Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chlopcy nauczcieSieLadnieMowic

facet i jego razace bledy jezykowe

Polecane posty

Gość a mój super gość
:-O --->>to najpierw znajdz (kogo?co?) bezokolicznik" --->> a nie bezokolicznika :-O :-(

Gość ktos tu mial racje
znajdz (forme) bezokolicznika, czytaj cale zdanie, a nie fragment wyrwany z kontekstu.

Gość izzzzzzzzzka
Mam kolezankę na studiach która mówi "żeśmy były"popędziła żech...Szczerze pisząc nawet nie wiem jak powyższe napisac:)

Gość formę bezokolicznika
? ? Bezokolicznik to własnie forma (czasownika). Nie pogrązaj sie.

Gość izzzzzzzzzka
Generalnie nie lubie klasycznej gwary Ślaskiej,szczególnie głosno zaakcentowanej.Sama jestem śLĄZAczką,ale staram sie mówić poprawnie.

Gość ktos tu mial racje
"Bezokolicznik to własnie forma (czasownika)." to oczywiste, nie wiem tylko do czego pijesz, bo to byla tylko odpowiedz na wytykanie niby bledu, ktorgo nie bylo.

Wy debile a co to zawodówka ? Sądzicie ze zawodówke kończą kiepy ? Mają chociaż zawód i praktyczne umiejętności. Tego pierwszego brakuje pustym laskom po liceum, a tego drugiego wiarce po technikum. Zastanówcie sie nad sobą

Gość formę bezokolicznika
"znajdz (forme) bezokolicznika, czytaj cale zdanie, a nie fragment wyrwany z kontekstu." Czy rozumiesz, co piszesz?!

Gość a mój super gość
"skoro szukasz innej formy, to najpierw znajdz bezokolicznika" niestety nie jest to poprawne :-( gdybyś napisał: skoro szukasz innej formy, to najpierw znajdz formę bezokolicznika wtedy byłoby poprawne

Gość izzzzzzzzzka
Niestety np w Katowicach obraz zawodówek jest straszny.Nie wspomne też o absolwentach,strach przejsc kolo zawodowki,wiec neistety mnie nik nie przekona że nie ma róznicy miedzy technikum a zawodówką,a tym bardziej ze zawodówka jest czymś lepszym.Nie jest!!!!! Przykro mi to stwierdzić ale wiekszośc zawodów uczonych w zawodówkach bezproblemowo samemu można się nauczyć,lub na 2 tyg. kursach doksztalcających.

Gość ktos tu mial racje
"skoro szukasz innej formy, to najpierw znajdz formę bezokolicznika" powtarzanie, gdy nie jest niezbedne, jest bledem. skoro pierwszy czlon konczyla "forma", domyslne jest, ze o nia chodzi w nastepujacym czlonie.

Gość Ona to ja
A może on mówi tak specjalnie? Ja np.: w bliższym gronie czasem specjalnie gadam dla jaj Poleminować zamiast polemizować, imputować zamiast insynuować. Czasem też dla zrywy mówię: mogem, chcem itd. :P Jest jeden minus takiego częstego gadania, ponieważ czasem palne tak przy obcej osobie i wychodzę na jakiegoś tępaka.

Gość izzzzzzzzzka
Po technikum tez masz zawód i przede wszystkim zyskujesz ogładę.

moja \"sympatia\" -facet pisal mi ostatnio smsa \"my popilim\" i robi pelno bledow ortograficznych :O

Gość a mój super gość
'ktos tu mial racje', najlepiej spytaj o to zdanie dobrego polonistę, bo bzdury wypisujesz A mi już szkoda czasu na darmowe dokształcanie cię. dobranoc.

Gość ktos tu mial racje
i nawzajem

Gość izzzzzzzzzka
Tak sie składa ze jestem po Politechnice,teraz studiuje na Akademii Ekonomicznej.Potrafie położyc kafelki,spawać,znam się na elektryce...powiem tyle że jak ktoś musi i chce sie czegoś nauczyć to sie nauczy sam podgladajac pracę innych.Prawda jest taka ze w zawodówkach praktyki zawodowe z prawdziwym zawodem nie mają nic wspolnego,a pracodawcy wolą douczyc kogos po technikum liceum ,bądz studiach niz osoby po zawodówce.

Gość izzzzzzzzzka
A co do rynku pracy,opsoby po zawodówkach zawsze beda traktowane jak tania siła robocza.

Gość izzzzzzzzzka
Dodam jeszcze że szkoła nie tylko ma przygotowac nasz do przyszłej wykonywanej pracy,ale rownież ma za zadanie nauczyć człowieka ogłay,jak rowniez elastycznosci na rynku pracy.

moj eksio mówił, kiedy ktoś go śmieszył swoim zachowanie, zamiast\" on ma problemy sam ze sobą\", \"on ma problemy OSOBY WŁASNEJ\":P w ogole wszelkie frazeologizmy, związki wyrazowe mieszał

Gość ergth
bo do zawodówek chodzą sami debile!!!

Gość autorko topiku
ja oduczyłam kiedyś pewnego faceta zwrotów poszłem wziełem itp. w taki sposób że się nie obrazil. Nie był to mój chłopak, tylko kolega i kiedyś w gronie znajomych rozmawialiśmy o tym jakich partnerów dla siebie szukamy i takie tam luźne gadki. powiedziałam wtedy, zgodnie z prawdą, że u mnie nie miałby szans facet który używa zwrotów typu poszłem itd. mogę się z takimi kolegować ale nigdy spotykać, bo za bardzo mnie to irytuje. Koleżanki przytaknęły mi, a kolega chyba wziął sobie do serca tę uwagę, bo mówi teraz poprawnie i nawet związał się z jedną z tych koleżanek. Bo to fajny facet jest i twój też może jest fajny. Więc wykombinuj taką luźną gadkę i powiedz nie wprost ale tak "obok niego", że ci się to nie podoba. Na pewno się nad tym zastanowi i zacznie uważać. P/S proszę nie generalizować, że "poszłem" mówią tylko ludzie ze wsi, bo to obraża mnie i z pewnością wiele innych osób pochodzących ze wsi. Dlaczego to co bee to od razu ze wsi?

Gość zerwij poki czas
predzej czy pozniej i tak dojdziesz do wniosku, ze to ignorant wiem z wlasnego doswiadczenia mowil: rozpaczony zamiast zrozpaczony aczykolwiek zamiast aczkolwiek i uzywal tego w co drugim zdaniu a po bledach jezykowych przyszly kolejne niespodzianki, wynikajace z braku wyksztalcenia a na koniec nie bylo juz a takim tematow do rozmowy i po co tyle czasu straconego?

Gość wszystkowiedząca a co
ja mojego nawet poprawiam jak mówi np. "patrz co tu PISZE" "jest napisane" rzecz jasna :) ale ostatnio slyszalam, że "pisze" też już można, jednak jakies to takie nie bardzo:O

dzieki za odzew:) wczoraj musialam szybko isc i dlatego przestalam sie odzywac, ktos tu podsunal dobry pomysl z tym tekstem przy znajomych:) on jest po technikum i jest na studiach technicznych, wiec jezyk moze nie byc jego mocna strona, no ale ...:o nie napisalam Wam, ze zauwazylam tez duze braki w wiedzy ogolnej, to ze chyba nie przepada za zwiedzaniem, chodzeniem na wystawy. Ja za to bardzo lubie, no ale moze to jeszcze sie da jakos przeskoczyc, moze namowilabym go np na zwiedzanie jakiegos fajnego palacu i spodobaloby mu sie:)

up:)

Gość Ta co chciałaby wiedziec
do autroki-----> czy on przypadkiem nie nazywa się Jacuś?:D:D

nie, nie jacus:) ale nie powiem jak bo jeszcze przeczyta u bedzie mu przykro:)