Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agapinka

DO WSZYSTKICH CIEZARNYCH!!Przeczytajcie

Polecane posty

Gość agapinka

Nie przyszlam tutaj aby sie zalic lub siac jakies klotnie ale, chcialam napisac co to mi sie dzisiaj przydarzylo.Otoz wracalm autobusem komunikacji miejskiej do domu z pracy, w pewnym momencie do autobusu weszla mloda dziewczyna w zaawansowanej ciazy, natychmiast zerwalam sie z miejsca by jej ustapic, ale jej reakcja przerosla moje najsmielsze oczekiwania, dziewczyna zareagowala ostro wrecz niegrzecznie ze cytuje" nie jest inwalida i postoi i mam sobie z powrotem usiasc" do tego miala nieprzyjemny wyraz twarzy i wrecz zlosc na niej, jak niepyszna wrocialmna swoje miejsce, ale do tej pory czuje sie nieswojo.Wiem ze moze to odosobniony przypadek i wiekszosc kobiet tak by nie zareagowala, moze miala zly dzien itd, ale po tym jednym odosobnionym przypadku nie wiem czy kiedykolwiek odwaze sie podejsc do kobiety w ciazy i zaproponowac jej miejsce.Drogie kobietki jezeli juz tworzycie topici prawa ciezarnych a chamstwo ludzi zastanowcie sie czasami czy same nie powodujcie takich wlasnie sytuacji ze strach do was podejsc.To by bylo na tyle wygadalam sie

Gość antyanfija
dobrze napisalas: "moze miala zly dzien itd" i tego sie trzymaj... kobieta w ciazu buzują hormony. moze jej ciaza jest w jakims stopniu zagrozona, moze maz ja rzucil... życie :( nie mozesz generalizować! Ale bardzo mile z twojej strony, ze ustapilas jej meijsca - niejednej kobiecie w ciazy sprawi to ogromna ulge.

Gość antyanfija
Princpolo może - ale nie nam to oceniać ;)

ja to bym sie ucieszyla, mi jeszcze nikt nigdy miejsca nie ustapil-w sklepie, na poczcie itp ale fajnie ze chcialas wpuścić ciezarna - malo jest teraz takich osob jak Ty wiekszosc udaje ze nie widzi :-o

Gość agapinka
dzieki dziewczyny ze sie odezwalyscie, tak jak mowie dziewczyna pewnie miala zly dzien ale taki niesmak pozostaje i tak jakos cala droge w tym busie glupio mi bylo

Gość Zły dzień czy nie zły
ale zasady kultury obowiązują wszystkich i nie ma tłumaczenia, że to hormony czy coś. Wystarczyło, zeby powiedziala że nie i już a nie takie teksty walić.:o

Gość huśtawka nastrojów
w ciąży jest ogromna, może po prostu warto zapytać, czy chce Pani usiąść? Ja za to już obczaiłam, kto ustępuje miejsca kobietom w ciąży i są to najczęściej młode dziewczyny 20-30 lat, naturalne, nierzucajace się w oczy, czasami panowie w wieku ok. 30 lat. Natomiast stanowczo nie ustepują panowie w wieku 50+, panie w wieku 40+, dziewczyny-lale, wiecie, pełny makijaż, dekolt i okulary, że niby przez ciemne szkła nie widzą, bo mają pasjonujący widok za oknem. Ostatnio prawie wylądowałam takiej brzuchem na nosie, gdy kierowca mocno zahamował, i nic, nie widzi.

Gość tak tez moze byc
"ale fajnie ze chcialas wpuścić ciezarna - malo jest teraz takich osob jak Ty wiekszosc udaje ze nie widzi" udaja? albo nie moga ustapic, tak tez moze byc, znowu glos jakby kobiety w ciazy byly pepkiem swiata.

Gość a wiesz co
nie wierze, że na autobus pełen lalek żadna nie moze ustapić

Gość mala330
Bardzo dobrze zrobilas ustepojac jej miejsca,dobrych uczynkow nierobi sie na widok tylko dla siebie,czuj sie z tym dobrze,ze to nie ty zachowalas sie jak swinia.Ja bedac w ciazy,mialam bole nerek,niemoglam stac,jednak nikt nigdy mi nieustapil mijeca w kolejce ani nieustapil miejsca siedzenia,to przykre:(

co do tego ze cala droge bylo ci gluppio..no cos ty ...napewno wszyscy byli tak jak i ty w szoku

autorko to nie tobie powinno byc glupio bo zachowalas sie kulturalnie tylko tamtej pani w ciazy ze zachowala sie jak chamka... ale wierz mi nie wszystkie ciezarne takie sa i nie jedna bedzie ci bardzo wdzieczna jesli ustapisz jej miejsca...

Gość SanSan
a dlaczego nie moga ustapic? mogl ktos wstac i ustapic miejsca- nie mow ze to nie jest do wykonania wg mnie to swiadczy tylko o dobrym wychowaniu albo jego braku ja nikogo do niczego nie zmuszam, ani w poprzedniej ciazy nikt mi niczego nie ustapil, ja sama tez nikomu nie mowilam zeby mnie przepuscil itp i tak jest w tej ciazy

"a dlaczego nie moga ustapic?" bo są chore, zmęczone, coś uch boli, mają pierwszy dzien okresu i czują że zaraz zemdleją możesz sobie wybrać;)

To nie zależy od ciąży tylko od charakteru i wychowania. Równie dobrze moglibyśmy tu wymienić inne grupy np. Inwalidzi, emeryci, młodzież itp. A to że laska była w ciąży to przypadek- po prostu była to hamka

ja nigdy nie zaznalam zadnej pomocy ani upzrejmosci od obcych z tytulu tego ze jestem w ciazy,zreszta nawet tego nie oczekiwalam, ale gdyby mi zaproponowano to na pewno byloby mi milo:) tym bardziej ze jazda autobusem w ciazy bywa koszmarem(ja od razu mdlalam). Mysle ze ta ciezarna byla po prostu niemila , niektorzy juz tak maja:O

Gość jazda autobusem
z szlonym kierowca do bezpiecznych nie należy, można nie tylko się przewrócić, ale uderzyć brzuchem o coś twardego, jakąś poręcz czy czyjąś twarda torbę, ot choćby z tego powodu lepiej było ciężarnej siedziec. Nie zgodzę się zatem, że gdy w autobusie jedzie 10 wymalowanych dziewuch wszystkie mają okres lub są na tyle zmęczone by cięzarnej nie ustąpić. To tylko i wyłącznie złe wychowanie.

Gość nie taka chuda
Mnie też raczej nikt nie ustępuje w sklepie etc., chociaż brzuch mam widoczny :D raczej to olewam, i dopóki dobrze się czuję, to stoję i nie marudzę. Ostatnio jednak poszłam na badania krwi rano, kiepsko sięczułam, trzy osoby w kolejce, dwóch młodych chłopaków i babka po 50tce. Pytam, czy ktoś z Państwa będzie tak miły i mnie przepuści? Tylko jeden chłopak od razu powiedział, że on tak - akurat on był ostatni. Więc usiadłam i czekam. Jak się zwolniło miejsce, to tamtej dwójce się chyba głupio zrobiło i też mnie przepuścili. DO NIECIEZARNYCH - poczekajcie aż same zajdziecie w ciążę i zobaczycie, jak to przyjemnie dźwigać swój słodki ciężar. Kobieta w ciąży jest słabasza, ale ma swoją dumę i rozum. Jeśli może to stoi, a jak nie może i prosi o pomoc, to naprawdę nie powinien być to wielki problem, żeby jej ustąpić!