Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana przyszła mama

w wieku 1b lat nie wiełam szczepionki na tężec.Teram mam 21 i jestem w ciązy

Polecane posty

i boję się o moje dziecko które nosze w łonie właśnie ze wzgledu na ryzyka po urodzeniu bo jej nie przyjełam i nie daj Boże jak mi sie ten tężec teraz by p[rzytrafił.Mineły trzy lata od zalecanej szczepionki czy ja moge ją prywatnie gdzieś dostac i się na nia zaszczepic w jednej lub kilku dawkach?BŁAGAM ODPISZCIE

w wieku 18 lat miało być

to nie masz co sie martwic.ja np jak bylam w ciazy to powaznie sie skaleczylam i chociaz nie mozna w ciazy przyjmowac szczepionek przeciw tezcowi to ja przyjelam a dziecko jest zdrowe jak ryba

czyli jak jutro udam się do poradni to oni mają prawo udzielić mi wskazówek gdzie i czy mogę się jeszcze zaczczepić.Wiem że to niedopowiedzialne że niedopilnowałam wtedy aby ją przyjać ale cóż stało się a teraz oczekuję maleństwa i muszę być pewna ze nic mu nie bedzie zagrażać.Dziekuje za odpowiedzi

jesli pojdziesz do poradni na pewno Ci wszystko powiedza ale moze lepiej do ginekologa ktory prowadzi ciaze lepiej zna cala sytuacje:)

okey zapytam ginekologa

Gość A CO PIERNIK DO WIATRAKA

Gość uważaj
Tężec znajduje się w ziemi!!! Uważaj na skaleczenia i zabrudzenie rany ziemią a wszystko będzie ok. Zresztą skonsultuj to z lekarzem, na wszelki wypadek gdyby była taka konieczność.

Gość uważaj
gdyby nawet było takie skaleczenie, dać ranie wykrwawić się, następnie szybkie umycie rany wodą i zdezynfekowanie wodą utlenioną powinno zapobiec ew. chorobie.