Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika77714

niemowlę- reakcja na pierwsze jedzonko?

Polecane posty

Gość Monika77714

Witam. Mam 5 miesięczną córeczką, którą karmnię tylko i wyłącznie piersią.Kilka dni temu byłyśmy u lekarza i mam jej zaczął wprowadzać już jabłko, kaszki i zupki,więc od paru dni narzie je jabłuszko.Wszystko jest wporządku, kupki sa normalne, nie am żadnej wysypki, ale bardziej niż kiedykolwiek odparza jej sie pupa.I teraz nie wiem czy to reakcja alergiczna czy po prostu tak reaguje na nowy skład kupki i czy mam przestać narazie dawać jabłko i poczekać czy zacząć wprowadzać zupki.Będe wdzięczna za jakąkolowiek radę.

spróbuj mała wietrzyc więcej ;) i po kupce użyć jakiegos "leczniczego ' środka ;) za lezy od kupy i od odparzenia, ale i tak musisz poeksperymentować, bo co działa na jedno dziecko na drugie wcale :O

Gość Monika77714
Tak właśnie robię,ale nie wiem czy te odparzenie to jets normalna reakcja na nowy produkt w diecie czy może być to objaw alergii??

moja po jabłku miała biegunkę :( Jesli twój dzidziuś regularnie się wypróżnia, to przed kupką zabazpiecz pupe grubą warstwą kosmetyku którego używasz, aby kupka nie miała dostępu do pupy ;) i obserwuj jesli i to nie pomoże, to zrezugnuj z jablka na 2 tyg - i po tym czasie wróć do niego ;)