Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opuchniety_polieczk

opuchniety policzek po jednej stronie

Polecane posty

Gość opuchniety_polieczk

witam . mam dosc dziwny problem , od jakiego czasu mam opuchniety policzek i kolo kosa nad warga , opuchlizna jest tylko z 1 strone twarzy.zeby mam zdrowe . lekarz kazal mi zrobic przeswietlenia twarzy ... lecz termin dopiero za tydz ;/ macie jakies pomysly co to moze byc ? i jak zniwelowac troche domowymi sposobami ten obrzek ?

Może pukaj buzię szałwią lub przyłóż sobie kompres z rumianku...

Gość opuchniety_polieczk
zatoki idealnie czyste... gadlo tez.... zostaje po raz 10 dentysta i neurolog

Gość ymm
kochana, poniewaz nie zrobilas jeszcze zdjecia- nie mozesz powiedziec, ze zeby masz zdrowe... prawdopodobnie jest to zaostrzenie zapalenia tkanek okolowierzcholkowych- powiklanie leczenia endodontycznego (kanalowego) lub wynik urazu... jednak do czasu zrobienia zdjecia- prawdopodobnie bedziesz miec robiony pantomogram- nic nie mozna powiedziec... mozliwe tez ze jest to zapalenie wezloch chlonnych... jesli tak- prawdopodobnie bedziesz miec robione badanie krwi, z ktorego bedzie mozna odczytac ilosc bialych krwinek... na obrzek najlepsze sa zimne oklady lub oklady z szalwii... pozdrawiam i zycze szybkiego rozwiazania problemu...

Gość torikkkk
Nie każdemu kompres pomoże ale na mnie działa takie leczenie bólu. Mam szczególnie na myśli ciepłe okłady. Do takiego zabiegu można użyć zwykłej ciepłej szmatki, ale są też dużo wygodniejsze żelowe takie jak choćby Flex Sanity. Nic z tego nie cieknie, jest bezpiecznie i po prostu komfortowo. Na ciepło najlepiej to przygotować w mikrofalówce, a jeśli ktoś nie ma to wtedy w gorącej wodzie.