Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patriszja7

PRZEBARWIENIA PO OPALANIU - JAK JE USUNĄĆ?

Polecane posty

na lewym przedramieniu pojawily mi sie przebarwienia; wyglada to jakbym byla brudna ;/ nie wiem jak mam sie tego pozbyc.. mam to juz od tamtych wakacji. Czy to spowodowane jest opalaniem na słoncu i w solarium..? nie wiem jak mam to usunąc. Do kogo powinnam sie zglosic? wstyd mi chodzic z takimi plamami

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhh
nieusuwalne neistety

Gość Wydaje mi się że są usuwalne
ale potrzeba serii zabiegów złuszczających u kosmetyczki lub dermatologa.

Gość grappa
Koniecznie nakładaj filtry na te przebarwienia. Wybierz się do dermatologa (może zadzwoń i zorientuj się wcześniej, czy "specjalizuje się" w przebarwieniach).

oczywiscie ze jest to do pozbycia, bez obaw. potrzeba jednka pracy a co za tydz idzie czasu. przede wszystkim pamietaj o kremach z wys. filtrem 40 lub 50 beda one stopniowo rozjasniac plamki. ja mam z tym problem, ale na twarzy niestety :((

oczywiscie ze jest to do pozbycia, bez obaw. potrzeba jednka pracy a co za tydz idzie czasu. przede wszystkim pamietaj o kremach z wys. filtrem 40 lub 50 beda one stopniowo rozjasniac plamki. ja mam z tym problem, ale na twarzy niestety :((

Gość Wydaje mi się że są usuwalne
Kremy z filtrem nie rozjasnieją przebarwień tylko przed nimi chronią.

Gość karo87
jamam taki sam problem z plecami. odkilku dni stosuje dexapolcort ( na recepte). nie wiem co zrobie jak nei pomoze. jak znajdziecie jakis dobry preparat dajcie znac prosze

Gość gość
Ja miałam na twarzy od słońca przebarwienia. Każdy mówił, że nic nie pomoże, tylko inwazyjne zabiegi u dermatologa. Ale ja odkryłam świetny krem. Kremy spf to podstawa, ale one nie rozjaśnią! One zapobiegają dalszym odbarwieniom, ale wstecz nie zadziałają. Kup krem Cepan na blizny + kremy z wysokim filtrem, jeśli masz odkryte ciało, bo z tym miejscem już raczej zawsze będziesz mieć problemy i nawroty.

Gość gość
A co sądzicie o laserze?

Gość gość
ządne kremy nie pomogły tylko w moim przypadku laser 2x

Gość gość
ja też takie mam :( przestałam sie opalać, skóra zaczęła być bardziej blada a co za tym idzie plama też mniej widoczna

Gość opalona 12

ja pare lat temu wróciłam z wysp kanaryjskich wręcz poparzona, choć zmarowałam się porządnie...z czasem po opaleniznie zostały ślady... po prostu miałam na całym ciele ciemniejsze przebarwienia, no komicznie to wyglądało! No ale z czasem to jeszcze bardziej ciemniało i wyglądałam juz nie komicznie, a źle.... wręcz tragicznie. Chodziłam z długim rękawem i spodniami, bo po prostu się bałam pokazayć ciało, nawet jak było 30 stopni. Dopiero z czasem zorientowałam się, ze przecież jest medecyna estetyczna, która mi pomoże no i tak trafiłam do Dr Dethloff na jej mezoterpaie igłową. HIT! Przebarwienia jak ręką odjąć! Ta mezoterapie to coś niesamowitego!