Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kontaktu z własnym dzieckiem

czy jest tutaj ktoś kto zaniechał

Polecane posty

Gość kontaktu z własnym dzieckiem

moze doradzi mi ktos co robić? po rozwodzie 10 lat temu ojciec mojego dziecka zaniechał z nim jakichkolwiek kontaktów. ja nie nalegałam , nie szukałam , miałam to gdzieś bo skoro nie chciał to nie . Mój syn ma lat 14 i pytań coraz wiecej, nie pamieta ojca ale widzę że go to meczy. Gdy był młodszy nie interesował sie ojcem aż tak bardzo jak teraz. Namawia mnie abym pomogła mu go szukać. Chciałby z nim sie spotkać i porozmawiać. Ja za bardzo nie wiem gdzie on jest , wiem ze mieszka daleko od nas, ma rodzinę , wychowuje dzieci tej kobiety. Mogę popytać , poszukać , tylko obawiam sie ze młody sie rozczaruje bo wiem , że ojciec nie będzie chciał z nim rozmawiać . Nie wierzę aby sie zmienił tak bardzo , skoro przez tyle lat nie było w nim ciekawości poznania swojego dziecka, zainteresowania jego sprawami , skoro sam , dobrowolnie nie chciał kontaktów i ich zaniechał. To czy cos z tego dobrego wyniknie? Zastanawiam sie jak to jest wiedzieć że ma sie dziecko, a mimo to nigdy nie pamietać o nim. Czy mozna zapomnieć o własnym dziecku?

Gość temat za trudny
tutaj najczęsieciej rozmawia sie o dupie, on mnie nie kocha, byc kochanka czy zdradzana a ty kobito wyskakujesz z tak poważnym tematem hehehehehe

Gość efqfeqwfqew
Nie sądzę żeby moja opinia mogła ci jakoś pomóc. Chciałam tylko dać znać że mój mąż nie kontaktuje się z dzieckiem z poprzedniego małżeństwa. I gdyby to dziecko zechciało naprawić z nim kontakty (on próbował ale rodzina z tamtej strony blokowała je, aż w końcu dzieciak nastawił się negatywnie), byłoby to dla niego ogromne szczęście. Może trudno by było jemu i dziecku się porozumieć, może on nawet obawiałby się kontaktu i był gotowy znów zrezygnować ale ja na pewno nie pozwoliłabym żeby znów się wycofał. Dziecko i on mają prawo się poznać.

niech się chlopak z ojcem spotka .... potrzebuje tego... jeśli sie rozczaruje to trudno, ale nie możesz byc temu przeciwna. Pomóż mu w kontakcie z ojcem, uprzedzając, że może to byc trudne spotkanie itp, żeby chłopaka przygotować na ewentualną porażkę. Ale mały ma prawo poznać ojca. Jaki by ten ojciec nie był.... a z drugiej strony skąd wiesz? Może ojciec zareaguje bardzo pozytywnie na to spotkanie??