Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxcvb123

Laktator ręczny czy elektroniczny?

Polecane posty

Gość zxcvb123

Czy warto w ogóle kupować? Jakiej firmy?

Gość zxcvb123
nikt nie ma

Gość zdziwiona_ona_27
ja bym polecala reczny, elektroniczny ma wieksza moc, a wiadomo im wiecej sciagniesz tym wiecej mleka naprodukujesz, nie wiadomo, moze bedziesz miala duzo pokarmu i po co ci "nadprodukcja", ja mialam reczny avent, jest bardzo dobry, ale teraz na pewno kupilabym tanszy... nie przydal sie az tak bardzo i po dyskusjach z kolezankami doszlam do wniosku, ze wiele innych sporo tanszych (ten okolo 200zl) tez sie sprawdza doskonale... wolalabym juz cos dodatkowego dla dziecka kupic...

polozne mi radzily reczny i taki zakupilam, byl spoko. Choc mowia tez ze najlepiej to nauczyc sie sciagnac mleko reka, reka w piersi wyczuje wszystko, przy drugim dziecku to juz wlasna reka potrafilam i tak bylo najlepiej. Pamietaj ze nigdy nie opróznia sie piersi do samego \"konca\"

Gość zdziwiona_ona_27
czarnulka... przydac zawsze sie przyda, a panasonica sa podobno bardzo dobre... do autorki topicu: tak sobie mysle, ze jezeli masz gdzies blisko apteke badz sklep, to mozesz wybrac sobie, odlozyc pieniadze i zdecydowac po porodzie... w szpitalu w razie potrzeby dostaniesz, a na zakup zawsze bedzie czas... ja sie pospieszylam, bo chcialam miec koniecznie wszystko na ostatni guzik, lacznie z kapturkami do karmienia w dwoch rozmiarach haha:), ale niepotrzebnie, bo laktator przydal mi sie dopiero po okolo 10 dniach:) pozdrawiam dziewczyny i zycze szczesliwego rozwiazania i lekkiego porodu:):):)

Gość ..Monika..
Ja kupiłam taki zwykły w aptece (ręczny). Nie pamiętam ile kosztował, ale napewno nie dużo. Byłam bardzo zadowolona, bo ściągałam tyle mleka ile potrzebowałam bez zbędnego wysiłku :)

Gość zxcvb123
dzięki dziewczyny za odpowiedź

Gość zxcvb123
teraz pomyslę tylko nad firma bo na allegro tego pełno

Gość mama smoka
miałam laktator zwykły za 10zł (taka trąbka) nie jest to spory wydatek więc możesz się zaopatrzyć. Czasem go używałam.

ja zdecydowanie polecam elektryczny bo przy ręcznym to mi ręka odpadała...a ściągałam cały pokarm który był do wywalenia z powodu przyjmowania silnych leków....wszystko zalezy ile tego pokarmu sie odciąga... ja na dłuzsza mete nie dałabym rady!

ja tez planuje kupic taki zwykly w aptece reczny a gdyby sie okazalo, ze jednak jest mi potrzebny to kupie lepszy.