Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parówka ogórek a raz marchew

kiedy nalezy w USC zarejestrowac noworodka?

Polecane posty

Gość parówka ogórek a raz marchew

przykład:" matka urodziła i lezy w szpitalu z dzieckiem. Dostaje od lekarza jakis świstek z informacją o narodzinach. Ojciec powinien z tym świstkiem udac sie do USC zareestrowac dziecko. Czy jest jakis przedział- nie wiem 7 dni od urodzenia czy od razu nalezy to zgłaszac? Bo jak mąz pójdzie sam to nazwie dziecko Stanisław a ja chce Kleofasa. I wtedy jak on załatwi rejestracje to będe miała w domu staszka. A czy mozna isc razem do usc po jakims np 3 tygodniach od urodzenia i załatwic rejestracje?

Gość Rybaczek
W ciągu miesiąca od urodzenia. Musisz mieć skrócony odpis aktu małżeństwa (dla mężatek) lub skrócony odpis aktu urodzenia, dla osób stanu wolnego.

Gość KroKodyleK.
A co Wy nie dogadaliście się w sprawie imienia????? Szpital wysyła do USC zaświadczenie o urodzeniu dziecka, tydzień potem Ty lub mąż idzie do USC i odbiera 3 skrócone akty urodzenia dziecka.

masz na to tydzień lud dwa zależy od USC musisz iść podać imiona i od razu dostaniesz trzy skrócone akty urodzenia i pamiętaj że musisz rejestrować w USC w mieście w którym urodziłaś.no i potrzebne dokumenty musisz mieć te wcześniej wymienione.A tak w ogóle to te imiona to obydwoje jakieś takie dziwne wybraliście.

pesel odbiera sie przynajmniej u mnie w mieście w pokoju meldunkowym (tam składa sie też podanie o dowód)

Gość aninimowa
w Urzędzie Miasta a nie stanu cywilnego co za ..............

Gość ja ostatnio
dzwonilam do USC . Tylko ze moja sytuacja wyglada tak ,ze chce aby dziecko miało moje nazwisko . Facet nie chce sie zenic to dziecko bedzie miec moje nawisko i koniec. Pani w USC powiedziala ze do 2 tygodni razem z ojcem dziecka (on nie moze przyjsc sam) . Mamy sie zglosic .

Gość ja ostatnio
balam sie ze jak pojdzie sam to da mu jego nazwisko . Ale nie ma tak łatwo ja musze na to wyrazic zgode. A jak nie to niech idzie do sadu .