Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jerzyh

czyrak na skórze

Polecane posty

Gość przepraszam
Przepraszam , ale mialo być rówieśników!!!właśnie weszłam tutaj aby to poprawić!inaczej musiałabym być mężczyzną!A ja nie piję ani do wieku ani do rocznika , tylko cieszę sie że i tacy tutaj zaglądają!pozdrawiam!!!

Gość przepraszam
Ja czuję sentyment do tamtych lat i dlatego bez zbowiązań poruszyłam ten temat !!! GDZIE SIĘ PODZIAŁY TAMTE PRYWATKI ???? pozdrawiam "maść ichtiolowa "

Gość jerzyh58
Zgadza się wtedy było inaczej .W pewien sposób lepiej.

Gość bo ja wiem
Jerzy uważam że ani lepiej ani gorzej, tyle że ludzie bardziej się szanowali i kochali > Nie bylo tyle zazdrości i rywalizacji>Wsztscy sobie pomagali i było coś jak wielka niezawiedziona przyjażń ! teraz czegoś takiego nie ma !!!tylko gonitwa za pieniądzem i karierą , czyż nie tak ????

Gość bo ja wiem
Trochę Ci natruję ! Teraz wszyscy studiują - nagle zrobił sie taki zdolny nasz naród , potem szukają pracy , potem jak już się trafi dziecko to do dziadków> Nie ma czasu na rodzinę !nie ma czasu na spotkania dawnych czy terażniejszych przyjaciół !itd!kończę i pozdrawiam !!!

yy ja mialam w zyciu ze 4 czyraki i nikt mi ich niegdy nie usuwal :| po co to robic ?

Gość jerzyh58
Wszystko się zgadza a już z tym studiowaniem to masz dużo racji.Poziom wiedzy ,psychologi i znajomości życia naszych kochanych inteligentów z tytułem jest niezbyt wysoki.Gonimy tylko za kasą i kasą.

Gość jerzyh58
ja usunąłem bo tak radził mój rodzinny i chirurg.Tym bardziej ,że ten pierwszy wrósł dość glęboko w skórę.No a poza tym inny chirug w poradni twierdził ,że potrwa to 3 godz a tym czasem wylądowałem na stole operacyjnym i w szpitalu na dwa dni.

Gość bo ja wiem
Ja muszę przypomnieć Ci że ta cała inteligencja co kiedyś studiowała , to właśnie za nasze pieniądze mamy tylu przemądrzałych lekarzy.Szlak mnie trafia jak muszę się przed kimś takim nisko kłaniać ! a i tak ma mniej pojęcia co ja wyczytam z internetu czy encyklopedii zdrowia itd.pozdrawiam !!!boję sie ze Cię zanudzam !!!ale dzięki !!!zaraz widać to pokolenie !

mi same zeszly, czyrak to przeciez przeziebienie, nie maam ani jednej blizny, po zadnym

Gość bo ja wiem
OJ mylisz się i to bardzo !to nie ma nic wspólnego z przeziębieniem, coś Ci się pomyliło z febrą itp.!!!

Gość jerzyh58
No ja niestetty po tym pierwszym będę miał chyba spora blizne bo było spore rozciećie a ju ż 23 go minie miesiąc a rana jeszcze całkiem sie nie zabliźniła(przynajmniej juz nie ropieje).następne czyraki (myśle ,że to to bo lekarz do dziś mi nie poiwiedział co to jest) jedne sie jakby go9ja ale jeszcze jeden troche zawziety ma ropny czubek i jest ok 0,5 cm.Niestyety też uważam ,że jest lekarz i lekarz a już traktowanie nas zgóry jak przedmnioty jest poniżajace.

no jakto mi sie pomylilo, z tego co wiem to czyrak robi sie np z siedzenia na zimnym, albo jakiegos zakazenia, np kiedys jak bylam malutka to dostalam czyraka z z tego ze siedzialm na zimnym murki, przeziebilam sobie, a raz drut wszedl mi w reke i na reku mi sie zrobil czyrak z brudu, z tego brudnego zardzewialego druta

Gość jerzyh58
Nie znam sie ale ja też słyszałem ,że czyraki śa też z przeziebienia czy tez infekcji

Gość jerzyh58
W moim przypadku pierwszy powstał przez zadrapanie czegoś( do dziś nie wiem co to było bo spałem).

Gość bo ja wiem
O szybciej ! jest to objaw zakażenia czyli infekcji itp. ale nie od przeziębienia - no może sie myle już nie będę sie sprzeczać!!! Najważniejsze że to coś nie ma komórek rakowych !!!a jak to się zwie już dajmy temu spokój!!!chociaz ja jeszcze sobie to sprawdzę,pozdrawiam !!!

Gość Tylko nie maść ichtiolowa
Wszystko się zgadza , ale skąd na brzuchu przeziębienie ???

Gość bo ja wiem
To w końcu jak z tym kaszakiem jest !od czego i co to jest???pozdro!!

Gość przepraszam jestem Alicja

Gość jerzyh58
Trochę sie pogubiłem.Czy Alicja to od "maści ichtiolowej" ??Proszę pomóżcie .Tworzą mi sie następne dwa(łącznie z wycietym to juz siedem).Co to znaczy ,że będą sie "tworzyć w kółko" .Jak to zachamować.Jak długo trwa leczenie.DOŚC dużo stosuję odkażaczy(mydło szare,woda utleniona,maść polseptol a ostanio nawet spirytus i maść ichtiolowa).Chyba przy tylu odkażeniach nie może być mowy o niesterylności.Czytałęm w internecie ,że przy mnogich czyrakach stosuje się antybiotyki.Nie wiem czemu mój chirurg onkolog tydzień temu nie zareragował jak mu powiedziałem ,że mam następne trzy.Zaczynam znowu wpadać w dołek.

Gość Alicja 2
Witaj Jerzy ! Wcale Ci się nie dziwię , że sie pogubileś.Aby pomóc każdemu trzeba zmieniać pseudomin stosowny do sytuacji i ja tak też robię i to ja oprócz(na czarno )pisalam i udzielałam Ci rad >Ty nie masz powodu do zamartwiania się , wynik hist. masz dobry , a infekcję nie tak łatwo zwalczyć.Cierpliwości i nie martw się na zapas !pozdrawiam !!!

Gość Alicja 2
Tak naprawdę to nie jestem ani Alicja ani maść ichtiolowa , ani a boja wiem ITD.Boję sie niepotrzebnej korespondencji i ITD>pozdrawiam Cie Jerzy i odzywaj się częściej jest mi bardzo miło z kimś takim porozmawiać !!!

Gość Alicja2
Czyrak-jest to zapalenie torebki włosowej i otaczającej jej tkanki łącznej , powstaje najczęściej wskutek zakażenia GRONKOWCAMIOdczyn zapalny jest zwykle znaczny i objawia sie dożym obrzękiem i zaczerwienieniem dookoła zakażonego włoska !

Gość Alicja2
NLEŻY JEDNAK PAMIĘTAĆ ŻE DROBNOUSTROJE MOGĄ PRZENIKAĆ DO Z CZYRAKA DO KRWI PO MINIMALNYM USZKODZENIU LUB PO nierozsądnym wyciskaniu ropy ,CO MOŻE SPOWODOWAĆ

Gość Alicja2
PRZERZUTY ROPNE DO INNYCH NARZĄDÓW LUB KOŚCI.powstaje onbardzo często u chorych na cukrzycę i należy zbadać krew i mocz na poziom cukru

Gość Alicja2
Oprócz tego stosuje się leczenie antybiotykiem i wit A,B i C po uprzednim wykonaniu antybiogramu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam i teraz jestem naprawdę zaniepokojona !!!!!!!!!!!!!

Gość Alicja2
Oprócz tego stosuje się leczenie antybiotykiem i wit A,B i C po uprzednim wykonaniu antybiogramu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam i teraz jestem naprawdę zaniepokojona !!!!!!!!!!!!!

Gość Alicja2

Gość Alicja2
Kurcze ale czkawki się nabawiłam , ale to nie jest moja wina , że program mi się zacioł!!!Idż do innego specjalisty!pozdrawiam i czekam na reakcję!!!