Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

manulka

w czym śpią wasze dzieci?

Polecane posty

witam! mam pytanie w czym śpią wasze 2, 3 miesięczne dzieci o tej porze roku. Chodzi mi czy w łóżeczku i w jakiej pozycji:, na opleckach czy na boczku ( moje na boczku w razie jakby się ulało)n i w czym? moja jeszcze w rożku ale juz zaczyna się burzyć! zastanawiam się na śpiworkiem bez rękawków ale boje się ze się zsunie w dól itp. a na długi to raczej powoli będzie za gorąco! proszę o odpowiedź

Gość buahahahhhhhhhhhhhhhhhhhh
na krotki rekaw body i nic wiecej, cieniusienki kocyk, w upaly bez niczego

moj maly spi w krotkim rekawku i polspiochach cieniutkich i nuz go nie przykrywam no ale ma 15 mies a spiwor tez mam ale narazie poszedl w odstawke przeprosimy go na jesien a jak sie boisz ze sie zsunie to zszyj go nitka tak aby nie\"wpadla\" a jak maluszek podrosnie to sprujesz:)

katharsis_ dzięki za pomysł z tym zszyciem nie pomyślałam a takie proste !!! heh ale jak to jest przeciież dorosły człowiek nawet w lecie się przykrywa a Wy dzieci nie? teraz też tak spią wasze dzieciaczki?

Gość jak goraco tak jak teraz
to nagusienki :P

moj 1,5 roczny synek spi w body z krotkim rekawem przykryty tylko pieluszka a nozki gole...jest tak koszmarnie goraco ze ja w zadne spiworki bym dziecka nie wkladala. ewent jak to taki maluszek to body i polspioszki

Mój Synek spi tylko na boczku lub na brzuszku ale tylko w dzien. W dzien śpi w tym w czym usnie czyli jak miał na sobie body, bo jest upał to tak śpi a jak śpichy to w spiochach. W nocy natomiast w spioszkach po swoją kołderką. Już dawno nie śpi w rożku.

Gość Pomyslcie zanim cos napiszecie
sama wejdz w spiworek i zasnij!!! Kobiety, Wy sie zasnanowcie 100X zanim jakis blef napiuszecie, przeciez dziecko to czlowiek i tak samo odczuwa goraco jak Wy!!! A przegrzac latwo i dopiero sie narobi potem!!!!!

Gość chce spiralke
moja mala ma 1,5 roku,spi w body na krotki rekaw i w spodniach od pizamki, na jakiekolwiek przykrycie ma uczulenie, nawet przez sen wyczuje,ze ja przykrywam i sie odkkopuje

A tak swoja drogą to ciężko byłoby mi włożyć mojego Synka do śpiworka ly rożka. Po pierwsze w rożku by się nie zmieścił a wc śpiworku byłoby mu za gorąco. Przecież nie wolno przegrzewać dzieci. Ja mam taką metode, że jak jest zimno w nocy to ubieram go cieplej. Dziecko musi swobodnie machać nóżkami i rączkami. Mój Synek ma już trzy miesiące.

Gość nadziwić sie nie moge
Megii za każdym razem jak oglądam tego Twojego maluszka to nadziwić się nie mogę jaki on śliczny :) Juz dawno nie widzialam tak ladnego dziecka.

Gość jak zwykle niezorientowana
no to ja się wybiję :o moje dziecko śpi w body z krótkim rękawkiem i w śpiworku, ale zrobionym z cienkiego kocyka. W pokoju w nocy mamy 24 st. C i sama śpię pod kołudrą, więc dlatego dziecko wkładam do śpiworka. Sprawdzałam kilka razy i nogdy nie było spocone lub gorące.

a ja mam 23 nawet w upał bo mam grube zimne mury - kamienica. wiec u mnie raczej body na krótki odpada. pozdrawiam i dzieki za dobre rady

a ja mam 23 nawet w upał bo mam grube zimne mury - kamienica. wiec u mnie raczej body na krótki odpada. pozdrawiam i dzieki za dobre rady

Gość przeginacie jak zwykle
ja mam 19 -20 st, najlepiej do spania, body na krotki rekaw i kocyk, w upaly nic :P:P:P:P

Gość jak zwykle niezorientowana
niestety kocykiem nie mogę przykrywać dziecka, bo tak się kręci, że w ciągu 5 minut jest rozkopane. Obraca się przez sen na brzuch, z brzucha na plecy, kopie nogami. Dlatego uszyłam cienki śpiworek na szelkach z kocyka A tak swoją drogą, jak masz 19-20 st.C w mieszkaniu, to też śpisz w samej koszulce pod kocem, czy pod kołdrą ? Ja stosuję zasadę - jak mi zimno, to dziecko pewnie też :P