Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

domi...

czy podczas 7dniowej przerwy

Polecane posty

jest się w 100% zabezpieczonym ? jeśli np.przy następnym opakowaniu skróce sobie przyjmowanie tabletek i wezme tylko 19 czy 18 to okres wystąpi mi zaraz po odstawieniu ? wyjeżdzam na wakacje i chce mieć okres przed wyjazdem. później zaczynam brać normalnie tabletki po tej 7dniowej przerwie jak zwykle od danego dnia(w moim przypadku od poniedziałku) ?

Gość morphinka
podczas 7 dniowej przerwy jesteś zabezpieczona.nietylko przez pozostałości hormonów z tabletek, ale przez okres. w czasie niej jak i parę dni przed zmienia się środowisko w pochwie, i plemniki nie mają szansy na przeżycie. z tym skróceniem przyjmowania tabletek to nie wydaje mi się to by dobrym pomysłem- pierwszy raz cos takiego słysze. żeby nie mie okresu w czasie wyjazdu, bierz natepne opakowanie nie robiąc 7dniowej przerwy.nie możesz sobie przestac nagle brac tabletki żeby sztucznie wywołac okres.

Gość morphinka
jeśli byś to zrobiła to twój organizm by zwariował. nie wiadomo by było czy masz dni płodne czy okres, czy dni niepłodne. aby pozbyc się okresu na 1 cykl. bierzesz 2 opakowania pod rząd. i tyle. bez żadnych logicznych eksperymentów.

Gość A jeśli...
A jesli biore tabletki, robie tydzien przerwy i juz nie biore ich pozniej to do kiedy sa skuteczne? Przez tydzien kiedy powinnam miec okres. A automatycznie, gdy trzeba zaczac brac nastepne opakowanie a ja tego nie robie nie ma juz zadnego zabezpieczenia?

Gość A jeśli...
W ogole kiedy mozna zajsc w ciaze po tej przerwie na okres, jesli nie bierze sie juz pozniej tabletek? Jak szybko mozna byc zagrozonym 'atakiem plemnika' w nowym cyklu juz bez tabletek?