Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misheeela110

kochane panny młode... prosze o pomoc

Polecane posty

Gość troche to nie ferrr
ile masz osob na weselu?? policz litr na pare

Gość nie mam pojecia ..
co to sa te szpileczki

Szpilki to są butelki, taki cieniutkie, mniejsze. Mają chyba 0,33. Taką butelkę łatwiej opróżnić jednorazowo, zanim się wygazuje :D

u mnie jest 51 osób dorosłych i 8 dzieci 80 butelek wódki, 12-14 ciast tort 6-6,5kg napoje 3,5 l na osobę - soki: pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka, gazowane napoje-pepsi lub coca-cola, woda gaz.i nie gazowana kawa, herbata bez ograniczeń

i zapomniałam o winie :) 15 butelek wina czerwonego

Gawi, wybacz ale jak dla mnie to strasznie dużo? Co z tym zrobic potem. U mnie na 50 osób było około 25-30 butelek wódki, 12 butelek wina, 60 butelek małych piwa i szampan, no i kilka butelek martini. Do tego kilka blach ciasta. Chyba było 4 rodzaje=4 blachy, plus 2 rodzaje drobnych ciastek, soków i innych nie liczę bo to było bez ograniczeń. Alkoholu zostało b. dużo. Mimo, że porozdawaliśmy, ciasta też zostały. Lol nie wiem, podziwiam was za te ilości.

Gość Viss
mi się też wydaje, ze gawi masz dużo tego wszytskiego...Szcególnie alkoholu a wiaodmo, że jest to drogie. I 15 butelek wina... wino słabo idzie na weselach chyba, ze wiesz iż będą akurat amatorzy takowego trunku. Wg 5 -10 butelek góra. 3,5 litra na osobe soków też dużo. Ja bym chyba policzyła tak z 2 l.

wg mnie wódki jest za dużo, widzisz u ciebie oprócz wódki i wina były też inne alkohole w mojej okolicy jest zwyczaj robienia bram, moi sąsiedzi już się na to cieszą więc z 10 butelek wódki już tutaj nam pójdzie zespół organizuje konkursy dla gości gdzie wygraną jest właśnie butelka wódki a żegnając gości wręcza im się pakuneczek który zawiera ciasto i wódkę napoi uważam że nie jest za dużo, bo może być gorąco, tym bardziej że nasza sala nie ma klimatyzacji

To i tak bardzo dużo. U ciebie też jest inny alkohol. Piwo i wino było przewidzane dla osób, które te trunki lubią. A mimo wszystko zostało go baaardzo dużo. Goście też dostali alkohol i ciasto na wyjściu. A jeśli będzie gorąco to tym większe ryzyko, ze goście będą padać.

właśnie o napoje się boję, u znajomych w zeszłym roku jak byliśmy na weselu to zabrakło napoi, jak później pytałam to liczyli 2l na osobę stwierdziliśmy że kupujemy 3,5l na osobę, zostaną to potem jej wypijemy, przecież zamknięte kartony czy butelki nie popsują się przez parę dni a co do alkoholu i ciasta to pisałam już dlaczego taka ilość

Nie nie spoko, każdy kupuje tyle ile chce. Co do napojów, to owszem, na tym nie warto oszczędzać i im więcej tym lepiej, szczególnie przy upałach. I tu masz rację. Ale jeśli mogę ci coś doradzić, to uważaj z tymi ciastami, galaretami, mięsami i z sałatkami jeśli nie masz na sali klimatyzacji, żeby nie popłynęło i zeby się goście nie potruli. Możesz zaproponować żeby było w mniejszych miseczkach, na małych talerzach i żeby kelnerki dokładały jak się skończy.

wg mnie 60 butelek by wystarczyło, siły wyższe typu narzeczony się uparły, a kłócić się o to nie ma sensu, zawsze wódke można zwrócić w sklepie i to mnie pociesza

heh :D no bo pojechali kurcze beze mnie... ;) ale na sale i tak musze dzisiaj jechac , takze zbieram sie powoli ;) do wieczora :*

ciasta będą bez mas i galaretek, a przy ustaleniu menu wybraliśmy takie rzeczy które mogą dłużej postać i nie odpłyną, a jeżeli coś jest takiego mniej trwałego to mniejszą ilość zamówiliśmy

Gość myszzzz
i dlatego myśl o ślubie mnie przeraża :o jak to ogarnąć? Prowadzenie firmy jest mniej pracochłonne ;) pozdrawiam

Mi mała :D Hehe, zgadza się ja jestem minimalistką. Co do zwykłego picia, to nie wiem nic, bo u mnie było tak, że obsługa donosiła a potem się z tego rozliczaliśmy, także nie zabrakło. Ojj tak sobie o tych weselach, jedzeniu itd. :D Zjadłabym jakiś dobrych rzeczy, sałateczek, jakieś dobre danie mmmm :D.