Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mrau.

dlaczego ślub?

Polecane posty

Gość Inne płcie
A co jest złego w ślubie, znaczy, w słowach, znaczy - w deklaracji: "ślubuję ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską, oraz to, że cię nie opuszczę aż do śmierci"? (Niektórzy biorą sobie jeszcze Boga na świadka. :-)

Gość mrau.
no bo u mnie jest tak - jak sie poklocimy to sobie mysle takie glupoty " o matko nie chce mi sie z nim byc" albo "no to juz jest koniec ja nie moge zakochalam sie w palancie" czy takie tam glupoty. no ale moge tak myslec - a jakbysmy wzieli slub to bym sie czula, ze nie moge tak myslec, bo to przeciez maz. no i czulabym sie jak w klatce. jak mi się oświadczyl to powiedzialam, ze nie wyjde za niego bo chce z nim byc już na zawsze. a tak a propo moi rodzice sie rozwiedli to trudno miec do slubu dobre podejscie;p

Gość mrau. lecz sie
...:o

Gość mrau.
nie!;p no albo dobra jak bedzie lekarstwo na alergie to bede sie leczyc. albo jak mnie dopadnie grypa. chciałabym się też wyleczeć z nadwrażliwości na takie osoby jak ty;p

nie wyobrażam sobie jaki to musiałby byc argument, który skłoniłby mnie do stanięcia na ślubnym kobiercu, nazwisko można sobie zmienić w każdej chwili i bez specjalnych komplikacji:>

Gość Inne płcie
Coś by się znalazło, Doprawdy, żeby Cię przekonać. :-) Zapewniam. :-)

Gość mrau.
ja tak sie zastanawiam tylko nad jedna kwestia - jak on bedzie umieral, a mnie nie wpuszcza na sale bo ja nie jestem zona ani nikim z rodziny? jakto wlasciwie jest?

a ja jestem w kropce :-o jestem po ślubie i rozwodzie. moje kochanie ostatnio coś wspomina o małżeństwie... obecnie (i przez najbliższe 2-3 lata) jest to niemożliwe, ale widzę, że jemu zależy... a ja nie wiem :-o bo z jednej strony kocham go bardzo, z drugiej strony wiem, że bez ślubu nie mam szansy na spełnienie swojego największego marzenia, ale z trzeciej strony mój pierwszy ślub był podyktowany tym względem i z perspektywy czasu stwierdzam, że był to błąd... traumę mam cholera i biję się z myślami :-o ech...

Gość Inne płcie
Wpuszczą, mrał, wpuszczą. Nie jeden raz byłem w szpitalu i wypytwałem lekarzy o zdrowie wcale nie rodziny. :-) A poza tym, wpuszczą - nie wpuszczą, poinformują, bądź nie, a człowiek i tak sobie umrze. :-)

Gość mrau.
a to spoko nie chce slubu;p

Gość Inne płcie
??? To można najpierw wziąć ślub a potem się rozwieźć? A potem znowu wziąć ślub? Tylko po co, skoro człowiek po ślubie się rozwiedzie?

Gość Inne płcie
:-) No dobrze, ale nie odpowiedziałaś mi, Mrał, co złego jest w ślubie, żeby go nie brać?

Gość Inne płcie
(Swoją drogą uważam, że pojęcie "wziąć ślub" jest całkowicie nietrafione. Ślubu można dać, czyli dokonać. :-)

Gość ILE RAZY MOŻNA POWTARZAĆ
małŻeństwo jak MAŁŻ :)