Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tojcia

40 tka i menopauza tak wczesnie?

Polecane posty

Gość tojcia

Czy to mozliwe zeby w wieku 40 lat zaczela mi sie menopauza ? od zawsze mialam dlugie cykle 6-7 tyg. a od paru miesiecy mam je coraz dluzsze nawet 8-9 tyg.mamy czerwiec a od poczatku tego roku mialam 2 miesiaczki i teraz czekam na 3ecia mocno spozniona

Gość może byc ........
.idz do lekarza

Gość kobieta z end.......
To sstanowczo za szybko ............ Czy rodziłas kiedykolwiek ???? Czy jestes bezdzietna ?????

Gość tojcia
mam dwoje dzieci ,maja nascie lat.....

Gość tojcia
a w jakim wieku sie zwykle zaczyna menopauza?

Gość ja nie wiem o jakie Chrwacji
u jednych szybciej u innych pozniej. najlepiej pojsc do lekarza i zrobic badania.

Gość tojcia
przez tyle lat dlugich cykli badania nie wykazaly wielkich nieprawidlowosci ani PCO ani endometrium(niewielkie) ,hormony sa w normie ,mam jeszzce hirsutyzm-a tak jak pisalam hormony w normie nawet testosteron ....moje zaburzxenia sa z nieznanych przyczyn.....cos mi sie kiedys obilo o uszy ze moge wczesniej przekwitnac i stad teraz moje pytanie.....

Gość To sprawa indywidualna
Sa kobiety ktore maja jedno lub dwoje dzieci i przekwitaja w wieku 35 lat. Tu nie ma konkretnego przedzialu przed ktorym "na pewno" menopauza nie wystapi.Przypomnij sobie ile lat miala Twoja mama gdy zaczela przekwitac, to czesto kwestia dziedziczona.

Gość e-cinka
nie stety nie jestem podobna do mamy w tej kwestii ,ona miala cykle ksiazkowe i jak w zegarku 28 dni i przekwitla po 50tce ,wiec po niej tego nie mam moze po jakiejs babce-prababce......... moze znajdzie sie tu na forum podobna kobitka......

Gość tojcia
to bylam ja wyzej :D ciekawa jestem czy te wydluzajace sie cykle sa pierwszym zwiastunem wlasnie.......i co mnie dalej czeka.......

Gość papayek
gdy klimakterium zaczyna się u kobiety to czy facet to może zauważyć, jeżeli tak to w jaki sposób , jak się zachowuje kobieta ?

Gość tojcia
ja do tego jestem rozchwiana emocjonalnie , przed okresem jestem placzliwa albo wybucham zloscia ,chodze naladowana jak dynamit :D ...jestem jak choragiewka na wietrze......

Gość dlldlldlldldlld
Ja też zaczynam się zastanawiać. Mam coraz bardziej skąpe miesiączki, w zasadzie już w tej chwili plamienia. Mam je regularnie, bo wciąż biorę antykoncepcję (ze względów leczniczych). Nic mi się poza tym nie dzieje. Moja mama, jej mama i siostra miały menopauzę dopiero ok 50-tki.

Gość dlldlldlldldlld
Zastanawiam się przede wszystkim, kiedy mam odstawić antykoncepcję. U mnie to nie takie proste, bo mam skłonność do torbieli a przy nich nieludzkich bólów. Więc nie chcę tego zrobić za wcześnie.

Gość dlldlldlldldlld
No tak, nie napisałam. Mam 41 lat.

Gość tojcia
ddllldddlll bedziesz tu zagladac? moze bedziemy sie wymieniac pogladami? :D a masz dzieci? kurcze moje miesiaczki w sumie tez nie dosc ze sa po dlugich przerwach to sa dosc male w prownaniu z tym co kiedys......