Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarnulka1906

Jaki kolor do pokoiku??

Polecane posty

Dziewczyny w najbliższym czasie mamy zamiar malować dziecięcy pokoik maluszek za niedługo będzie na świecie Jaki kolor pokoju proponujecie dla chłopca a jaki dla dziewczynki??

Gość kakakakakakakkakak
ja dla obojga pomaluje na capucino

Ja bym się raczej nie zastanawiała jakie kolory dla chłopca a jakie dla dziewczynko. Ważne żeby były żywe, wesołe na ścianach obrazki, albo amalowane albo powieszone, które będą stymulowały wzrok.

Gość lila roza
stymulowac wzrok beda dopiero po kilku meisiacach jak dziecko bedzie odrozniac kolory i bedzie widziec wyraznie a dla neimowlaka im mnie pstrzaste tym lepiej Ja bym dala wrzosowy :))))) POLECAM!

A słyszałaś o obrazkach czarnobiałych, lub kolorach, na kilka tygodni później, przeciwległych na palecie kolorów. Tu nie chodzi o misie psiaczki i innne, a np. wielkie czarne koła na białym tle, czarno-białe fale :). Te nadają się już dla tych najmniejszych. A pokoik ma służyć na dłużej a nie tylko na miesiąc.

Ja tam wole postawić na neutralne,żywe kolory :D Na początek mieliśmy kolor zielony -źle się czułam i oczy bolały. Później pomalowaliśmy na żółty jak kanarek - rewelka! Teraz mamy ciut ciemniejszy żółty i również jest świetnie :)

ja wybralam pomaranczowy i zywy zielony. do tego dzieciece motywy. wyglada ladnie i nie rozowo :P:D:D:D pasuje i dla chlopca i dla dziewczynki. wszystko zalezy od pokoju. niebieski kolorek jest ladny ale pokoj musi byc jasny baaardzo jasny bo w ciemnym pokoju niebieski wyglada zimno i robi wrazenie takiej chlodnej nory... :-/

Ja podobnie jak Mamani tyle że zmiast pomarańczy jest żółty, tak to też zieleń i bajkowe motywy. Castorama Twoim przyjacielem

No ale przecież dziecko musi spać w tym pokoiku. Zbyt żywe kolory działają negatywnie, bo pobudzają. Najlepiej bardziej naturalny. Zawsze złoty środek się sprawdza. Dla niemowlaka może być pastelowy jakiś, jasna brzoskwinia np. Kolor najlepiej dostosować do wieku dziecka. Jak już chodzi do szkoły to najlepiej taki kolor, który pobudza wyobraźnię itp.

Zależy jakie żywe kolory działają negatywnie i pobudzają. No ale nic. Ja się tam kłócić o nic nie będe. Moje dziecko będzie miało dużo kolorów w pokoju. Plus te obrazki o których pisałam. Uważam że stymulacja jest istotna od samego początku.

Gość Marto Samsel
Jakbys schudla to bys byla bardzo ladna kobieta!

Gość m0
do plowy sciany pionowe paski,pastelowy morski przeplatany pastelowym rozowym i kremowym,rozu znacznie mniej jest,przewaga morskiego,potem border z misiami ,a na nastepnej polowie gornej,kremowa sciana z nalepkami kubusia puchatka,rewelacja

A ja mam takie popielate mebelki Narazi nie kupiliśmy specjalnych dla dziecka Te mają dopiero 3 lata nie są zniszczone i są ładne więc je wstawię do pokoju dziecinnego I tak się teraz zastanawiam czy nie dać żółtego koloru jakieś granatowe zasłonki i jakieś dziecinne dodatki A właśnie my w tym pokoju nie tynkowaliśmy tylko kładliśmy regipsy więc tapety nie chcemy dawać No więc jak ozdobić ścianę jakimiś misiami czy coś w tym stylu bez tapety??

Gość mama mi fajny mebelik ten na
wprost

Gość juz sobie wyobrazam okookoko
pokoj z czarnymi i bialymi falami na scianach i wpadam w zachwyt. jak mozna k... cos takiego wymyslic?????

MaMani..pokik sliczny a Mania najpeikniejsza...doradz bo moja wlasnie zaltwila swoj--zerwala tapete i koniec z motylkami...chcemy jej pomalowac tylko nie wiem wlasnie na jaki kolor...a wy jaka farba malowaliscie?i ten pasek po srodku?dodam ze pokoik mojej Kajki sloneczny i jasny...:)

MaMAni - ladna ta twoja corka tylko szkoda ze jej sliny z ust nie wytarlas do zdjecia. jem akurat fu

juz sobie wyobrazam okookoko ---juz musisz jadem pluc???nom to sobie nie wyobrazaj albo wyobrazaj ale nie przeklinaj..nie masz argumentow do rozmowy wiec zamilcz....

agula my mielismy duluxa farby. jakos lubie te farby :d a tapeta to... jak moja siostra byla malutka rodzice mieli jej zrobic pokoik wymalowali ladnie i kupili ta tapete ale nigdy jej nie przylepili bo mama kupila inna a ta zostala :D:D no to kupilam klej do tapet i postanowilismy ja wykorzystac... ściany krzywe jak cholerka wiec pol nocy nad tym siedzielismy z filipem zeby przyciąc rowno i dobrze przylepic :D narazie sie trzyma i to mocno wiec moze nie odleci :D:D:D:D agula ale są sliczne paski takie z tapety w leroy marlin z kubusiem puchatkiem i są samoprzylepne wiec juz nie trzeba malowac :D no i śniezka ma fajne kolorki dla dzieci -> śniezka disney :)

MaMani a nie znajdę gdzie indziej tych nalepek Bo przyznam ze nie mam konta na allegro i nawet już teraz nie mam głowy na te przesyłki zapłaty pocztowe itp

no jem i patrze, wyobraz sobie, ty pewnie tez wsuwasz przed tv:) wiem ze to dziecko, ale co z tego to znaczy ze mam sie zachwycac ciagnaca sie slina? trzeba pojsc po rozum do glowy i jak sie robi fotke swemu dziecku i jeszcze umieszcza w necie zeby innym zaprezentowac pocieche (ok kazda matka dumna ja rozumiem, tez mam dzieci) to mozna chyba sline wytrzec nie? to nie jest apetyczne i nawet gdybym nie jadla to tez by mnie zemdlilo. tak trudno to zrozumiec?

jakby slina byla takim pieknym elementem to by dzieciaki w reklamach zaslinione biegaly

albo sie cos robi dobrze albo wcale. MaMani - powtarzam Twoja corka jest bardzo ladnym dzieckiem i na pewno uroczym i zasluguje bys jej robila zdjecia jak profesjonalista a nie na odwal sie.

MaMani dzięki może jednak będę musiała skorzystać z allegro Ale na pocztę wyślę P bo ja teraz nie mam do tego głowy ani kondycji:)

dziekuje bardzo za mile slowa na temat mojej coreczki. Nie ja fotke robiląm- niestety :( moj aparat jest tak do d... ze nawet sliny by widac nie bylo :) male dzieci mają to do siebie ze sie ślinią, do reklamy zdjecia sa RETUSZOWANE a to zwykle amatorskie fotki domowej roboty wiec retuszów zadnych nierobie ( chociazby dlatego ze nie umiem i odpowiednich programów nie mam) :)