Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uszanuj moje seksualne podejsc

wady urodzenia dziecka przed terminem i po terminie na jakies 2 tyg.

Polecane posty

Dziewczyny dlaczego tak wazne jest aby dziecko urodziło sie nie póżniej niz na 2 tyg po terminie? Moze macie przykłady bo gdzies obiło mi sie o ucho ze dziecko wtedy jest większe i ma jakby skosne oczy-jako efekt urodzenia po terminie. A dlaczego wczesniek musi urodzic sie w 7 tyg a w 8 jest to juz niebezpieczne? itp

dlatego, że jest wtedy duże prawdopodobieństwo że wydali smółkę (pierwszą kupkę) do wód płodowych i mże dojść do zatrucia

co do wcześniaków, w 8 miesiącu zachodzą jakieś zmiany w płucach, dziecko może byc niewydolne oddechowo, za duży wysiłek dla niego w tym czesie

BO im później po terminie tym większe niebezpieczeństwo, że wody płodowe staną się zielone, a w takich dziecko nie może długo przebywać. A poza tym łożysko może już być \"zużyte\" i może nie spełniać swojej funkcji. Mój lekarz to nawet kazał mi się stawić na wywołanie porodu 3 dni po terminie ... na szczęście córci sama zdecydowała się wyjść 2 dni po terminie :)

Gość jajaha
chyba w 7 miesiacu a nie tygodniu! to były kiedys takie zabobony wiadomo przeciez ze jak dziecko pomieszka jeszcze miesiac czyli do 8 miesiaca to tym lepiej jest lepiej rozwiniete.

Właśnie ... w 8 miesiącu zaczyna być produkowana maź (nie znam dokładanej nazwy), która umożliwia rozdzielenie pęcherzyków płucnych.

Po terminie łożysko może już nie pracować tak prawdiłowo i wody moga być już zielone itd, rzecz jasna dziecko może też być większe, ale czasem wręcz przeciwnie. Stare łożysko może źle przewodzić i dziecko może mieć za mało substancji odżywczych. Co do tego mitu z 7 i 8 miesiącem, to kiedyś tak było, ale teraz to już nieprawda. Im bliżej terminu urodzenia tym lepiej, a termin to między skończonym 38 tc, a 42. Pozdrawiam

ale o budowie twarzy dziecka nie wiecie nic?smółka czy zielone wody plodowe powodują zatrucie i moze dojśc do czego?śmierci?infekcji? Moja znajoma miała zielone wody śmierdzące -nie wiem czy była po terminie. Zrobili jej cesarkę i wyjeli dziecko-jest zdrowym roczniakiem już.

ale o budowie twarzy dziecka nie wiecie nic?smółka czy zielone wody plodowe powodują zatrucie i moze dojśc do czego?śmierci?infekcji? Moja znajoma miała zielone wody śmierdzące -nie wiem czy była po terminie. Zrobili jej cesarkę i wyjeli dziecko-jest zdrowym roczniakiem już.

Gość to prawda KAŻDY DZIEŃ ciąży
liczy się dla dziecka na plus i lepiej by urodziło się w 8 miesiącu niż w 7

może dojść do zatrucia dziecka i w konsekwencji do smierci, zależy jak długo w tych wodach dziecko przebywało

Gość aspirant Klopsik kocha mnie

Gość aspirant Klopsik kocha mnie
autorko- chyba nikt nie odpowie Ci. Mnie bardzo to też interesuje. Może jeszcze odpowiedza. Dziewczyny jaka jest budowa dziecka po terminie oprócz tych oczu skośnych o których autorka wspomniała? Moja koleżanka natomiast nie miała wogóle wód płodowych az do 6 tego miesiąca. Sciskała sie pasami aby ukryc brzuch. I poroniła. Nie wiem czy lepiej nie miec wód czy miec tak jak koleżanka autorki- zgniłe zielone i śmirdzące wody? Trzeba pic duzo wody w ciązy aby miec te wody czy one samoistnie się robią?

jest tu ktos jeszcze? Mnie tez zastanawia czy pijąc dużo wody powodujemy ze brzuch będzie większy od tej wody? staram sie narazie pić mało, niechcę miec balona.

rany julek, nie wytrzymam! skośne oczy?? wody płodowe zależne od ilości picia wody?? szkoda słów

mrs ja się nie znam ale jak na USG wyszlo ze mam za dużo wod plodowych to lekarz mnie pytal czy czasem nie pije zbyt duzo nie mam nadmiernego pragnienia...

skosne w sensie takim ze jak u downa takie jakby..co nie wiesz jak dawny wyglądają? no od picia wody sie woda zbiera w organizmie przeciez co sie dziwisz.

woda może się zbierać w organimnie, w nogach, w rękach... i wiecie co jet najlepsze na te opuchlizny? Właśnie picie dużej ilości wody... paradoks? może i tak, ale tak właśnie jest W ciąży powinno się duuużo pić.

mrs ale wiesz tak sobie teraz pomyslalam ze moze mu chodzilo o cukrzyce bo podobno przy cukrzycy sie baaaardzo duzo pije, a cukrzyca ciazowa moze prowadzić do zbyt duzej ilosci wod :)

o 40 tygodniu z dnia na dzien lozysko przestaje funkcjonowac prawidlowo i po 42tc jest juz praktycznie nie wystarczajaco wydolne by odzywiac dziecko. dlatego ta sytuacja jest dla dzeicka grozna, bo zle pracujace lozysko to czesto przyczyna niedotlenienie, a wydalenie smolki i zielone wody sa wlasnie tym spowodowane. dodatkowo poczawszy od 36tc ubywa wod plodowych, w 40tygodniu jest ich optymalna jeszcze ilosc dla dziecka,ale juz po 42tygodniu robi sie ich poprostu za malo, dziecko zajmuje za duzo miejsca w brzuchu i nie moze sie rozwija.

Co ty opowiadasz z tymi oczami, nie słyszałam nigdy o niczym takim. I zdecydowanie jest to jakaś wymyślona bzdura. Co do braku wód u koleżanki, to raczej nie możliwe, żeby ich nie miała, bo dziecko by raczej było upośledzone, jeśli wogóle by było. Picie wody, może mieć niewielki wpływ, jeśli wogóle ma na wody płodowe. Kobieta w ciąży tak jak każdy człowiek powinna przyjmować 2 litry płynów dziennie, w upały więcej. Jeśli nie będzie może to powodować wiele powikłań, począwszy od zaparć, kończąc na odwodnieniu.

MaMani, raczej chodziło o cukrzyce, chociaż, czytałam gdzieś, bo coś mnie na początku straszyli małowodziem, że picie ma jakiś minimalny wpływ na wody, ale ile w tym prawdy?

Gość czytaj uwaznie co pisali
ta laseczka co nie miała wód urodziła martwe.w 6 tym miesiącu nie usuwa sie ciązy ale rodzi sie martwą.