Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ola_la

jaki dokument dla dziecka w podrózy zagranicznej

Polecane posty

witam :) czas wakacji blisko :) planujemy kilka wycieczek :) blisko - głównie Czechy i Niemcy ... jaki dokument dla dziecka w dobie Europy bez granic ??? czy mogę zabrać dziecko na taka wycieczkę bez żadnego dokumentu??? dzięki:) pozdrawiam

zabrac mozesz bez dokumentow ale na wszelki wypadek lepiej miec jakis dokument ze zdjeciem dziecka bo moga cie jednak gdzies zatrzymac i moze byc nieprzyjemnie... moze to byc albo paszport albo dowod tymczasowy... ale ja mysle ze lepiej paszport bo bardziej funkcjonalny jest...

Jakis dowod tożsamości epiej przy sobie mieć.....my wjezdzamy na dowody a dzieciaki musza miec paszport badz dowod tymczasowy....

tez tak myślę tzn myślałam o wyrobieniu dowodu, ale z drugiej strony .... czas nagli .... a będą to jednodniowe wycieczki ... na dowód się krócej czeka ... dzięki z a odzew :)

z tego co wiem to na dowod sie czeka 3 tygodnie a na paszport syna ostatnio czekalam 4 tygodnie wiec niewielka roznica...

u nas na dowod czeka sie dokladnie 4 tygodnie - niedawno wyrabialam a na paszport prawie 2 mies :-o roznica tez polega w cenie, dowod 30 zl, paszport o ile dobrze pamietam 120 zl

ja liczę 2-3 tyg na dowód ... do wyjazdu mamy ok miesiące, więc jeszcze bym zdążyła ... jestem cykor i boje sie gdziekolwiek pojechać bez takiego dokumentu nawet na jeden dzień za granicę ...

masz rację ... jeżeli wybierasz się do krajów EU to dowód wystarczy i to jest faktycznie 30 zł ...

jutro zadzwonię jeszcze do urzędów rożnych i sie zapytam :) apotem jak będzie trzeba będę musiała zrobić rundkę po urzędach ... brrr dobranoc