Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhcn

grzybica u pol- rocznej dziewczynki

Polecane posty

Gość fhcn

jakie mascie uzywaliscie jak Wasze coreczki mialy te paskudztwo?

Gość a tak z ciekawości
a jakie objawy miała Twoja córeczka ? Jakaś biała obfita wydzielina ?

Gość fhcn
ma czerwone wargi sromowe pediatra przepisala masci ale narazie nie widac rezulatau ani poprawy:(

Gość fhcn
badanie moczu wyszlo ok

Gość a tak z ciekawości
moja też ma czerwone koło warg sromowych, a lekarz stwierdził, że to odparzenie :o i bądź tu człowieku mądry ...

Gość fhcn
ale moja duppke nie ma odparzonej ale same wargi czerwone i to na oko juz widac ze to jakies zapalenie niestey:( smaruje juz 2 dzien mascia ale nie widze poprawy, musialam zrezygnowac z papmprersow zeby szybciej to wyleczyc

nasz synek miewa wykwity grzybiczne na brzuchu - stosujemy maść Triderm - bardzo ładnie łagodzi. Ale jeśli chodzi o dziewczynki i grzybicę w takich miejscach, to może być trudniej - ja jako dorosła osoba nie mogłam grzybicy wyleczyć bardzo długo, więc trochę może to potrwać. Nie wiem jaką maść stosujesz, ale wiem, że Clotrimazol jest dobry, tylko nie mam pojęcia czy dla malutkich też będzie możliwe stosowanie. Ale spokojnie, ta maść której używasz może dać jakieś efekty dopiero po kilku, kilkunastu dniach. I pomógł mi też kwas mlekowy w postaci kosmetyku - płynu Lactacyd. A może zapytaj jeszcze w aptece o jakieś środki do pielęgnacji - bo wydaje mi się, że nie powinno używać się zwykłego mydła. Życzę szybkiego zdrowienia córci :)

Gość fhcn
pediatra przepisala masc pimafucort, a pzoniej jak jeszce raz sie pojawi to masc stosowac od razu triderm, najgoresze jest to ze takie male dzieci czesto sikaja wiec na pewno bedzie to ciezko wyleczyc, przemywac mam ja kwasem bornym

no i ze spokojem, będzie dobrze - tylko na pewno musisz byc konsekwentna i staraj sie z gołą dupą najczęściej mała zostawiac. moge Ci polecic takie podkłady happy albo inne - canpol tez takie ma - nieprzemakające, kładź na to tetrę i niech mała na tym leży czy się bawi - wtedy tak ci wszystkiego nie zasika, a wietrzyc się bedzie :) i możesz spróbować tetry w ogóle używać ( no wiadomo, nie na wyjścia, ale po domu) i jak tylko lekko zamoczy to od razu zmieniaj. Możesz też spróbować wysadzac małą na nocnik - wiadomo, na razie nie zakuma o co chodzi, ale będzie obeznana z przedmiotem. Znam dzieci, które w tym wieku zaczynały się uczyć siadac na nocnik i jak mialy rok to juz zupełnie bez pieluchy śmigały, więc może wykorzystaj sytuacje? pozdrawiam serdecznie i czekam na wieści o postepach w leczeniu :)

Gość fhcn
nocnik opada bo Mala jeszxce nie siada, ale juz jest o wiele leipeij:) jeszce kilka dni i bedzie oki, powiem tylko ze nawet bnie dawalam terty tylko pampersy i jakos mimo to ladnie sie wyleczylo, ty;lko zmienialam czesciej pampersy co 1, 5-2 h wiec mam nadzieje ze bedzie jzu dobrez:)