Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bababetix

pampers czy majteczki?

Polecane posty

Gość bababetix

oduczam dziecko od pampersa czy jak jest chlodniej na dworzu to mam zakladac dziecku pampersa czy zakladac majtki?

Ja bym nie zakładała pampersa! Jak już tylko majteczki.U mnie jest np 23 stopnie więc dziecku nic się nie stanie nawet jeśli narobi w gatki.Inaczej nigdy się nie nauczy :)

Gość bababetix
ale mi chodzi o to czy na podworko zakladac pampersa. w chodny dzien mały sie nie przeziebi?albo nie owieje go?

ja mojej na wyjscia zaklądam pampersa. majteczki tylko jak po domu biega.

przybywam z daleka tylko ze jak dziecko jeszcze nie umie za dobrze sikac na nocnik i zdarza sie siknac w majtki to ciezko na wyjscie do sklepu czy do urzedu nie zalozyc pieluchy... Musialabym brac z soba calą szafe do przebierania... zalezy na jakim etapie oduczania od pieluchy jest dziecko.

nie no ok jak dopiero uczysz dziecko i one nie potrafi jeszcze wolac czy sie wstrzymywac to wiadomo ze chodzi na dalekie eskapady w pampersie ale autorka napisala czy na chłodne dni ma zakladac pampersa. Ja tego nie odebralam tak jak twojej wypowiedzi a jak to ze maly moze dupke przeziebic w czerwcu :P Jak chodzi juz bez pampersa i wola si to nie ma potrzeby zakladania mu piluchy by w czerwcu bylo mu cieplej :(

przybywam a no w takiej sytuacji to i jak uwazam ze jak dziecko juz w pieluchy nie robi to po kija mu zakładac? :D:D:D:D

Gość przybywam z daleka chyba fajna
jestes, co

Gość przybywam.....
no takie wrazenie sprawiasz chociaz zalezy jeszcze czy wyzywasz mlode mamy, czy zazdroscisz szczescia, czy potepiasz gejow. jak odpowiedzialas przeczaco tzn ze uwazam ze fajna z ciebie osobka :)

młodych mam nie potępiam wrecz przeciwnie ( chociaz nie wszystkie) tolerancyjna jestem bardzo ale pewne zachowanie jednak nie sa dla mnie do przyjęcia np HAWARD WEEB i jego decyzja o karnym :classic_cool: szczęscia nie zazdroszcze bo sama mam go w nadmiarze :D:D i innym tez tego zycze

bababetix ----- A czy woła Twój maluch że chce siku czy kupę???? Bo jeśli nie i nie ma tego świadomości że akurat chce się jemu to bym zakładała.A jeśli woła a o9d czasu do czasu zdarzy się wypadek przy pracy to bym darowała sobie pieluchę.

Gość przybywam...
no to milo :) zyczę dużooo, jeszcze więcej szczescia :) na zaś :)

Gość przybywam...
oj nie, nie wszystkie :) tylko te zazdrosne i nieszczesliwe :) ja jestem jak najbardziej szczesliwa dlatego zycze wszystkim aby znalezli swoje miejsce we wszechswiecie, bo kazdy na szczescie zasluguje. byle nie krzywdzic innych :) pozdrawiam i milego dnia zycze :) 🌻

Gość bababetix
moj syn nie wola ze chce siku ani kupke. gdyby wolal to nie widzialabym problemu. a tak to wlasnie nic nie wola ani nie pokazuje. oduczalam go przez tydzien albo i przeszlo tydzien i nawet nie zawolal ani razu no i gdy bylo terz przez tamten tydzien chlodniej to zakladalam mu pampersa. bo maly prawie caly czas spedzal czas na podworku. i jakby sikal mi tak ciagle w majtki no i spodnie to zabraklo by mi ubran bo gdzie ja bym je wysuszyla...

Ja zakładałam majtki i brałam ze sobą majtki i spodenki na zmiane. W międzyczasie wysadzałam go gdzieś.A propo teraz w domu chłodniej niż na podwórku...

Gość bababetix
ale sa chlodniejsze dni wiec czasem i w domu jest cieplej niz na dworzu. np dzis jest cieplo.

Ale jak rezygnujesz z pampersa to bądź stanowcza. Wysadzaj dzieckoco jakiś czas gdzies w krzaczjach ;) W nicy zakładaj ceratkę pod prześcieradło a z samego rana od razu na nocnik. Co do chłodniejszych dni to nie ma obaw. nIC sie nie stanie

Gość bababetix
dzieki za rady. tylko ze jak wysadzam malego to on zawsze mowi ze nie chce i sie wyrywa i nigdy nie zrobi siku. tylko pozniej odejdzie kawalek no i wtedy sie np za minute czy 5 min zsika.

Gość ja sobie
dupsko przeziebi i bedzie bolalo to sie 10 razy potem zastanowi czy ma sens lac pod siebie. nie dawaj pampersa. gowniarz ma wiedziec gdzie jego miejsce!

Gość bababetix
JA SOBIE------> moze jednak bedziesz bardziej mila???? moje dziecko to nie zaden GOWNIARZ!! jesli jestes pelnoletnia to zachowuj sie jak osoba dorosla a nie jak....GOWNIARA!!!

Gość mama smoka
ja bym na wyjście zakładała pampersa a po domu w majtkach albo z gołą pupą. I tak większość dnia spędza chyba w domu więc kiedyś się nauczy. Może jest jeszcze za malutkie na uczenie go? No chyba, że mieszkasz w domku jednorodzinnym to cały czas moze sobie biegać z gołą pupą. W jakim wieku jest dziecko?

Gość bababetix
ma niecale dwa latka. ja uwazam ze chyba juz najwyzszy czas zeby snek umial robic siusiu do nocnika albo chociaz zawolac.

Gość bababetix
huuuuuuuuuuuuuuuuuuura moj synek dzis zrobil 2 razy siku na nocnik . i nie wiem czy to poczatek sukcesu???? jednak zsikal sie chyba z 4 razy na dywan. czy teraz juz bedzie tylko lepiej czy mam za wczesnie sie nie cieszyc? jednak nadal nie wola siku ani nic nie pokazuje tylko akurat udalo mi sie celnac.

szczerze to ja bym sie nie cieszyla :( moja sika na nocnik... a potem kolo nocnika...:(:(:( Nic nie pomaga juz 5 dzien próbujemy i nic. zero rezultatu... dzis nawet radosnie kupe zrobila obok nocnika no i sie poddalam.. :( Nie wiem czy jest sens ją meczyc. A ile twoj synek ma? moja corcia ma skonczone 14 miesiecy ... nie wiem czy nie poczekac do konca wakacji... moze wtedy wiecej bedzie rozumiala bo ewidentnie nie wie kiedy sika... :(:(

a juz doczytalam ze niecale 2 latka. to duzo starszy od mojej... ja bym swojej jeszcze nie uczyla ale ma tak odaprzoną pupcie od pieluch... i momoze ze pieluchy zaklądamy ostatnio tylko na noc i na wyjscia to pupa nic sie nie poprawila pomimo smarowania mascią z antybiotykiem , sudokremem i przemywania :( dzis dostalą nadmanganian potasu linomag i mas robioną. wykąpie ją w krochmalu i zobaczymy czy coś pomoze.... Nie wiem co robic...

Gość bababetix
a jakbys tak np co godzine przemywala jej pupe ciepla woda. pewno ma delikatna skorke i mocz ja podraznia. moze zwylke czeste przemywaniw wystarczy?

Gość bababetix
no wlasnie juz sie nie ciesze bo dwa razy nasikal do nocnika a teraz i tak leje w majtki. juz mi cierpliwosci brakuje. juz krzycze prosze gonamawiam zeby zawolal siku zeby usiadl na nocniku. i jak narazie marnie to widze a moja bratowa oduczyla core sikac w pampersy w 4 dni. czasem zdarzy jej sie popuscic ale zawola i sama biegnie do nocnika. a w lipcu bedzie miec 2 latka.