Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba mam pecha

Czy naprawdę łódź jest taka brzydka?

Polecane posty

Gość dflkbvcvbnm.mnb
myslisz ze tylko w Łodzi???? haha

Gość do delllllaaaaaa
ja współczuję Wam ,ze mieszkacie w Lodzi:onaparwde zal mieszkac w tak pskudnym miesice.A ja mieszkam w Warszawie oraz czasem we Wrocku,to ladniejsze miasta niz Wasza Lodz:PPrzyjedz do Wawy,Wrocka lub Krakowa-to sa piekne miasta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość alkaa234234
Tyle wulgaryzmów od pijanych współpasażerów w tramwajach nie słyszałam w żadnym innym mieście. Mam wrażenie, że tylko studenci czynią to miasto żywym. Na plus wspaniała architektura niemalże na każdym kroku.

Gość z tą architekturą to się
zdecydowanie NIE zgadzam,mam wrażenie,że budynki w Łodzi są po prostu bezgustowne,szare,brzydkie i ponure:oJakieś takie nijakie:oMoże jest kilka wyjątków ale jest ich bardzo niewiele:(A z tym chamstwem i wulgarnnością wśród ludzi to się zgadzam:oW Łodzi nawet kilkuletnie dzieci klną jak szewce:oTo swiadczy tylko o ich rodzicach i ptalogicznym środowisku w jakim się obracają.A Łodź jest właśnie taka patologiczna...

Gość adelajjjjada
porównanie z piotrkowem to lekka przesada :P Łódź ma jedną kilka-życie studenckie, masa knajp otworzonych przez obcokrajowców, nigdzie w polsce nie ma tylu restauracji i dyskotek arabskich z sziszą, dużo atrakcji skoncentrowanych w centrum więc nie trzeba się najeździć.

Gość Simona1811
AŻ taka brzydka nie jest ;) Krakowem też nie jest, ale są w Polsce brzydsze miasta. Na szczęście to się troszeczkę zmienia i nasze miasta pięknieją ;)

Gość jeżdżę dużo po Polsce i
niestety musze to potwierdzić,że Łódź jest wyjątkowo brzydkim miastem:o

Gość Łódź jest miastem
w którym dobrze się mieszka, prawda jest taka, że piękna starówka i artystyczna atmosfera ma wartość tylko turystyczno-komercyjną, a stali mieszkańcy mają to głęboko gdzieś. Jak chcecie ponarzekać na Łódź, powiedzcie raczej o trudnościach w komunikacji, ostatnich zawirowaniach we władzach samorządowych, głodzie mieszkań itp. bo to jest istotne dla osoby, która chce tam mieszkać, a nie pojechać pozwiedzać na weekend. Ja powiem tak: Łódź jest znacznie tańsza niż inne duże miasta, jest ciekawa dla osób aktywnych np. kulturalnie, z pracą nie jest tak źle, nie obserwuje się na ogół snobizmu na tle kto-jest-z-lepszego-miasta.

Gość Łódź mogłaby być bardziej
kolorwa,na razie jest tu strasznie szaro i smutno:(

Gość co wy z tą szarością
Kurde , ostatnio masowo maluje się bloki i wiezowce na łódzkich osiedlach. I zamiast szaro burych budynków mamy odnowione, w pieknych pastelowych kolorach. Aż miło popatrzeć. A zobaczcie osiedla domów jednorodzinnych np. na Smulsku albo przy Wycieczkowej. Zupełnie jak na Zachodzie. To, ze nadal w centrum są ulice ze starymi, rozpadającymi się kamienicami, nie znaczy że to jest wizytówka miasta. W Nowym Jorku jest Harlem i żaden zdrowo myslący turysta się tam nie zapuszcza, chyba że szuka mocnych wrażeń :P Pewnym plusem Łodzi jest centralne położenie - w kilka godzin można dojechac zarówno nad morze czy na Mazury, jak i w Tatry czy Bieszczady

"To, ze nadal w centrum są ulice ze starymi, rozpadającymi się kamienicami, nie znaczy że to jest wizytówka miasta" otoz wlasnie centrum jest wizytowka miasta. strach wracac z Piotrkowskiej w nocy :P

"Pewnym plusem Łodzi jest centralne położenie - w kilka godzin można dojechac zarówno nad morze czy na Mazury, jak i w Tatry czy Bieszczady" sprobuj sobie pociagiem szybko gdzies dojechac... mocno sie zdziwisz :P Łódź jest na centralnym zadupiu :P

Gość co wy z tą szarościa
dzisiaj się jeździ raczej samochodami lub autobusami, a nie brudnymi pociągami PKP A z Piotrkowskiej w nocy to lepiej wracać taryfą. Chociaż teraz zrobili bardzo dobrze z tym punktem przesiadkowym autobusów nocnych na Kościuszki. Co pół godziny zjeżdzają się autobusy wszystkich linii i mozesz dojechać dokąd chcesz. A autobusy są teraz nowe (nie te stare rzęchy jak przedtem) i kierowcy mogą jak by co wezwać policję albo ochronę.

"dzisiaj się jeździ raczej samochodami lub autobusami" zrob jeszcze drogi do jezdzenia bo to co jest w Łodzi sie nadaje najwyzej na furmanki końskie :P (mam nadzieje ze po wywaleniu sitwy Kropy sie sytuacja poprawi :P)

"Kurde , ostatnio masowo maluje się bloki i wiezowce na łódzkich osiedlach. I zamiast szaro burych budynków mamy odnowione, w pieknych pastelowych kolorach" bloki to patologia :P ew. z koniecznosci sie tam mieszka wiec nie ma sie czym chwalic :P

"A zobaczcie osiedla domów jednorodzinnych np. na Smulsku albo przy Wycieczkowej" na Wycieczkowej sie zagrodzili wiec to jest jak getto o wysokim standardzie :P

Gość zamien sie ze mna
bylam w Lodzi 2 razy 3 lata temu, wrazenia nieciekawe. Lotnisko jest mikroskopijne i zle zorganizowane, dworzec PKP wygladal jak rozpadajacy sie relikt PRL. nawet pytalam sie ludzi czy to glowny dworzec bo mi nie wygladal. Kamieniczki przy dworcu szare, odrapane, z opadajacym tynkiem, w drogach i chodnikach dziury. Jak na jedno z najwiekszych miast w Polsce to porazka, chyba ze ktos sie za to wzial i w miedzyczasie wyremontowal.

22:12 [zgłoś do usunięcia] unijny liberał Łódz nie jest brzydka. ma swój niepowtarzalny klimat. zachowała charakter a ul. Piotrkowska to jedna z najpiekniejszych ulic w Polsce. jedna z najpiękniejszych ? naprawdę nie zrobiła na mnie żadnego wrażenia ta ulica zwyczajna jak każda inna ... już lepsze uliczki krakowa oczywiście nie wszystkie ale zdecydowanie wolę kraków

Gość to zupełnie zwyczajne miasto
a zła opinia i ogólne powtarzanie, że jest "szara, zasyfiona itp." wyrosło na tle animozji łódzko-warszawskich. Teraz nawet osoby nie z Warszawy uważają za odpowiednie krytykować Łódź. A to naprawdę niewyróżniające się miasto - jest zaniedbane, nie jest zawsze czysto, ale na Boga, mieszkamy w Polsce, w którym mieście jest tak superczysto i kolorowo?

Gość A ja nie cierpię Łodzi
Moja siostra wyjechała kiedyś do tego miasta z nadzieją na lepsze jutro. I teraz odwiedzam ją - na cmentarzu :-( Szok !

żadne miasto nie jest idealne i tak ogólnie jestem zdania, że piękne to są wsie ;) a są takie malownicze w PL niczym z bajki choć dla innych to nic szczególnego jak tylko "zadupia co psy dupami szczekają" jednak mają coś w sobie pięknego :)

Gość A ja nie cierpię Łodzi
Dodam, że było to za czasów "łowców skór" :-( Nigdy nie polubię tego miasta, jeżdżę tam tylko zapalić znicze :-(

jedyne co ładne w Łodzi to przedwojenne kamienice (te odnowione). czekaja na odnowienie na Legionów na przyklad. no Manufaktura ładna ale to centrum hadnlowe

reszte, czyli to, co za PRL-u zrobili - do wyburzenia i zaorania :P

Ja też mieszkałam w Łodzi (teraz mieszkam w miasteczku obok).Uważam że Łódź jest ładnym miastem,trzeba tylko wiedzieć gdzie tego szukać:)Jest duzo miejsc które warto zobaczyć:Młynek,Pałac Poznańskiego,Piotrkowska,czy ktoś z was wie że pod Placem Wolności jest muzeum?,cmentarz żydowski,obóz na Radogoszczu....Łódź to historia potentatów przemysłowych,robotników,żydów...Każde miasto ma swoją indywidualną historie i uroki

Gość zgadzam się całkowice z
opiniami Kwiatka na temat Łodzi!Od siebie dodam,że Łódź mnie dołuje,to takie smutne,depresyne miasto:( Jak tylko stamtąd wyjeżdżam od razu mam lepszy humor,w Łodzi to wszystkiego mi się odechciewa... :o

Pochodze z Łodzi i kocham to moje miasto :) Zawsze wracam tam z ogromna radoscia.

Gość dworzec PKP w Łodzi jest
tragiczna,taka stara,paskudna,rozpdająca się rudera:o Jak pierwszy raz to zobaczyłą nie mogłam uwierzyć,ze "to" jest dworcem głównym z drugim co do wielkości miaste w PL(zaraz po Wawie) Juz lepeij wygladaja dworce na wsiach:oSERIO!!! Porownajcie sobie chociazby dworzec PKP we Wrocku z tym co jest dworcem w Lodzi:oPatalogiczna,ohyba na Lodz:P

Kropiwnicki nie jest już prezydentem to może będzie lepiej:P Ile można by zrobić w Łodzi za pieniądze które on wydał na podróże:(

Gość do _Kwiatek
ty chyba nie rozumiesz o czym piszesz :P Temat dotyczy podróży w góry czy na Mazury, a ty o drogach w Łodzi :P A w ogóle wiesz co to getto ? Chyba nie, więc nie porównuj ogrodzonego osiedla zamożnych ludzi, chcących zapewnić sobie spokój i bezpieczeństwo, do zbrodniczych działań hitlerowców. Moze najpierw się trochę podciągnij z teorii