Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cewka moczowaa

Czy zakladanie cewnika do porodu BOLI ?????????? Jak to wyglada?????????????????

Polecane posty

Gość eifka
Szczerze mówiąc, nawet nie pamiętam kiedy mi założyli cewnik (tak, jestem kolejną dziewczyną po cesarce) więc nie powiem, czy boli, natomiast wyjmowanie nie bolało wcale - chwila i nie było. Jednakowoż do tej pory mnie boli przy sikaniu, wie ktoś może dlaczego? Dodam, że cesarkę miałam 18go, a cewnik zdjęli mi dzień później.

Gość dfgghgfds
az tak bardzo nie boli, ale takie póxniej uczucie jakbm miała zapalenie pęcherza, chce się siku. Na szczęście zaraz podali znieczulenie do cc , wyjmowania w ogóle nie pamiętam, więc chyba nie bolało

Gość IUYTGFRDFG
Nie bolało. Przez chwilkę podczas wkładania czułam szczypanie ale jak założyła to przeszło. Tylko to dziwne uczucie parcia na pęcherz ;) Miałam zakładany przy cc, kilkanaście minut przed porodem. Wyciągnięcia nic kompletnie nie poczułam :)

Gość kaskadaaa
ból jak cholera!!!!!!!!!!!!!!! jak masz możliwość to nie zgadzaj się na to!!!!!

Gość mikaaaaooooooooooooooooooooooo
a czy do założenia cewnika trzeba zgolić włosy łonowe i wogóle ogólnie czy wymagaja tego przy porodzie przez cesarke czy też przy naturalnym ?

Ja nic nie czułam bo miałam znieczulenie podane, dziwne że przed cesarką najpierw zakładają cewnik a dopiero potem dają znieczulenie.

Gość yjtju
To są 3 etapy bólu. Najpierw myślisz, że nic tak nie boli jak założenie cewnika - jakby ci nóż w cewkę moczową wpychali. Liczysz, ze wyciągnięcie cewnika będzie lżejsze. Błąd. U mnie cewnik wyciuągali ok. 20 minut po 1 mm i przerwa bo wiszczałam na cały szpital, nie szło tego wytrzymać. Ale to co było potem, brakuję słów. Przez tydzień bałam się iść wysikać.Objawy takie ja przy ostrym zapaleniu dróg moczowych, niesamowite pieczenie, ciągłe parcie na pęcherz a podczas sikania wrażenie jakby tam była otwarta rana.