Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wizowiczka

Wiza do US

Polecane posty

Gość wizowiczka

Czy mam jakieś szanse? Wiem, że sytuacja klaruje się na 50/50, ale po przeczytaniu masy wypowiedzi osób, które się starają, to jestem w szoku, że jest taka mała przyznawalność... Pracuję (mam umowę o pracę na czas określony do końca roku), chciałabym jednak zwolnić się z tej pracy (oczywiście po wizycie w ambasadzie) i wyjechać do stanów na jakieś 5-6 miesięcy, do rodziców i trochę tam popracować. Wiadomo, ze tego nie mogę uwzględnić we wniosku, bo bede skreślona na samym wstępie, dlatego zastanawiam się czy nie wpisać we wniosku wizyta turystyczno - rekreacyjna 3 tygodnie. Rodzice są tam legalnie, co też jakby jest minusem? Tutaj zostawiam narzeczonego i nie mam zamiaru na zawsze zostawiać kraju, ale wiem, że to nie wystarczy.

Gość wizowiczka
...........

Gość wizowiczka
...........

Gość wiesz co skoro rodzice są
legalnie to bym powiedziała ze jadę do nich w odwiedziny! tym bardziej ze masz pracę i umowę z drugiej strony wiesz ile placa za dolara? chcesz się wyrabiac dla amerykanów za grosze? bo co innego mozesz robic jak nie sprzatac lub pilnowac babci :( tym bardziej ze chcesz wrocic potem

Gość wizowiczka
ech no chce ich odwiedzić, bo właściwie taki jest cel, ale nie opłaca mi sie kompletnie jechać tylko na 3 tyg., ostatnio rodziców widziałam jakieś 4 lata temu, więc jak już jadę do konkretnie a tak przez te 5 miesięcy tylko siedzieć, to się nie kalkuluje mi.

Wizowiczka- przy dzisiejszej sytuacji w USA nie oplaca sie tu przylatywac. Bilet drogi, dolar tani. Z praca roznie bywa, ciezko znalezc cos konkretnego, jak jak juc cos znajdziesz to wymagaja ss#.Ja tu mieszkam 4 lata i coraz czesciej mysle nad powrotem do kraju

Gość wizowiczka
gdybym miała możliwość, to wnisokowałabym o 2 miesięczny urlop a takiej możliwości nie mam a do rodziców jechać chcę. Już sama nie wiem co mam robić.