Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anitka1981

Piersi jak kamienie

Polecane posty

Gość Anitka1981

witam kobietki,od kilku dni dokuczja mi bole piersi;czuje sie jakbym w srodku miala kamienie:( do miesiaczki jeszcze troche zostalo wiec z nia tego nie wiąże,zreszta nigdy tak nie mialam.Znajoma powiedziala o mastopatii,ale sama dokladnie nie wie co to jest??czy ktoras z Was moze mi cos poradzic?czy powinnam z tym biec od razu do lekarza?pozdrawiam

Gość aleksandra szczecin
z ta wizyta u lekarza to moze jeszcze poczekaj do okresu,piersi czasem bola;)

Gość ale...
wyczuwasz jakieś twarde,bolesne guzki czy jak?

Gość Anitka1981
zadnych guzkow nie wyczuwam,a bola mnie najbardziej po zewnetrznej stronie

Gość ale...
Mnie po zewnętrznej stronie zaczęły też kiedyś boleć piersi.później wyczułam w tych miejscach gruczołki i wiesz co się okazało?Że jestem w ciąży :) Też nigdy wcześniej tak nie miałam,bo na okres bolały mnie inaczej.

Gość ale...
Jeszcze dodam że jak zaczęły mnie tak boleć to sobie zaczęłam wkręcać że to pewnie rak,bo okres miałam 2 tygodnie wcześniej. Tylko że ja starałam się wtedy o dziecko.Ale nawet przez chwile mi przez głowę nie przeszło że to ciąża :)

Gość bez przesady ale
to może byc zwykły PMS, czyli napięcie przedmiesiaczkowe albo zatrzymanie wody w organizmie, czasem zdarza sie przy zaburzeniach hormonalnych, zbyt niskim progesteronie w drugiej fazie cyklu, nie straszcie ją od razu guzkami lub ciążą bierzesz tabsy ?

Gość bez przesady ale
może masz za ciasny stanik, lub za małe miseczki stanika ? czasem od ucisku limfa nie krąży jak nalezy i piersi puchną i są obrzmiałe, wystarczy strój zmienic na luźniejszy i dyskomfort minie przed okresem unikaj soli, słonych wędlin, chipsów, pij dużo wody, możesz też wypróbowac specjalne drenujące herbatki ziołowe z mniszkiem lekarskim najlepiej spytaj gina, on sprawdzi hormony itp na PMS bierze sie też czasem jakieś ziołowe środki typu kapsułki z wiesiołkiem lub Castagmus

Gość Anitka1981
tabsow nie biore,ale zaraz po miesiaczce kochalismy sie bez zabezpieczenia,ale to byl stosunek przerywany i jeszcze nigdy nic sie takiego nie dzialo

Gość Anitka1981
stanik to chyba nie bo nie lubie obcislych,ale moze to jakies zaburzenia hormonalne,ostatnio te miesiaczki tez nie byly regularne

ja pamietam że moje pierwsze objawy ciązy były takie jak przed miesiączka czyli obolałe piersi i wewnetrzne rozdrażnienie, ale to również może byc od żle dopasowanego biustonosza ą także od np przemarzniecia piersi, ja mam bardzo czułe i czesto mi się zdarza że poprostu mi przemarzna to mnie bolą twardnieja ogolnie odczuwam dyskonfort, wiec rozwiazań może byc kilka

Gość bez przesady ale
no to najwyższy czas isc do gina, sprawdzic co sprawia że okres jest nieregularny poza tym chyba wiesz że stosunek przerywany to ŻADNA antykoncepcja !!!!! zwłaszcza jak ma się neiregularne miesiaczki....bo niby jakim cudem chcesz wyliczyc kiedy masz dni płodne skoro okres jest nieregularny ? chcesz zajśc w nieplanowaną ciążę ?! (kto wie, moze już sobie narobiłaś bigosu)

Gość bez przesady ale
do gina marsz !!!!!

Gość Anitka1981
do gina trzeba pojsc,ale czy ciaza tak wczesnie sie objawia??

Gość ale...
Ja nie sugeruję że w Twoim przypadku to jest ciąża tylko piszę jak u mnie się zaczęło.Ból był nietypowy,bo nigdy tak nie miałam.Od zewnętrznej strony piersi.I wiem że zaczął się 2 tygodnie po okresie.Miesiączki też iałam nieregularne.

Gość Anitka1981
ale...-->ale Ty staralas sie o dziecko,a ja nie a ta metoda mimo ze moze nie jest zbyt nowoczesna jeszcze nigdy mnie nie zawiodla wiec ciaze wykluczam

Gość ale...
Anitka wiele jest osób ktore polegały na stosunku przerywanym bo nigdy ich nie zawiodł...Aż w końcu był ten pierwszy raz.Idź do ginekologa,to najlepsza rada.

Gość Anitka1981
no tak to chyba najlepsze wyjscie,bo przeciez gdyby cos to trzeba szybko zaczac o siebie dbac

Gość e-cinka
nietety ale u ciebie moze to byc ciaza skoro nigdy tak nie mailas i na dodatek stosunki pzrerywane daja wiele wpadek ,swoja droga mialas farta ze dotad tak nie wpadlas ....... z drugiej strony ja ktora mam zaburzenia miesiaczek i bardzo dlugie cykle 7 ty, i wiecej mam taki bol piersi od wielu ,wielu lat-od zewnatrz i cale mnie bola nawet ponad 2 tyg.wiec po tym poznaje ze zbliza mi sie okres ale mialam tak tez na obie ciaze ,jednym slowem bol piersi przed okresem jest czyms czestym ale i podobnie jest na poczatku ciazy tyle ze w ciazy jeszcze strasznie mnie bolaly sutki az mi deba stawaly bolesnie jak z zimna choc zimno mi nie bylo...na poczatek radze ci zrobic test -sa szybkie i niemal niezawodne po co sie dreczyc....

Gość e-cinka
moje piersi sa wtedy wlasnie ciezkie jak kamienie i obolale tak jakby mnie kto pobil :( ...tak mam i teraz czekajac na okres

Gość ale...
e-cinka mnie też w ciąży bolały sutki i od zimna mi tak boleśnie stawały az siewyć chciało....masakra a co do stosunków przerywanych...to muszę sięprzynać że ja z moim misiem tylko na początku się zabezpieczaliśmy,jakię 3 miesiące...później przez 3 lata przerywany i nic,zero ciąży jeszcze jak zdecydowaliśmy sięna dziecko to pół roku starań było :/ ale oczywiście nikomu tej metody nie polecam bo wpadka może się zjawić w najmniej oczekiwanym momencie

Gość ale...
e-cinka a mnie po ciąży wogole piersi na okres nie bola

Gość e-cinka
tos szczesliwa ze cie nie bola :D mnie bola od wielu lat......czasem mniej czasem bardzo ale zawsze bola ,ni raz to strasznie az sie wyc chce a do tego mam duzy biust to wogole jak kamienie sa...

Gość e-cinka
ale>>>>>>>>>>> sama wiesz ze metoda przerywana jest zadna metoda -metoda prob i bledow ,niektorym sie udaje ,wielu niestety nie.....w zyciu bym nie zaufala takiej metodzie -za nic!!!!!

Gość ale...
e-cinka teraz też już nie ryzykuje :) niestety pigułek brać nie mogę więc gumki pozostają :)

Gość e-cinka
ja tez jade na gumkach chwale sobie,tabletek nie moge bo bokiem mi kiedys wyszly.....

Gość malutka22*
dziewczyny ja tez tak mialam przez dwa dni strasznie bolaly mnie piersi:(nie moglam ich dotknac,ale dzis juz bola troszke mniej,czy mozliwa jest ciaza???

Gość malutka22*
okres dopiero za 10 dni

Gość ale...
malutka22 może po prostu przed okresem Cię bolą?mnie jak na ciąże zaczęły boleć to już prawie do końca ciąży mnie bolały :/