Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MissUkraina

WLOSY, upal, lato, porady

Polecane posty

Czesc, Jak pielegnujecie wlosy w upalne dni? Myje, spryskuje odzywka w sprayu, kropelke jedwabiu na koncowki. Pianka do stylizacji, i juz. Myje wlosy tym nowym Elseve przeciwlupiezowym. Mam bardzo wrazliwa i sucha skore glowy, kiedy jest goraco, to istny koszmar. Otoz, jak dbamy o fryzure w takie upaly?

Gość tonik najlepszy
na przesuszone wlosy (koncówki) najlepsza nafta kosmetyczna. Kosztuje pieć złotych w kazdej aoptece mozna dostać. A jeśli chopdzi o czesanie to wszelkie francuzy, warkoczyki, plecionki. tak, aby klejące się od potu włosy nie przylepiały nam się do twarzy:D

Ogranicz środki do stylizacji typu pianki, lakiery, żele- narazisz włosy na większe przesuszanie sie. Polecam balsamy i lotiony z filtrem uv- zapobiegaja złym działaniom promieni słonecznych. Jeśli nie masz łupieżu to nie używaj szmponu przeciw łupieżowego. Jedwab zastąp olejkami z witaminami

Gość Sciąć na łyso

Gość ja nie mam problemu z klakami
:D Myje jak zawsze. Moze czesciej niz w zimie, bo mam uczulenie na pot... Ale poza tym to nic specjalnnego nie robie. Czasem tylko zwiazuje - zeby chlodniej w karczek bylo ;)

moja siostra zrobila takie cos,miala troszke jedwabiu do wlosow i zmieszala go z woda i tym pryska wlosy(przelala to do opakowania po odzywce w sprayu).pryska tym wlosy po myciu,w sumie sie rozczesuja ok,nie wiem czy to dziala i dziwie sie ze ten jedwab sie polaczl z woda,przeciez tlusty jest...ale ma nawet ladne po tym te swoje wlosy

tez czesto spinam, bo mam dosc grube, troche za lopatki, i bym chyba sobie karka odparzyla na lato obowiazkowo jakis spray z filtrami i dodatkowe odzywki nawilzajace (wiatr, woda morska robia swoje), poza tym jak najmniej srodkow do stylizacji

Gość pani kuleczka
Ja nie robię absolutnie nic inaczej niż w zimie. Jak mi sie włosy przesusza, to tylko lepiej, bo mam takie lejące i sliskie, że w ogóle sie nie trzymają w zadnej fryzurze

Dziekuje bardzo za porady, w sumie, pianki nie uzywam az tak duzo, kuleczke wielkosci sliwki zupelnie wystarcza, grzywke spryskuje lakierem i lece. Odzywki w sprayu z Gliss Kura uzywam tylko na koncowki, niestety, sa bardzo przesuszone. Jedwab do wlosow - to naprawde swietny wynalazek, wydajny i naprawde dziala. Moj problem polega na tym, ze wlosy po umyciu szyko traca swiezosc, nie wiem, czy to jest kwestia fryzury, czy specyfikow do stylizacji, ale w lecie problem sie nasila, tez jestem uczulona na pot, i mam wrazliwa skore glowy.

Jeszcze chcialam zapytac - czy ten nowy Elseve troche ukoi wrazliwa skore glowy? Wyprobowalam juz wszystko na ten problem, ale efektu prawie zero. Nie mam uporczywego lupiezu, ale wlosy mam tluste u nasady.