Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plantje

Piesek

Polecane posty

Gość Plantje

Zastanawiamy sie z moim narzeczonym nad kupnem szczeniaka z hodowli. Poniewaz takie stworzenie bedzie z nami przez kolejne 10 moze 12 lat chcemy podjac dobra decyzje. Rozwazalismy jaminka szorstkowlosego, ale moj partner nie chce sie na to zgodzic bo uwaza ze to taki damski piesek. Myslelismy o Jack Russel ale te pieski sa bardzo aktywne i potrzebuje duzo uwagi a my oboje pracujemy. Myslelismy o owczarku niemieckim, ale znowu jest problem z np; wakacjami aby zabrac tak duzego psa gdzies ze soba. Kolejne propozycje to byl Husky i Labrador, ale w przypadku Husky ten pies takze potrzebuje duzo ruchu. Mamy ogrod ale czytalam ze te psy codziennie musza biegac po co najmniej 20km inaczej staja sie apatyczne. Czy moglibyscie doradzic rasy psow ktore moglyby jeszcze wchodzic w gre?

Gość vvvvv
Jack Russell może zostawać sam , z czasem się przyzwyczai. Ale rzeczywiście, szczenięta tej rasy są szalone.

Gość Plantje
Czytalam, ze te psy (Jack Russel) sa to psy z ADHD. Jak zostaja same w domu i sie nudza to zaczynaja niszczyc rzeczy

moze beagle? a labrador czemu nie?ja mam goldena 10lAT I daje rade;) z wakaxjami to faktycznie problem.moze kup sobie yorka bedziesz mogla chowac go do torebki:P

Gość Plantje
hahahahaha...z tym yorkiem to pewnie moj facet bedzie zrzedzil, ze to tez taki damski piesek. Moze wlasnie labrador

Gość vvvvv
Labradory też są fajne, ale musisz się przygotować na to, ze niezależnie od rasy małe psy gryzą co popadnie :P

Gość a ja ci powiem tak...
z labradorem czy goldenkiem ten sam problem - wyjazdow sznaucerek, ale sredni - nie jest tak chalasliwy jak maly, ani tak duzy jak brodacz :)

* halasliwy :O

Gość kolezka
A ja bym wam zaproponował buldoga francuskiego :)

Gość Plantje
Ja zawsze wychowywalam sie z jamnikami szorstkowlosymi odkad bylam mala. Ale moj facet nigdy sie nie zgodzi na jamnika:(

Gość haha111
a ja polecam ci rase buldog francuski są świetne sama ma jednego i za nic w świecie bym go nie oddała nikomu

Gość gdsg
ja mam jamnika smieszny piesek :D

Gość haha111
mało szczeka , nie potrzebuje duzo spaceru a jeszcze lepiej jak masz ogród to go wypuszczasz i sam sobie chodzi

Gość bier
terriery są fajne

Gość haha111
ale terierry są wredne

Gość coz powiem cize od czasu
jak mam psa ( 7 lat) nie moge jezdzic na wakacje z mezem, a prawde mowiac nawet sama, bo nie ma co zrobic z psem, nie wierz w psie hotele, pies nie wie,ze to hotel, a nie,ze go oddano i rozpacza. Psa mozna miec wtedy, jesli w domu moieszka wiele ludzi i pies nie zastaje sam. Takze na dlugie godziny w ciagu dnia - to nie humanitarne.

to kupcie sobie amstafa - ja mam i jest boski:) a na pewno nie jest ani damskim ani bardzo duzym psem...

teriery maja instynkt mysliwego, ogrodka bys nie miala, tarzanie sie w odchodach gwarantowane, no i kosci w okolicy zebrane co do sztuki :D

Gość haha111
tak to fakt jak jest ciepło to swojego pieska zostawiam w ogrodzie tam ma wszystkie rzeczy wiec mu sie nie nudzi ale za to zimą jestem zawsze zmuszona prosić mamę zeby go przychodziłai wypuszczała