Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dubb

monitory lcd i crt

Polecane posty

Gość dubb

Czy jest różnica między jakością obrazu na monitorze lcd a jakością na crt. Jesli tak to jak duża jest to różnica?

Gość Astorr
mniej więcej taka jak by porównać jazde maluchem (crt) do jazdy lexusem (lcd) :-P co to w ogóle za pytanie? :-D

Gość dubb
mam teraz crt i do malucha bym tego nie porównywał

Gość Astorr powiedziała co
wiedziała, niestety, zupełnie niezgodnie z rzeczywistością. Jakość obrazu na CRT jest znacznie lepsza, wszyscy profesjonalni graficy nadal używają monitorów CRT w pracy. LCD ma tą zaletę, że jest dużo mniejszy i lżejszy oraz mniej szkodliwy dla oczu. Osobiście, jeżeli nie zajmujesz się profesjonalnie grafiką radzę nie zawracać sobie d... CRT'kami

Gość dubb
Skoro crt ma lepszy obraz to czemu mialbym sobie nie zawracać crt glowy ? Zależy mi na jakości obrazu.

różnica w jakości, dla osoby która się nie zajmuje grafiką profesjonalnie nie jest na tyle duża, żeby wynagrodzić całą resztę. Co by nie mówić, LCD jest dużo praktyczniejszy, poręczniejszy i wygodniejszy. Nie chcę się wypowiadać w kwestii oszczędności energii bo nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że i tutaj LCD ma przewagę.

Gość oczy sa wazniejsze
niż jakość obrazu:P Kup sobie LCD, przynajmniej licznik prądu nie bedzie tak szybko się kręcił:P

zapomniałem o najważnejszej kwestii czyli bezpieczeństwie. W LCD'kach elektrony nie walą w luminofor i nie powstaje szkodliwe promieniowanie.

Gość Wujek Bogusław
zgadza sie LCd jest zdrowszy i dla zdrowia i dla wzroku niz kineskopowy