Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaasia

dni płodne

Polecane posty

Gość aaaasia

hej:) jestem ze swoim mężczyzną 4 lata. nigdy się nie spieszyliśmy z niczym ale wiem że się kochamy i chyba już nie cchemy czekac:) chaiałbym się dowiedziec czegos więcej o dniach płodnych ponieważ chcialibyśmy miec dodatkową ochronę i czuc się całkowicie bezpiecznie nie tylko z prezerwatywą... a i chaiał dodac że nie mam reg. okresu:/

no to jak nie masz regularnego to nie masz co pytać o dni płodne. Jeśli Cię to interesuje - są w samym środku 28-dniowego cyklu miesiaczkowego, gdzie pierwszym dniem cyklu jest pierwszy dzień miesiaczki i trwają ok. 4 dni.

Gość aaaasia
no własnie tyle to wiem:) ale chaiłabym wiecej inf

ale cóż tu jeszcze wiedzieć? Szczegóły, jak to przebiega w środku? Jeśli chcesz to zastosować dla siebie, to przykro mi, ale przy nieregularnych okresach to nie przejdzie. Żeby stosować tą metodę czy chociażby się nią wspierać, okresy trzeba mieć jak w zegarku.

Gość aaaasia
ale chyba ierzenie temp też o czymś mówi uważam...

Gość jak uważasz to mierz
czytaj książki a wszystkiego się dowiesz

aaaaaaaaaaaaa o takie kompleksowe badanie cyklu Ci chodzi ... Tak czy siak to i tak zawsze zawodzi, prędzej czy później, bo warunkiem są REGULARNE miesiączki, a ponadto - porzuć te średniowieczne metody ... Jak ja nie brałam pigułek, to stosowałam najlepsze prezerwatywy (zawsze durex, nawet do unimila się nie umiałam przekonać) i globulki, i przez jakieś dwa lata współżycia nigdy mnie to połączenie nie zawiodło.

Gość aaaasia
no bez prezerwatywy nie ma mowy:) i też chyba tylko durex wchodza w grę. a i pytanko dno płodne nigdy nie występują zaraz po okresie i tuż przed prawda?

po okresie jest takie ryzyko, przed - raczej nie. Bo wtedy to jajeczko niezapłodnione już jest w drodze do ujścia pochwy żeby wypłynąć z krwią. Ja nie mówię, żebyś się kochała bez prezerwatywy, ale mozesz się kochać z prezerwatywą i z globulką jednocześnie.

Żadnym warunkiem przy NPR nie są regularne cykle. Gdyby potrzebne były regularne to NPR nie istniałoby wcale, bo PO CO?Jak się stosuje restrykcyjnie to nie zawodzi, zawieźć może natomiast naciąganie metody do objawów (zamiast odwrotnie) i nie stosowanie się do zasad, czyli błąd Użytkownika.Gdyby metoda była średniowieczna to nie miałaby wg WHO 99,8% skuteczności przy prawidłowym przestrzeganiu.Aaasia:O przemianach w cyklu kobiety poczytasz tutaj: http://28dni.pl/pomoc/fazy_cyklu_a_objawy_plodnosciO tym jak rozpocząć obserwacje (mierzenie temperatury) masz tutaj: http://28dni.pl/pomoc/jak_rozpoczac_obserwacje

Gość aaaasia
dzięki ngLka za profesjonalne podejście:) o taką pomoc mi własnie chodziło:)

uważam, że są średniowieczne, ponieważ nie bierze się pod uwagę tego, co wymyśliła biotechnika i farmakologia na rzecz myślenia całą dobę o przestrzeganiu tych wszystkich zasad naraz ...

metafora, w takim razie uznajmy również, że średniowieczne jest zdrowe odżywianie się, bo również nie bierze się pod uwagę farmakologii a co do medycyny to sugeruję byś najpierw poczytała zanim wypowiesz się na temat metody, co do której sie mylisz.Gdyby nie biotechnika, medycyna i odkryte zależności hormonalne, NPR nie powstałoby wcale. NPR jest stale doskonalone.To, e ktoś wybiera myślenie zamiast łyknięcie pigułki nie oznacza, że stosuje metodę średniowieczną. Uznajmy zatem, że seks jest średniowieczną metodą stosowaną przez maluczkich do stworzenia nowego człowieka. Mnóżmy się tylko przy pomocy in vitro, żeby być na topie i korzystać z nowinek medycznych, być na przedzie dzisiejszej techniki.Są osoby, które nie mają ochoty łykać tabletek, stosować prezerwatyw i globulek za to mają ochotę się obserwować.Pisałaś "porzuć te średniowieczne metody ..."A ja napiszę - niech każdy sam decyduje o tym co chce brać, czego brać nie chce i dlaczego.

Gość aaaasia
takze nie uwazam tego za średniowieczną metodę wiadomo najpier dokoncze studnia ale do tego czasu chccemy się zabezpieczac:)) tabletki nie wchodza w gr ę a na dodatek zwiększają prawdopodobienstwa zachoroania na raka.. no cóż ne wszytsko co człowiek wymyśli zawsze jest cudowne a z konsekwencjami trzeba się niesty liczyc... takie już życie.

Trzeba po prostu zainwestowac w tzw testy owulacyjne. Można je kupić w aptece i na allegro (podobno taniej).

Gość praca
rsjdfjtgjtgjtyytjyy