Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinga z wrocławia

CZY STOSUJECIE PO PORODZIE STOSUNEK PRZERYWANY??

Polecane posty

Gość kinga z wrocławia

W zasadzie jeszcze czuje ból a mineły 4 miesiące :( większość to podchody... od zawsze stosowaliśmy z mężem tę metodę, dziecko było planowane, tylko teraz jestem po porodzie więc na pewno wiksze ryzyko - jak duże?? Nie pytajcie o gumki bo kilka razy popękały wolę bez. Mąż też. Zapytam gina o tabletki przy karmieniu choć jak ppmysle ze moglyby miec te skutki uboczne ktore czesto mialam stosując kiedyś tablety :o

Gość kinga z wrocławia
No pięknie mam nadzieje że nie nabroiliśmy ;) Dzieki ze sie odezwałaś, mało kto sie zaczerniony odezwie, może tylko Ty ;)

Gość ja też stosuję tę metodę
to znaczy stosowałam przed ciążą dziecko jest planowane, obecnie jestem w 33 tygodniu i też zastanawiam się jaką metodę wybrać po porodzie, bo na pewno nie będę truć się tabletkami

Ja bym się też na coś takiego nie zdecydowałam, zaraz po porodzie lecę do lekarza po tabletki. Nawet z tego względu o jakim wspomniałaś. Nie da rady połapać sie kiedy sa dni płodne a kiedy nie i czy wogóle są :). Przynajmniej przez ten czas na twoim miejscu nie ryzykowałabym.

Mój gin nie zalecał tabletek przy karmieniu! Miałam jakiś krem dopochwowy, ale dość dawno to było:)

Przy karmieniu piersią nie tylko są tabletki.Można również zdecydować się na zastrzyk,plastry czy też spirale.

Gość kinga z wrocławia
Mój mi zalecił spiralę - bagatela 100zł z założeniem, niestety to nie na moją kieszeń. A tabletki są jedne przy karmieniu - cerazette Boje sie teraz. Ostatni nieby stosunek byl dziś, za miesią ide do ginekologa na cytologie - poprosze go o usg mam nadzieje ze w razie czego już będzie mógł stwierdzić ciążę. Od dziś STOP.

ja też po porodzie zamierzam się zabezpieczać,a nie liczyć na szczęście. zwłaszcza z tego względu o którym okoko wyżej pisała. nie chcę ryzykować zajścia w kolejną ciążę bardzo szybko po porodzie. a nie możesz iść do lekarza i np na spiralę się zdecydować? ja zapewne tak zrobię. nie chcę już tabletek. a gumki no cóż co do tego że pękają to zdanie mam inne - nigdy nam nie pękła, ale niewygodne są to fakt.

są tabsy - cerazette, można jebrać przy karmieniu, ale ja chyba zdecyduję się na wkładkę

Gość kinga z wrocławia
1000 złoty a nie 100 ;) A plastry odradzał, wiele znajomych też mi odradzało, dużo tyły po nich.

wiesz są też inne spirale. lekarz mówił pewnie o mirenie, ona ma hormony idlatego jest droga, ale są też inne, zwykłe za połowę tej ceny założysz. pogadaj jeszcze z lekarzem.

miało byc można je brać :) co do spirali, koszt 100 zł to jakoś mało mi się wydale... ale za to jest na 5 lat!

kinga z wrocławia ---- owszem jednorazowo wydać 1000 zł to spory wydatek.Ale policz sobie w skali rocznej :)

Gość kinga z wrocławia
Wyżej już sie poprawiłam - 1000zł z założeniem. Gdyby dąło sie na raty bym wzieła. Przekalkulował mi tabletki - 40zł na miesiąc przez 5 lat a 1 spirala. Ale za spirale trzeba wyłożyć od ręki a na to mnie nie stać, a gdyby jeszcze mi nie spasowała i trzebabyłoby wyciągnąc to bym padła wogóle.

Powiedzcie jakie witaminy brac po odstawieniu tabletek planująć ciążę???? Oprócz kwasu foliowego i castagnus na wyregulowanie gospodarki hormonalnej

Ja spiralę założę sobie dopiero po drugim dziecku. Teraz tabletki. Nie wiem, nie zdecydowałabym się na takie ryzyko. Gumki też nam nigdy nie pękły, ale fakt nie znoszę ich. Kremy, globulki i inne cuda odpadają. Jakoś nie mogę znieść ich pienienia się, wypływnia i wogóle są mało erotyczne :D. Plastry sama moge ci odradzić, nie byłam z nich zadowolona, natomiast tabletki ponoć są dobre.

Zabusia, żadne, teraz masz tyle witamin, że nie trzeba suplementów. Wogóle suplementy witaminowe zalecane są dopiero po 12 tygodniu ciąży.

dokładnie zabusia. tylko kwas foliowy. tego castagnusa też nie musisz, jeśli oczywiście to nie jest zalecenie lekarza.

nie mam pojęcia co wybrać, bo spirala odpada z racji tego, że planuję mieć więcej niż jedno dziecko, a tabletki?:O nie ma mowy! brałam kiedyś to świństwo i moje libido całkowicie spadło do zera:(

Gość kinga z wrocławia
Ale spirale możesz zdjąć wcześniej - przecież możesz zajść po niej w ciażę.

Tak, ale szkoda wydawać tyle pieniędzy, jeśli ściągnę spiralę za około 2 lata. :). Troche mi się to nie kalkuluje :). Chociaż może jakby wyliczyć. Jednak wolę tabletki, przez te dwa lata.

kinga, a jak długo przed ciążą stosowałaś "stosunek przerywany"?

Gość kinga z wrocławia
Przed ciążą jakieś 4 lata przerywany, przed tym tabletki anty.