Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koleś_Z_Blizną_Na_Ręce

Sposób na stare blizny pooparzeniowe?

Polecane posty

Gość Koleś_Z_Blizną_Na_Ręce

Witam, mam 20 lat i można powiedzieć, że przez całe życie (poparzony kawą jako niemowlak) bliznę na wysokości zgięcia ręki od wewnętrznej strony. Strasznie uciążliwe to nie jest, ale- bądź co bądź- szpeci. Na samym początku rodzina stosowała na mnie Contratubex- bardzo pomagał, a jak trochę podrosłem to to olałem i teraz żałuję. Chciałbym ponownie zabrać się za leczenie jej. I tu moje pytanie- co polecacie? Z tego co wyszukałem na necie to większość porad dotyczy blizn pooperacyjnych. Proszę o wszelkie informacje odnośnie maści, kremów, zabiegów oraz przede wszystkim wypowiedzi osób które miały styczność z bliznami po oparzeniowymi . Pozdrawiam.

Gość kika 31
mam podobny problem i nikt nie umie mi pomóc :(

Gość Jezzabella
Polecam masc CEPAN. Sama stsowalam i nie ma sladu.

sorki ;) doczytalam''bardzo pomagal'' a jak myslisz by pomagal na blizny stare potrądzikowe ?

Gość 20 latka ....
Cyba zostaje nam z tym żyć ... sama mam praktycznie zeszpeconą cała prawa rękę i plamę na plecach :( Teraz jest ok bo zima .... ale sama myśl o upalnym lecie wywołuje u mnie potworny stres ... nie chodzę w krótkich .. rękawkach , po prostu wstydzę się ... te spojrzenia obcych ....

CEPAN jest na stare i nowe blizny po oparzeniach operacjach tradziku naprawde skuteczny i nie jest taki drogi kosztuje kolo 10 zł jakies 2 miesiace smarowalam regularnie zawsze na wieczor zeby sie bobrze wchlnelo i niewstarlo w ubranie pomoclo bardzo

czy ta maść pomaga również na więkrze blizny? bardzo stare bo 12-letnie, oparzenie wrzątkiem, blizny dosyć twarde, lecz również nawet gładkie bo po dobrym przeszczepie.

Gość Poparzona 36-latka
Mam pytanie do Andżeliki. Piszesz że jesteś zadowolona ze stosowania kolagenu. Chciałabym się dowiedzieć w jakim stopniu jesteś usatysfakcjonowana. Mam bliznę po oparzeniu wodą na ramieniu od trzydziestu lat i zastanawiam się czy to nie za pużno na jakąkolwiek ingerencję środkami farmakologicznymi

Gość szoszoni
Witam Mam ten sam problem od 26 lat mam bliznę na przedramieniu aż po łokieć. Przeszłam jako dziecko dużo zabiegów. Wylałam na siebie wrzątek. Dużo tych blizn się zniknęło całkowicie ( twarz, dekold). W wieku 16 lat miałam robioną dermabrazje mechaniczną, efekt był niezbyt zadawalający: blizna rozjaśniła się jest gładsza ale jest. 2 lata temu byłam w klinice na laserze: był to zabieg w znieczuleniu ogólnym podczas którego cała skóra w miejscu blizny została "odparowana" do zywego mięsa. Lekarz zalecił smarowanie tego maścią z jodyną na to opatrunek silikonowy i bandarz. Po tygodniu robił się strup który potem odpadał. Efekt był zadowalający przez ten okres leczenia czułam sie jakbym tej blizny nie miała. Po zakończeniu leczenia blizna była długo różowa z czasem bledła. Chciałam dodać że gojenie jest dość bolesne rana piecze jak ogień i trzeba zacisnąć zęby. Nie odważyłam się założyć bluzki w krótkim rękawem nosze 3/4 tak już od lat, nie chodze na basen, wiem że to nie moja wina ale jestem dośc wrażliwa i było by mi przykro gdyby ktoś mi zwrócił uwagę. Myślę że jest to smutek dla kobiety mieć blizny ale to tylko blizny wszystko zależy od podejścia do tematu.