Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ahahahahaaaa1234

ksiazeczka sanepidu, badanie WR , jaki powinien byc wynik??

Polecane posty

Gość ahahahahaaaa1234

ja mialam wczesniej (+) teraz mam (-) jakie wy macie?? co to znaczy??

Gość nie wiem kiedy nie wiem jak
wcale nie weneryczne:o idioto:o Nie martw sie powinno byc ujemne i skoro tak ci teraz wyszło to znaczy, że wszystko jest jak najbardziej ok:)

Gość ahahahahaaaa1234
Aha dziekuje bardzo:) w takim razie dziwie sie, ze wpuszczano mnie na sklep, skoro w ksiazeczce mialam wpisany plus... mam nadzieje ze teraz nie bedzie to zagadka ze wczesniej mialam plus, teraz mam minus, i bede mogla dalej pracowac.

Gość imbirowa hukulukukuu
jak się wyrabia książeczke sanepidowską? robi sie kał i prześwietlenie płuc i coć jheszcze? a co z wynikami? idzie sie do lekarza pracy czy pierwszego kontaktu?

Ja robiłam sobie do szkoły książeczkę dawno temu i wiem , ze wynik ujemny jest wynikiem prawidłowym. To nie wiem dlaczego skoro miałaś wynik dodatni to pozwolili ci pracować. No cóż kwestia szefostwa:)Pozdrawiam!

imbirowa hukulukukuu Najpierw do rodzinnego a potem dopiero do pracy z tego co wiem. mi w każdym razie rodzinny dawał skierowanie, potem robiłam badania a dopiero później szłam do przychodni medycyny pacy.

Gość tatatata
jak kila dla ciebie ty wyzej to nie wenera to ja nie wiem co dla ciebie jest wenera kalafiory na cipie :O prosze: Badanie WR czyli odczyn Wassermanna Badanie WR albo inaczej odczyn WR lub odczyn Wassermanna jest to badanie serologiczne kiły. CZEMU SŁUŻY BADANIE? Badanie służy do wykrywania w surowicy krwi obecności przeciwciał świadczących o zakażeniu lub przebytej infekcji kiłowej.

Gość tatatata
WR (odczyn Wassermanna) Badanie służy wykrywaniu kiły, choroby zakaźnej przenoszonej drogą płciową. Wykonuje się je dwukrotnie - na początku i pod koniec ciąży - co pozwala zapobiec kile wrodzonej, która wywołuje u dziecka nieuleczalne zmiany (kiła nabyta matki jest chorobą uleczalną i można ją leczyć nawet w czasie ciąży).

Gość jak mogłaś pracować
z dodatnim wynikiem w gastronomii?? rozumiem, ze to mogl byc błąd i dlatego wykonałaś drugie badanie...ale nawet jeśłi był dodtani jak mogłaś pracować? teraz to ja jestem w strachu!!!

tatatata Czy ty w ogóle umiesz czytać ze zrozumieniem????? Tu chodzi o książeczkę sanepidowską do pracy. Z tego co wiem pobiera sie wymaz z odbytu i bierze sie do analizy. Gdzie ty tu widzisz weneryka?????? Naucz sie czytac ze zrozumieniem a potem uzasadniaj swoje nieprzemyślane i niezrozumiane opinie i nie wymądrzaj się na tematy o których pojęcia nie masz. chyba ci się badania pomyliły:o

Gość tatatata
badanie WR to badanie WR i nie ma innej mozliwosci zeby bylo to co innego a jezeli ja sie myle to napisz mi co to za badanieWR ?? czego dotyczy ? i sama sie nie wymadrzaj :P

Gość jak mogłaś pracować
dajcie sobie siana z tym juz na co to jest badanie...faktem jest, ze jesli wykonuje sie jakiekolwiek badanie czy na nosicielstwo, czy na jakas choroeb bo chce sie pracowac w gastronomii wynik powinien byc ujemny!!! to jest problem!!! a ona pracowla az dodatnim..co na to prawo? jak sie do tego ma bezpieczenstwo niczego nieswiadomych ludzi!!!??

Ok spokojnie bo chyba autorka topicu sama nie wie o co chce spytać jeżeli chodzi o książeczkę a tak mi sie wydaje że o to pyta to ja mam racje ale jeżeli chodzi o WR to ty. z tym, ze to 2 odrębne badania więc w sumie nie wiem o które pytała:o

No właśnie się zdziwiłam ze miała + i pracowała :o Tylko pogratulować szefa jakiś nie odpowiedzialny prymityw

Gość tatatata
wiec widzisz :P i teraz sama wez sobie swoja rade do serca :P "Naucz sie czytac ze zrozumieniem a potem uzasadniaj swoje nieprzemyślane i niezrozumiane opinie i nie wymądrzaj się na tematy o których pojęcia nie masz. chyba ci się badania pomyliły " :p :P :P :P :P

Ty wredna s*cz*o :P Ok ok rozumie dezaprobatę :D nie lubię jak nie mam racji wrrrrr;)

Gość imbirowa hukulukukuu
dziękuję za odp. A czy oprócz kału i płuc coś sie jeszcze robi?

Gość tatatata
kiedys badanie WR bylo obowiazkowe i wszyscy robili teraz nie jest obowiazkowe ale jak lekarz jest dobry to przy okazji zaleci :) wiec pracodawca ten wpis mogl uznac za niebyly skoro nie obowiazkowy :P co do wyniku jak nie leczyłas sie na kiłe autorko to radze udac sie do gina z tymi wynikami bo twoja choroba przeszla w stan utajony i badanie WR nie koniecznie musi wychodzic dodatnio a chora wciaz jestes tak wiec idz do lekarza co by nie roznosic choroby i nie miec pozniej problemow strasznych ze zdrowiem bo na to sie tez umiera :( do poczytania : http://pl.wikipedia.org/wiki/Ki%C5%82a

Gość jak mogłaś pracować
masakra...

Gość tatatata
tak to juz jest jak ktos sie nie zna i nie wie co znaczy badanie i nie chce mu sie chocby w google sprawdzic :P jak poczytacie to zobaczycie ze was nie zarazila przypadkiem sztuccami ani tez ugotowana zupka :) tak wiec spoko,gorsze rzeczy ludzie w gastronomi robia :P podam przyklad spuszczania sie do jedzenia a zreszto co wam bede opowiadac :P

Gość jak mogłaś pracować
spoko, nie intersuje mnie, czy mnie zarazila czy nie... interesuje mnie, ze po cholere sie robi takie badania? sa scisle okreslone zasady i prawa pracy w gastronomii!!! jesli pisala o ksiazeczce sanepidu i ze pracuje w gastronomii, zakladam, ze chodzilo jej o badania na nosicielstwo, takie sie wtedy wykonuje z kalu... jesli miala + to ja nie mam pytan... niedopowiedzialny szef, niedopowiedzialna laska...no naprawde dramat, jesli taka sytuacja jest powtrzana

Gość badzcie spokojni
wiele osob ma ksiaezeki na lewo, nawet badan nie robia... a ludzie w[pisuja tam sobie co ccha, nie sprawdzaja tego lekarze a przewaznie ochrona ze sklepu( przewanie hostessy maja takie ksiazeczki lewe) wiec teraz sie unosicie bo laska miala plus wpisany.. to teraz pomyslcie ile osob nie robi badan... a jak teraz ma minus, to znaczy ze wszystko z nią ok.

Gość tatatata
wlasnie ze nie znaczy ze wszystko ok :P

Gość i dlatego ze pewne osoby
sobie na lewo wyrabiaja ksiazeczki, to my powinnismy byc spokojni? jestem tym bardziej niespokojna, to juz nawet nie brak odpowiedzialnosci ale glupota, bo tacy ludzie nie zdaja sobie sprawy z etgo, ze stanowic moga zagrozenie dla drugiej nieswiadomej tego osoby.

Gość TheBruxa20
Ja nie wiem dlaczego na ten temat wypowiadają się osoby które nie mają zielonego pojęcia o medycynie. Wynik może być fałszywie dodatni, dlatego wykonuje się drugie badanie. Jeżeli w drugim wyjdzie minus to wszystko OK.

Gość gość
Witam, czy z przebytą kiłą można pracować w gastronomii?