Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adriannnoooo

czy moja laska moze

Polecane posty

Gość adriannnoooo

byc w ciazy? w pipce ma temprature 36,5 a podobno powinna miec ponad 37, czy to ciaza?

Gość adriannnoooo
upupuppppp

Gość adriannnoooo
no niech ktos odpowie bo sie stresowac zaczynam

Gość adriannnoooo
niech ktos odpowie, napewno cos wiecie na ten temat a my tu sie zamartwiamy

Gość tak to na pewno
ciaza do nauki dzieci!!!!!

Gość adriannnoooo
nie jestesmy juz dzieciakami, mamy po 20 lat

Skoro macie po 20 lat to już coś na ten temat powinniście wiedzieć :P Po jednym zmierzeniu nie da się potwierdzić czy też wykluczyć ciązy!!!! trzeba temperaturę mierzyć systematycznie,zaraz po przebudzeniu!

Gość adriannnoooo
ona mierzy regularnie wlasnie i po owulacji do okresu ma zawsze ponad 37 a teraz jest 36 i pol, tylko ze zawsze podobno przy ciazy tez jest wyzsza...

niech zrobi test ciążowy w dzień spodziewanej @, to pewnie rozwieje wasze watpliwości. A co do tempki to różnie bywa jest mutlum powodów dla których jest taka a nie inna, przy ciąży utrzymuje się wyższa temperatura, jeśli nie ma ciaży spada po owulacji.

Gość adriannnoooo
no dzieki za odp, zrobimy test, a ona ma zawsze wlasnie po owulacji wysoka temperature az do okresu a teraz wyjatkowo jest niska...

Gość no nareszcie zatrybiło
Drogie dzieci, jak jest ciąża to temperatura TAM jest wyzsza. Moze jej temperatura spadła, bo zmarzła:] Ogrzej ją:>

Gość adriannnoooo
wiemy ze jak jest ciaza to temperatura jest TAM wyzsza, ale skoro po owulacji normalnie spada a u mojej dziewczyny jest normalnie podwyzszona az do okresu i tak jest od 2 lat to teraz sie zdziwilismy

Gość do nauki dzieci
Po owulacji temperatura powinna wzrosnąć przynajmniej o 2 kreski i utrzymać się przez kilka dni. Jeśli zaczyna spadać to znaczy że będzie okres, a jak nie spada w czasie kiedy powinna dostać okres (a czasem nawet skoczy do góry) i się utrzymuje przez 18 dni to gratulacje przyszłemu tatusiowi. A to z tego co napisałeś to niewiele wynika. Jeśli zawsze miała 37 po owulacji, a w tym momencie ma 36,5 i się temperatura utrzyma to możliwe że owulacji nie było. Może się stresowała ostatnio czymś.

Gość do nauki dzieci
dobra zamotałam. Napisałęś że po owulacji temperatura rośnie i utrzymuje się aż do okresu i tak właśnie ma być, bo ten kto napisał że temperatura po owulacji spada, jest w błędzie. Ważne jest żeby był skok temperatury do góry. Jeśli był ten skok (bez zakłóceń) i utrzymał sie przynajmniej przez 3, 4 dni to znaczy że już przeszła owulację, natomiast jak się nie utrzymał w tym czasie to możliwe że owulacji nie było.

Gość adriannnoooo
a tego ze owulacji moglo nie byc nie wzielismy pod uwage :) a na to w takim razie by wychodzilo

Gość 365..
Gratuluje! Masz trojaczki .... 36,5 to na bank trojaczki! Cieszę się razem z Tobą!

Gość do nauki dzieci
to w takim razie radzę uważać. To że nie było owulacji może oznaczać że przesunęła się ona albo że to cykl bezowulacyjny, w każdym razie nie powinniście uprawiać seksu bez dodatkowego zabezpieczenia. Wiem że niby to sprawa oczywista, ale jednak nie dla wszystkich, bo czytałam też wypowiedzi kobiet które założyły że skoro owulacji nie było w spodziewanym terminie to, to jest cykl bezowulacyjny i kończyło się to często kinderniespodzianką. Również w poradni rodzinnej pani mi mówiła że takie myślenie to bardzo częsta przyczyna wpadek.