Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwykla kobietka

Ktory termin porodu bardziej prawdopodobny ?

Polecane posty

Gość zwykla kobietka

Termin wyznaczony na poczatku ciazy z terminu ostatniej miesiaczki mam na 03.08, ale wedlug USG (33tydz) wyszedl mi termin juz na 11.07? Ktory jest bardziej prawdopodobny, bo to w koncu prawie miesiac roznicy!? Prosze o odp

o rany to bardzo duza roznica. nie mozliwe zeby ten z ostatniej miesiaczki byl az o tyle przesuniety. ja bym sie tego wląsnie trzymala. nie wiem co takiego wyszlo na tym usg moze dziecko duze jest... albo poprpstu ktos źle pomierzyl i tyle. usg nie zawsze mowi prawde.

Gość kkkoooch
Prawdopodobnie bardziej dokładny jest ten z usg ale moje dzieciatko urodziło się dokładnie co do dnia według terminu z miesiączki

podobno jezeli chodzi o termin porodu brany z USG to tylko bierzemy pod uwage USG w 12 tygodniu - wtedy jest najdokładniejsze ja w 28 tygodniu na USG termin miałam o 1,5 m-ca szybszy a USG robione w 41 tygoniu wykazało z jeszcze 3 tyg do porodu - a urodzilam 2 dni pozniej i ciaza była przenoszona

Hmmmm spora różnica. Co innego tydzień w jedną czy w drugą stronę. Mi gio zawsze mówiła że najdokładniej to liczyć poród od dnia ostatniej mieisączki

Gość też tak miałąm
jestem w podobnej sytuacji. Pytałam gina - termin wg. miesiączki jest najbardziej prawdobopobny, chyba,że miałaś bardzo niereguralne miesiączaki.

Tak, jak pisze cholera wie kto ..najdokladniejszy jest termin z pierwszego usg w pierwszym trymestrze !!! Potem predzej bierze sie pod uwage ostatnia @, niz usg wykonane w III trymestrze, gdyz dzieci roznie rosna, a do obliczenia wagi dziecka mierzy sie dlugosc kosci udowej i obwod brzuszka.

Gość a teraz jesteś w którym
tygodniu???

Gość a teraz jesteś w którym
i kiedy miałaś ostatnią @???