku że po tak szybkim czasie! Kilka dni smarowania a potem tylko sporadycznie przy wypryskach i to na noc.

Gość abroad
ja mam 32 i ten sam problem.....niekończący się problem pomimo niezliczonych wizyt u dermatologów i niezliczonej ilości kremów, maści, żeli i tabletek....