Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solarianka nowa

pare pytań w sprawie SOLARIUM

Polecane posty

Gość solarianka nowa

hej dziewczyny! podpowiedzcie mi proszę, bo wybieram się na solarium pierwszy raz. Jakie rady macie? co wziąć ze sobą? czego nie? trzeba zmywać makijaż? I jeszcze na ile czasu wejść? jak często chodzić i na jak długo żeby sie ładnie i szybko opalić? Po ilu razach/minutach będzie ładna opalenizna? wiem że to grad pytań ale ja naprawde nie wiem :)

Gość udziel paru odpowiedzi
-- to zalezy jaki masz typ skory ? jasny czy ciemniejszy ?? wiadomo, ze jak jasny to na poczatek powinnam pojsc na 5 min. zeby sie nie spiec... kolejne razy moze zwiekszac dawkę promieni solariowych...

najlepiej przed wizytą w solarium zrob porzadny peelling calego ciala...to pozwoli Ci uzyskać równomierna i piękną oplaleniznę..

Gość solarianka nowa
skórę mam taką średnią. Nie z tych najjasniejszych ale ciemna tez nie jestem :P a po ilu razach będzie coś widać? i jak często mozna chodzic?

Gość solarianka nowa
podnoszę

Gość solarianka nowa
bo po pierwsze dostałam w prezencie karnet a po drugie za 2 tyg ide na wesele :) a pogoda tu u mnie wcale nie sprzyja opalaniu ostatnio :P

nie częsciej niz co 2 dni... za 2 razem powinna pojawić sie już opalenizna.. najlepiej poczytaj sobie jeszcze cos na ten temat na necie --- masz tu fajne forum o zasadach korzystania z solarium itp. http://www.sfd.pl/SoLaRium-_wszystko_o_opalaniu-t88543.html --- co do kremów do salrium --- nie polecam , nic nie dają i tylko pieniądze wyrzucone w bloto --- najlepszy peeling :)

Gość oczywista sprawa
to chyba oczywiste ze makijaz sie zmywa, chyba ze chcesz miec przebarwienia do konca zycia i uczulenie... w kazdym solarium powinno byc mleczko de demakijazu i platki kosmetyczne, zatem bez problemu pozbedziesz sie makijazu... jak nie bedzie to warto miec przy sobie zapasowe, by uniknac powyzszych dolegliwosci...

Gość solarianka nowa
dziekuje za odpowiedzi :) bardzo mi pomoglyscie

Gość merlinka.
Witamy w krainie przedwczesnego starzenia sie:D

Gość solarianka nowa
spokojnie, nie planuje chodzić tam nałogowo pójdę kilka razy żeby przed weselem się ładnie opalic, wykorzystam karnet i styka. Kiedyś już dośc dawno byłam w solarium i pamiętam że mi sie nie podobało, nie lubiłam tego i nadal nie przepadam. Więc mysle ze mi nałóg nie grozi :P

ja ci jednak radze użyć jakiegoś kremu, z tych, które sprzedają w jednorazowych saszetkach w salonie a i podobno 20 minut na solarium rocznie nie jest szkodliwe:D

Gość 755447t
Proponuje isc pierwszy raz na siedem minut , za drugim razem na 10 ,tylko nie wczesniej jak za 3 dni . Makijaz zmyj koniecznie ,najlepiej jeszcze w domu .