Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia kasia kasia

planuje slub

Polecane posty

Gość kasia kasia kasia

i zastanawia mnieilu musze przeznaczyc pieniedzy na wesele na okolo 100 osob.

Nie no nie przesadzajcie. Wszystko zależy od miejsca, ale od około 20 tyś wzwyż. Chociaż znam i takich którzy zrobili wesele na taką ilość osób taniej.

Gość kasia kasia kasia
duzo. a ja slyszalam ze okolo 20 tysiecy

Gość kasia kasia kasia
a lepiej robic w domku slubnym czy samemu wynajac sale i kucharki?

Gość Viss
szalenie trudno oszacować taki koszt. Ja np. pierwotnie miałam się zmieścić w 40 tysiącach a tymczasem dni mijają a koszty rosną. Wyskakuje mnóstwo drobiazgów których nie uwzględniliśmy w pierwotnych kosztorysach np. bielizna (jakoś jej wtedy nie policzyłam). Sa to małe kwoty, ale po zsumowaniu rosnąc w setki a nawet tysiące:/

Gość Viss
taniej ponoć salę plus obsługę, ale to dużo bardziej stresujące i czasochłonne(potem robisz zakupy itp). No u mnie wychodzi w sumie aż tyle, gdzyż moim prawie wszytskim gościom funduję nocleg...

ok 20 tys...zalezy gdzie robisz...jakie miasto.... my robimy w okolicach radomia narazie myslimy ze w 30 tys sie zmiescimy zobaczymy...sale mamy i osobno swoje kucharki,...sala nowa rok temu otwierana i piekna..nie chcielism w restauracji:)...Pozdrawiam i owocnych poszukiwan

moi znajomi w następną sobotę biorą ślub.. będzie ok 50 osób.. restauracja jest ok, całkiem fajna ale nic takiego mega specjalnego.. i wyszło ich około 30tys.. policz sobie ok 100-120 zł za parę, opłata kościoła, kwiaty w kościele, alkohol (bo zazwyczaj nie jest wliczany w ceny restauracji- ciasto i tort czasami również) suknia, buty, bielizna ślubna i inne dodatki, fryzjer, garnitur i dodatki, jakaś organistka czy chórzystka w kościele, jakiś zepół na samo wesele, zaproszenia slubne, fotograf/kamerzysta, obrączki, wiązanka dla Panny Młodej , koszty wynajęcia samochodu do ślubu (chyba że macie jakiś w domu ;)) zazwyczaj się też wysyła listy z podziekowaniami i daje kwiaty rodzicom, księdzu trzeba opłacić mszę i zapowiedzi, osobno się tez opłaci za akt slubu i opłatę skarbową, gościom którzy przyjada z daleka trzeba zapewnić nocleg, jeśli restauracja będzie daleko od kościoła trzeba wynając jakiś autokar który zawiezie gości, jeszcze uroczystości przedślubne... więc.. jak na 100 osób to jakieś 45 tys nie twoje :o

zalezy gdzie robisz...my za sale placimy 3500 kucharki biora 2600(z dwudniowa obsluga ciasta tort wszystko one robia)....do tej pory lacznie z moja suknia wychodzi 16 tys... w zasadzie mamy wszystko oprocz alkoholu,.,,no i wiadomo jedzenia napojow bo do tego jeszcze duzo czasu...30gora 35 tys na pewno...wiecej nie...my akurat samochod bedziemy miec od kuzynki...po prostu taniej nam wychodzi robiac ze swoimi kucharkami fakt duzo wiecej latania...

a 40 tys to wyszlo kuzynce ktora robila wesele na 200 osob na niczym doslownie na niczym nie oszczedzajac...