Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dżasminka1989

od października STUDIA!!!

Polecane posty

Gość proszę to ważne
jestem gdzie składacie papiery? na jakie kierunki?

Gość proszę to ważne
własnie myślę dopiero :O

Gość za rok maturzystka
to ja mam w takim razie pytanie :) jestem z wrocławia i chciałabym iśc na chemię na UW i w informatorze jest napisane bardzo niejasno co trzeba zdawać na maturze :O jest tak: NOWA MATURA: Przyjęcie odbywa się na podstawie listy rankingowej utworzonej na podstawie średniej liczby punktów uzyskanych z egzaminu pisemnego na poziomie podstawowym lub rozszerzonym (poziom korzystniejszy dla kandydata) z następujących przedmiotów: 1. Chemia 2. Matematyka 3. Fizyka z astronomią 4. Informatyka 5. Biologia 6. Język polski 7. Język nowożytny 8. Geografia 9. Historia 10. Wiedza o społeczeństwie Punktacja wyniku uzyskanego z przedmiotu (egzamin pisemny) na nowej maturze: Liczba punktów za przedmiot = % uzyskanych punktów z przedmiotu na maturze Punkty uzyskane za egzamin zdany na poziomie podstawowym będą mnożone przez współczynnik 1,0, a za egzamin zdany na poziomie rozszerzonym przez współczynnik 1,5. Punkty dodatkowe: Za zdawanie na maturze przedmiotu: chemia, matematyka, informatyka lub fizyka z astronomią przyznaje się dodatkowo 15 pkt. (po obliczeniu średniej) za każdy wymieniony przedmiot. więc z czego ja mam zdawać tę maturę? :o

Gość proszę to ważne
coś na śląsku matma

nie mam pojęcia, podejrzewam, że kóreś z tych 10 są do wyboru, ale ile ich masz zdawać nie mam pojęcia... musisz do nich zadzwonić i spytać chyba. Ehh, aż się boję tego zamieszania z rekrutacją

na studia się wybierają a samodzielnie myśleć nie potrafią :o:o:o:o ;)

Gość za rok maturzystka
to skoro jesteś taki mądry to może mi powiesz? :o chciałam zapytać, bo może ktoś się orientuje, a tu już od razu narzekanie :o

egzamin możesz zdawać ze wszystkiego bo za wszystko dostajesz punkty do rankingu a jak nie zdasz z czegoś to punktów nie będzie i będziesz automatycznie niżej w rankingu :o za zdanie chemia, matematyka, informatyka lub fizyka z astronomią dostajesz dodatkowo 15 punktów za każdy z ww przedmiotów ale krótko mówiąc - z tego z czego dasz radę;)

międzynarodowe stosunki gospodarcze na AE w katowicach ;]