Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fewfe

czy witamina K jest tylko na recepte?

Polecane posty

Gość mama niuniii
bez recepty

Gość RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
nie ma takiej witaminy, w szpitalu zastrzyk w nozke daja :classic_cool:

Gość KroKodyleK.
Ta wkropelkach dla niemowląt czyli VitaK jest BEZ RECEPTY.

Gość fewfe
pytam o ta dla dzieci!!

Gość tak bez recepty ta
dla dzieci, kropelki lub kapsułki

Gość polenka
Witaminka k dla niemowlaków jest bez recepty. Należy ją podawać tylko jeśli zaleci lekarz = karmisz piersią lub dziecko należy do grupy ryzyka vkdb. na rynku jest kilka preparatów. Ja podawałam Baby K - aplikuje się kropelki ze szklanej pipetki, bardzo wygodny sposób.

Gość mama misia
Jest oczywiście taka witamina - w szpitalu dają zastrzyk a potem trzeba w domu podawać przez 3 miesiące kropelki codziennie. Jest bez recepty.

Gość vitak bez receptyale
wit d jest na recepte, bez recepty jest witamina dla ludzi po osteoporozie, wiec niech was nie nabiorą w aptece tak jak chcieli nabrac mnie

Gość mi tez położna powiedziala
ze od dzis musze podawac witamine k i ze jest oa na recepte i kosztuje 50 zl i mam isc do przychodni po recepte. A ja przypadkiem weszlam na ten topik i przeczytalam ze mozna kupic bez recepty - wiec poszlam wczoraj do apteki i kupilam te witamine za 33 zl na 2 mc bez recepty. Zapytalam czy jest jakas inna na recepte bo kazano mi kupic tamtą to pani odpowiedziala ze jest i to niemiecka firma robi i koszt wlasnie 50 zl i lekarz ktory ma "kontrakt" z firmą farmaceutyczną sprzedającą te witaminy bedzie wlasnie je promowal.

Gość mama misia
Nie dajcie się wrobić w takie koszty! W prawie każdej aptece jest wit. k dla niemowląt w kropelkach - nazywa się Baby K i kosztuje około 25 pln - potwierdza to np. ten link z ceną w aptece internetowej: http://www.doz.pl/apteka/p18292-Baby_K_krople_witamina_K_dla_niemowlat_10_ml - a w "normalnej" aptece, też tyle zapłaciłam za nią. Po witaminie nie było uczulenia czy kolek, moge ją polecić.

Gość mama niusi
Sprawdzałam w aptekach - ta Baby K jest najtańsza. Jest bez recepty i trzeba podawać jeśli karmi się niemowlaka piersią.