Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba mam pecha

Czy naprawdę łódź jest taka brzydka?

Polecane posty

Gość nie jestem z Łodzi ale często
tam bywam i wiele już słyszałam jakim chujem jest Kopiwnicki(czy jak mu tam jest)i ze nic przez tyle lat swojej prezydentury NIC nie zrobil dla miasta a tylko jezdzil po swiecie(chuj wie po co):P Dobrze,ze taki kutas nie jest juz prezydentem,moze cos sie zmieni w Lodzi na lepsze jak ten skurwiel juz odszedl...wg mnie powinien ten sukinsyn stanac przed sadem za to ze trwonil kase na podroze zmaist cos zrobic dla miasta.Dbac o miasto i jego mieszkancow to zasrany obowiazek prezydenta!!!!Slyszalam tez ze byl starsznym chamem i gburem w stosunku do innych ludzi:oJak takie cos moglo zostac prezydentem??:oWyborcy chyba byli pijani albo nacpanijak go wybierali:P

Gość nie jestem z Łodzi ale często
* strasznym a nie starsznym chamem :P Sorry za literowki;)

"bloki to patologia ew. z koniecznosci sie tam mieszka wiec nie ma sie czym chwalic " Nie wiem co za głąb to pisał,ale sorry,znasz chociaż znaczenie słowa patologia? Sama mieszkam w blokach,większość moich znajomych również i mam o tym pojęcie.Patologią co najwyżej można nazwać jakieś sypiące się kamienice np na Wschodniej,bo takich też niestety nie brakuje. Mieszkam w Łodzi dwadzieścia parę lat,nie jest to może najpiękniejsze miasto(osobiście bardziej podobają mi się Kraków,Wrocław,czy też Gdańsk),ale za nic nie przeprowadziłabym się do takiej Warszawy.Jestem tam bardzo często służbowo i w ogóle mi się to miasto nie podoba.

do do _Kwiatek: temat jest o Łodzi wiec o Łodzi pisze :P do Liddka: bloki to syf, a patologia w sensie ze nie powinno czegos takiego w ogole byc :P

Gość rozumiem że osoby które
urodziły i wychowały się w Łodzi lubią to miasto,podoba im się,mają sentyment do niego,wiele wspomnień z nim związanych itp.To normalne uczucia jakie żywimy do kazdego swojego rodzinnego miasta:) Ja nie jestem z Lodzi ale teraz w niej mieszkam i muszę powiedziec,ze nie podoba mi sie to miasto.No ale jest jakie jest,na pewno lepiej by wyglądało gdyby ktos wreszcie o nie solidnie zadbal,wyremontowal,odnowil itp.Moze nowy prezydent bedzie normalny i wezmie sie do roboty aby Lodz byla ladniejsza,zadbana,mniej szar i syfiasta.Fajnie byloby:)

Liddka - Wawka to podobny syf jak Łódź no ale przynajmniej kawalek starówki mają czyli historii. a w Łodzi jaka historia? - żydowska :P

"dworcem głównym z drugim co do wielkości miaste w PL(zaraz po Wawie)" trzecim juz :P Krakow nas wyprzedzil chyba juz w 2009. poza tym Fabryczny to nie dworzec głowny bo Łódź nie jest przelotowa :P to wlasnie takie miejsce w centrum Polski gdzie szyny sie kończą z kilku stron :P

Gość heheheh dobre Kwiatek
:D też śmieszy mnie cały ten żałosny dworzec w Łodzi:P Ty także jesteś z Ł.? Hmmm ciekawa jestem czy w tym mieście będzie kiedyś normalnie i choć trochę ładnie:obo na razie to szkoda gadać:( I nie ma co wszystkiego zwalać na prezydenta,bo chuj był jaki był ale przed jego kadencja też w Łodzi było paskudnie i chyba nie wskazuje aby w najbliższym czasie cos miało sie zmienić na lepsze:(

Gość sergey
jak ktoś mówi, że warszawa jest brzydka to znaczy, że nie był w łodzi ;>

Gość racja sergey

Gość
nieeeeee :D ja tam lubie te naszą szarą Łódz jest specyficzna i ma klimat !! :D

sergey - a wasz "cyntralny" to jak grobowiec PRL-u ;P i te obsrane budki z czym tam popadnie ;P

Ja w Łodzi mieszkam ok 10 lat i właśnie zmieniam to chol..ne miasto na Gdańsk :P Łódź jest obrzydliwa :o Nie powiem - cała masa kamienic secesyjnych, fabrycznych klimatów - owszem super, tylko że wszystko totalnie zaniedbane i w ruinie. Nawet słynna Pietryna - dół kamienic (sklepy, knajpy) odmalowane itd, a wystarczy zadrzeć nos i popatrzeć na wyższe piętra, zgroza! Jakby tu włożyć masę kasy, to można by z tego miasta zrobić naprawdę perełkę, szkoda że nikt się do tego nie przymierza :( Do tego bezpieczeństwo - połaźcie sobie wieczorem po takiej Wschodniej chociażby - rzut beretem od Pietryny, ścisłe centrum, a bez gazu nie startuj, tu można dostać wpier..ol nawet w biały dzień. Kradzieże na bezczela, grożenie nożem, nastoletnie kur...ki na pasażach. Nie mam ANI JEDNEGO znajomego, który nie miałby tu chociaż jednej akcji z napadem, pobiciem czy kradzieżą, jeden z nich miał nawet trepanację czachy po skopaniu w bramie tuż obok swojego domu. Napisy antysemickie, kibolskie, wszędzie demolka, brud, psy sra.ące na chodnikach. Miazga. Ja wiem, że wszędzie można to znaleźć. Ok, ale pozostaje kwestia natężenia tego syfu. Jak byłam w ciąży, to się bałam do szkoły rodzenia jeźdić, bo była w takim rejonie, że po drodze mogłam wpier..ol dostać (tym bardziej że z brzuchem) i raz niewiele brakowało. Poza tym stagnacja - niby knajpy, teatry, ale wszystko utknęło w martwym punkcie. Interesy też jakieś takie nijakie.

Gość maprawdę

Gość to będzie piękny dworzec
http://bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85301,5718587,Dworzec_Glowny_we_Wroclawiu_do_remontu.html Łódź ani Warszawa nigdy się takiego nie doczekają :P;)I DOBRZE!!!!!!!!!!Wrocław rządzi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość wróżka Hermenegilda MA
100% RACJI.

Też jestem z Łodzi i choć obecnie w niej nie mieszkam, kocham ją. Wrocław, Poznań czy Gdańsk wyglądają super (rynek), bo wszystkie kamieniczki są elegancko odrestaurowane. Gdyby tyle Piotrkowskiej było zrobionej, to też by błyszczała. Zresztą, Łódź to nie tylko Piotrkowska, superkamienice są np. na Pomorskiej czy Żeromskiego i w wielu innych miejscach. Są często zaniedbane, ale pod tym zaniedbaniem kryje się prawdziwe piękno. Uważam, że w ostatnich latach i tak sporo się zmieniło, i to na lepsze! A i dobrze, że Kropka zdjęli. Oczywiście, że są miejsca, gdzie lepiej się nie zapuszczać, ale czy w innych miastach ich nie ma? A co do Fabrycznego: budynek jest jeszcze z czasów przemysłowego rozwoju Łodzi (związany z Scheiblerem), a wobec planów chowania dworca pod ziemię chyba nie ma co kruszyć kopii o to, jak wygląda, bo za trochę w ogóle zniknie. PS. Mieszkałam w Łodzi 24 lata i jakoś nigdy nic mi się nie stało (poza tym, że mi raz ukradziono torebkę, ale to inna bajka, wydarzyło się w jednym z klubów studenckich). Moi znajomi też jakoś nie mieli żadnych groźnych sytuacji.

Gość a co mają zrobić z tym
paskudnym dworcem PKP w Łodzi??Powinni go zburzyć i wybudować coś z prawdziwego zdarzenia bo to co jest tam teraz na pewno nie można nazwać dworcem:oAż wstyd pokzać to kumuś z innego miasta:oWstyd,że Łódź ma najohydniejszy dworzec na świecie:(

Po pierwsze: dworzec jest w pewnym sensie zabytkowy. Po drugie: zaraz chowają dworzec pod ziemię, więc problem sam się rozwiąże. Po trzecie: główny dworzec w Wiedniu wcale nie był lepszy, dopiero od grudnia 2009 robią nowy. W Budapeszcie też nie wyglądał lepiej. Są tylko większe. Po czwarte: Łódź Fabryczna to nie jedyny dworzec w Łodzi. Po piąte: trudno powiedzieć, czy głównym jest Fabryczny czy Kaliski. Oba są tak samo główne, przy czym Kaliski jest przelotowy, a F. nie.

Gość a widzieli dworzec w Moskwie
tam jest taki kibel, ze jest śmierdzące pomieszczenie z 10 dziurami w podłodze i ludzie kucają nad nimi w rzędzie i srają, a jednocześnie czytają gazety lub rozmawiają ze sobą :P

Gość ta niedobra pupa
nie jestem z Łodzi ale często tam bywam i wiele już słyszałam jakim ch*jem jest Kopiwnicki(czy jak mu tam jest)i ze nic przez tyle lat swojej prezydentury NIC nie zrobil dla miasta a tylko jezdzil po swiecie(ch*j wie po co) Dobrze,ze taki kutas nie jest juz prezydentem,moze cos sie zmieni w Lodzi Niech mi ktoś wyjaśni w czym tkwi sekret: skoro prezydent miasta prowadził sie w taki sposób, dlaczego nic nie robiliście? Dlaczego nie domagaliście się jego wylania, za przeproszeniem?

Gość hehehehe to niezłe te kible
w Moskwie:D:D:D To byłoby straszne aby musieć skorzystać z takiej "ubikacji" No ale to Rosja,tam wszystko jest możliwe:oWięc nie zdziwiłabym się gdyby tam większość WC wyglądała jak ten na dworcu w Moskwie:PKiedyś ,jakieś 14 lat temu będąc latem na szkolnej wycieszce w jakimś ośrodku nad jeziorem to też tam były takie kible z dziurą w podłodze zamiast muszli klozetowej:oI nawet nie było tam żadnej poręczy aby się przytrzymać w czasie załatwianie się:( Trzeba było robić siku lub kupę na Małysza:DJets to czasem męczące i wymaga niezłej kondycji;)

Gość mnie też to zastanawia skoro
Łodzianie mieli takiego chujowego prezydenta to czemu go wcześniej nie wyjebali???!!:oA był tam prezydentem chyba przez 8 lat,czyli wybrali go 2 x w wyborach!!! Skoro był taki bezndziejny to dlaczego wczesnie się go nie pozbyli?Widocznie mieszkańcy Łodzi to masochiści i lubią jak im się krzwda dzieje:PLubia byc tak traktowani i lubia miec pojebanego prezydenta:o

co do prezydenta: rozkokosil sie tak w ostatnim roku, najdalej dwóch, dlatego w koncu miarka sie przebrala :P

Gość sdfghjkl
Ja mam sentyment do Łodzi moze nie jest najpiekniejszym miastem ale ma swoj klimat ...zastanawiam sie czemu tak najezdzacie na to miasto gdybyscie sami mieszkali w Łodzi inaczej byscie gadali bez wzgledu na wyglad tego miasta