Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nati*

ropienie oczka

Polecane posty

synkowi od wczoraj ropi sie oczko, dzis rano obudzil sie z placzem i cale bylo zaklejone, podejrzewam ze mu przewialo ale czym to przemywac czy isc do lekarza?poradzcie

Gość sssssssssss............
możesz perzemywać solą fizjologiczną,albo idx do pediatry swojego to przepisze mu delikatne kropelki tylko nie grzeb rumiankami,herbatami itp:o

wlasnie wiem ze herbatki nie bardzo dlatego przemylam mu to woda zeby sie odkleilo ale nie wiem cym przemywac zeby mu to minelo....

a całe oczko na czerwone w środku czy tylko to ropienie?

Gość moze byc
zapalenie spojowek, idz do lekarza

no dokładnie,ja też bym poszła do pediatry.Pewnie dostaniecie kropelki i minie

Gość bukaa
To pewnie zapalenie spojwek. Uważaj, bo jest zaraźliwe! Jeżeli nosisz soczewki, to możesz przemyó oczka płynem. Działa rewelacyjnie

Gość mojej coreczce
ropialy obydwa (zapalenie spojowek), dostalysmy krople do oczu z antybiotykiem - biodacyna, stosowalam 3 dni 4x dziennie i przeszlo. To na recepte, wiec musisz podejsc do pediatry. Polozna srodowiskowa doradzila mi jeszcze potem zakrapianie oczu 3x dziennie wlasnym pokarmem, bo w nim jest naturalny "antybiotyk".

Przecież rumianek ma silne działanie antyseptyczne, dlaczego więc nie przemyć oczka rumiankiem zanim pójdzie do lekarza?

Ja przemywałam rumiankiem ale że to nie pomogło wybrałam się do lekarza.Lekarka stwierdziła że to zapalenie spojówek.Dostaliśmy krople i wszystko zeszło cacy.Nie ma na co czekać :)

Gość za rumianek kiedyś oberwałam
nie pamiętam dlaczego, ale więcej go nie zastosuję ;)

dlaczego nie rumianek???bo w nim bardzo szybko rozwijaja się bakterie.Można rumianek,ale zaparzyć i natychmiasy użyć a potem natychmiast wylać.I tak za każdym razem ja wiele miesiecy spędziłam u róznych oulistów i jak jednemu profesorowi powiedzialam o tym pokarmie to myslałam,że mnie za drzwi wyrzuci tak się zdenerwował:o powieedział,czy bym pokarmem polala zadrapane kolano> no ja że nie.A on na to: a oczy pani grzebie??????????? co do biodacyny to są przypadki uszkodzenia słuchu po tym leku.......chyba,sprawdź w necie

rumianek moze powodowac alergie. Tak mi powiedziala polozna. Synek tez mial zaropiale oczko, mowila zeby przemywac solą fizjologiczna, od zewnetrznej strony oka do wewnetrznej, zawsze brac nowy gazik lub wacik aby nie przenosic zarazkow. Mówila ze ejsli to nei pomoze to do pediatry po kropelki, ale przeszlo. :)