Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BigGirlDontCry20

Jestem dziwką w oczach innych ! Dlaczego ludzie tacy są ??

Polecane posty

Gość chłodna
"a może jestes spalona" - nie masz racji. Ja nigdy nie byłan na solarce i to nie mój styl. Dziewczyny z solarium ludzie by tak nie przezywali, bo to zbyt czesty widok u nas. Tleniona blondynka jest tandetna, ale nikt nie mówi że to dziwka.

Gość chłodna
A jak je odróżnisz?

Gość tatattatatataraa
tak tylko że jak jakiś zbok se ją podpatrzy a ona tak wyzywająco sie ubiera to o gwałt nie trudno i powiem ci że ja taką też bym uznała za dzi*** bo one tak własnie sie ubierają a człowieka jednak ocenia się po wyglądzie nasz styl ubierania się obrazuje często jacy jesteśmy ja wole nie pokazywać tego co mam oczywiście bez przesady niech faceci będo ciekawi co mam a nie ja od razu pokazuje wszystkim moje atuty ale poco?

Niestety tak jest wyzywający ubiór trochę źle jest odbierany i taka jest prawda, ale może posłuchaj rad innych i trochę stonuj swój ubiór bo mimo wszystko ludzie po ubiorze najpierw oceniają ludzi i się wcale nie dziwie co można pomyśleć o dziewczynie, która prawie nic nie ma na sobie prowokuje i jednym słowem ubiór mówi sam za ciebie.

Gość ameeeeeelka
no przestań, nieśmialość faktyczną bardzo latwo poznać ta pozorowana jest tylko pozorowana, zreszta nie o to tu w sumie chodzi chcialam tylko powiedzieć , że osoba faktycznie nieśmiala nie ubiera sie wyzywająco bo zle by sie czula w takim stroju, takie osoby nie lubią zwracać na siebie powszechnej uwagi bo przeżywają wtedy katusze i uważają , że sie ośmieszyly dla nieśmialej dziewczyny rozmowa z facetem jest przeżyciem i z rególy milczą bo nie wiedzą o czym mówić i nie bardzo wyobrażam sobie taką dziewczyne w miniówie szpilach i glebokim dekolcie ...... ale może sie myle

Jakoś mi trudno uwierzyć, że ktokolwiek mógłby obcej osobie zwrócić uwagę na wygląd. W życiu się z tym nie spotkałam. A co do Ku...go wyglądu, to muszę stwierdzić, że sama mini i dekolt jeszcze nie czynią stroju takimi. Taki wygląd to całokształt - ZBYT krótka mini, ZBYT głęboki dekolt, Zbyt jaskrawe kolory, Zbyt ostry i kolorowy makijaż, Zbyt zwydziwiane włosy, ZBYT wiele ozdób na ubraniach (cekinów, naszywek, nadruków). A najgorzej, gdy to wszystko znajdzie się razem. Razi przesada. Umiar jest ok.

A jeszcze jedna sprawa jeśli ubierasz się tak wszędzie i do szkoły pracy kościoła i na dyskotekę to trudno dziwić się ludziom, że mogą cię tak postrzegać. Kobieta może ubrać się seksownie, ale bez przesady dzisiaj dziewczyny strojem pokazują, że wcale się nie szanują. Mam przynajmniej nadzieję, że na dyskotekach nie prowokujesz ludzi bo to już tylko o jednym bu świadczyło, ale piszesz, że jesteś normalna to tak trzymaj tylko pamiętaj wszystko w umiarze.

to fakt osoba nieśmiała nie ubierze się tak aby wszyscy ją by podziwiali praawda

Gość chłodna
No właśnie sie mylisz - ja naprawde jestem nieśmiała, nie lubie rozmawiać, denerwuję się jak ktoś wyamga odemnie autoprezentacji. W kazdym razie ludzie kwalifikuja mnie jako niesmiałą nawet bardzo, ale strój to co innego. Umiem się oddzielic od mojego wyglądu i jak już założę tą mini to nie myśle nawet o tym że coś pokazuję.

Gość a ja nie rozumiem po co
wam te mini, skoro jesteście takie poszkodowane?:O:O:O Tylko nie mówcie, dla siebie- bo dla siebie możecie nosić w domu. Sama mam dobrą figurę, ale NIGDY nie wyszłabym w mini na ulicę, nie mam takich krótkich spódnic, nie nosze megadekoltów, nie odsłaniam za dużo ciała, bo nie znoszę, jak jakieś zboki się na mnie gapia, ocierają w metrze czy autobusie. Dbam o siebie- dla siebie. Nie na pokaz. Nie rozumiem osób, które chcą za wszelką cene pokazac nogi, cyce, brzuch, plecy, tyłek. Po prostu nie rozumiem i szczerze mówiąc to świadczy dla mnie o bezmyślności, o tym, że dla takiej osoby wygląd jest najważniejszy, że musi się czuć oglądana i podziwiana, musi przyciągać uwagę i nadrabiac golizną. Takie osoby moim zdaniem nie mają wlasnego zdania i są żenująco naiwne, puste, nieciekawe. I to nie stereotyp, tylko moja prywatna opinia. Nie wiem, co musiałabym miec w głowie i o czym myśleć, żeby uważać za normalne pokazywanie cycków, nóg i wszystkiego:O To żenujące.

Gość a ja nie rozumiem po co
Co do nieśmiałości- ja jestem śmiała. Ale nie wychodzę półgoła na ulice, bo nie życzę sobie, żeby byle kto mnie oglądał. Nie jestem jakimś przedmiotem na wystawie:O I tyle.

Gość monmisia89
mam ten sam problem,,,,,,i mam wiele innych problemów związanych z tym tematem. .. kleij sie do mnie wielu typów...a puzniej sie okazuje ze chodzi im o jedną,,dlatego unikam takich sytuacji,,,,bo to żałosne,,,,staram sie miec wyjebane na takie opinnie,,,ale czasem jest naprawde trudno, tez lubie taki styl:) atrakcyjna nie znaczy dziwka!!!!!!! prosci ludzie,,żal,,,,

Gość ale mi was zal...
widzicie panne w spódniczce i co?! dziwka?? Ludzie na umysł wam padło...lubie taki styl i sram na was:) krótko mówiac:) Nie róbcie z siebie bardziej żałosnych niż jesteście o.O Atrakcyjni rzadzą....:) obok opalonej blond nikt nie przejdzie obojetnie,,zapewniam,,,,jedni błyszcza a drudzy obserwują...kilka lat temu patrzyłam z zazdroscia na takie panne ,,teraz one patrza na mnie!:)może to załosne ale łatwiej mi w życiu,,nawet w szkole,,,wsród przyjaciół i nie jestem pusta lalą,,,mam przyjaciół i zawsze im pomogę ,,nie musze udowadniac chłopakowi jaka jestem fajna:)bo widzac mnie on to juz wie..natomiast ty w tym czasie latasz za nim,,,i ubiegasz o wzgledy,,po co mam latac za nimi skoro oni mogą i nie jestem żadną dziwką:) wiem ile jestem warta ..i tym sie kieruje ... i gówno mnie obchodzi czyjes zdanie .. i jest mi z tym dobrze. pozdro,,,a ludzie i tak beda gadac..wiec,,,nie przejmuj sie,,,życie jest zbyt krótkie żeby sie komus podporzadkowywac>

Gość migotaaaaaaaaaaa
dokładnie,,przekonałam sie na wielu kolezankach jakie z nich kurwiszony,,,,,,ale nie od nich tylko z filmu w tel:) i wcale sie nie malują...ale oczywiscie brzydka moze dawac dupy i nikt jej tego nie wypomni bo jest brzydka i sie nie maluje,,,a prawda jest taka że takie niepozorne sa najgorsze . dziewczyne atrakcyjna widza z kolkega i juz ploty na całe miasto ,,co ona nie wyprawiała,,,a gówno wyprawiała,,myslę że ludzie gadają z zazdrosci,,,

Gość 3210
zgadzam się z PHII sama we wczesnej młodości nosiłam minispódniczki (również b. krótkie) także do pracy i nikt mnie tak nie określał. To nie jej długość - jak sądzę determinuje Twój wygląd, ale wszystko inne, ta CAŁOŚĆ czyli przesada w innych elementach, dodatki, makijaż etc.

Gość monia86
dziewczyna nie bierz sobie do serca tych załosnych wypowiedzi ,,przewaznie wypowiadaja sie tu pasztety ,,a od takich wiele sie nie nauczysz,,bo zazdrosc przez nich przemawia,,,masz ładna figurę? to sobie nie żaluj,,,bo kiedy jak nie teraz? ? w wieku 50 lat?

Gość 3210
jasne "nie żałuj sobie" nie tylko zresztą tego... młoda jesteś, możesz nawet chodzić na głowie, bo młodość ma swoje prawa... każdy może robić, co chce, tylko po co tworzy tego typu topiki? Głupiutkie prowincjonalne siksy jest jeszcze coś takiego jak wyczucie smaku, klasa nie mówiąc już o innych sprawach...

Gość 3210
ameeeelko a jak ubiera się l o w e l a s?

Gość mamuska..
przez przypadek tu jestem i musze powiedziec,,,ze zyjemy w takim swiecie ze gdzie nie spojrzec to goły brzuch na wierzchu w zime...a im jest ciepło:) laski nie zdaja sobie z prawy z konsekwencji na starosc,,bo dla nich jest wazny czas obecny....jak to ktos juz napisał:'atrakcyjni rzadzą' >i to jest niestety prawda,,,,biora przykład z chocby z dody,,,kazdy chce taki byc,,,solara,,blond włosy i :" chłopcy leca jak psy" mysle że to potrwa do czsu załozenia swojej rodziny,,,dziewczyny muszą sie wyszalec,,,moja córka ma 19 lat i nie moge patrzec jak sie ubiera,,,kurtka jak na lato,,,niestety teraz tak sie chodzi,,,ale mi juz brak słów ,ale mam do niej zaufanie,,kazdy ma swój styl . tez byłam młoda...troche nie na temat,,żegnam.

Gość do 3210
a co taka z ciebie porzadna panienka??

Gość a to dobrehaha
te porzadne zazwyczaj sa kurwiszonami i taka jest prawda,,niedługo to wyjdzie na swiatło dzienne,,,,zobaczycie,,,,

Gość ciekawy temathmmm
miałem dziewczynę ,,,chodzacy opalony,, sex :)) po miesiacu związku chcialem sie z nia kochac,,a ona z tekstem ze chyba nie powazny jestes.... mija 3 miesiac ..i nic,zaczynam myslec ze to dziewica...heh,,troche mnie to smieszy bo opinnie ma zjechana...i troche mi szkoda tych dziewczyn bo sa nie fer oceniane..a ja poczekem ile bedzie trzeba.

Gość ehh...
Niestety tak już jest... Ostatnio też ide sobie normalnie w spodniczce z kolezanka na przeciwko mnie idzie kobieta z dzieckiem i do nas z takim tekstem: " male kurewki ida" poprostu mam juz dosyc tych komentarzy czy jak dziewczyna zalozy spodniczke to od razu jest kurwa jezu ludzie !

Gość Adwokat Kris
Masz swój styl, i bardzo dobrze :) pochwalam. Jesteś piękna więc swą urodę eksponujesz, tylko bez przesady oczywiście. na przyszłość jak jakaś idiotka lub idiota odezwie się do ciebie w taki sposób to daj mu dobre opie***l, a i takie odzywki pod kierunkiem kobiety są obraźliwe i w prawie polskim karalne ( o zniesławienie ) Pozdrawiam NerKris@gmail.com (porady prawne)

Gość trzykrotka3333
Nie wiem w jakim towarzystwie Wy się obracacie albo jak wyzywająco się ubieracie ,że słyszycie takie komentarze? Sama jestem atrakcyjną dziewczyną (i nie jest to moja opinia),lubię dopasowane stroje,bluzki czy sukienki z dekoltem (mam spory biust) i buty na obcasie,ale nigdy (a nastolatką już nie jestem)nie usłyszałam żadnego komentarza typu dziw** czy kur** Wszystko zależy od umiaru i całokształtu. Co innego być seksowną,a co innego wyzywającą. Mam taką sąsiadkę ,dziewczyna ma 24lata,a od dobrych 5-6 lat wygląda jakby miała 30tke- bardzo mocny makijaż(niby w dobrym guście,nie jarmarczny,ale jednak),mocno opalona,włosy podtapirowane,strój widać że drogi...ale ma w sobie coś takiego wyzywającego,że na osiedlu nazywają ją"panienką" :)

Gość njhgkjk
sa kobiety ktore nawet jak naloza szpile i kortkie szorty to zaden facet nie bedzie mial odwagi takiej kobiety obrazic! to sa tzw kobiety z klasa:) 1.http://myinfobahn.com/wp-content/uploads/2010/09/shorts-and-heels-kristin-cavallari1.jpg http://women-in-high-heels.com/wp-content/uploads/2011/01/Vanessa-Minnillo-In-High-Heels.jpg niestety wiekszosc polek wyglada tandentnie w mini, szortach, szpilkach, zero klasy plus tandetny makijaz wiec nie dziwcie sie ze faceci maja was za latwe!!! Sa takie laski ,zachowanie plus kuse ubrania zalozone z klasa ze nigdy w zyciu nie mialy problemow z chamskim zachowaniem ze strony mezczyzn a jezeli wygladasz tak, to coz... http://moda.allegro.pl/seksi-spodenki-hotpants-couture-denim-roz38-i1485975971.html oczywiscie tobie moze sie wydawac ze tak nie wygladasz ale to tez spozob noszenia sie liczy, mozesz byc w tym tania i ordynarna

Gość Samiec Amfa
Niektore suki lubia ssac pale a ja lubie im ja zapodawac.

Gość erkaaaaaaaaa
"Jestem dziwką w oczach innych !" tooo z jakimi ludzmi ty sie zadajesz ze słyszysz takie rzeczy?!??!??!?!??!? oO

Gość naatalkaaa
Takie są stereotypy i skojarzenia, mozesz z tym walczyć, ale nie wiem czy na wiele się to zda. Masz dwa wyjścia albo tak jak Ci radzą, uważać, żeby nie było przesady w ubiorze albo po prostu to ignorować i przestać się przejmować, bo jak masz płakać za każdym razem jak Cię ktoś tak nazwie, to juz dla własnego zdrowia psychicznego lepiej zrezygnuj z tych wyzywających ubrań.